Google+ Followers

sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Kolme kuvaa Alajärveltä, Tervaniemen rannasta


Kukapa uskoisi, että marraskuun viimeistä päivää eletään v.2014. Huomenna saa avata joulukalenterin ekan luukun. Maisemat eivät ole kuitenkaan talviset vielä, eikä ehkä ensi viikollakaan sellaisia nähdä.


Sain tehdä ihan kunnolla jobia, että sain jotain sävyjä taivaaseen. Sillä silmälle, se oli tasaisen harmaa. Vesi on normaalia matalammalla. Kivet ovat varsin korkealla. Pari koiranulkoiluttajaa tuli vastaan. Jossain raakkui varis. Muuten olo oli kuin olisin ollut ainoa maailmassa.

lauantai 29. marraskuuta 2014

Jäljillä


Kun ei tässä sitten mikään muu huvita, niin kaivelin vielä viime viikonlopun kuvakansioita. Jäneksen jäljet löytyi! Lumi oli jo sulamassa, eikä olisi huvittanut sotkea nättejä jälkiä, mutta niin vaan metsän eläimetkin tahtovat mennä valmiita polkuja. 

Kuvaton postaus...

Alunperin suunnittelin, että lähden hyvin nukutun yön jälkeen heti aamupalan jälkeen kuvausreissulle tuonne järven rantaan, vaikka tiedän sen etukäteen olevan todella masentavan paikan. Ei siis pysty ottamaan mitään seesteisiä rantakuvia tms. Laitoin perjantaina nukkumaan jo klo 21.30. Olin todella väsynyt. Heräsin klo 8 aamulla. Kiva juttu. Ajoissa ollaan. Odottelin kyllä sen vertaa, että tytär oli syönyt aamupalansa, sillä mä en oikein kestä näitä sporttaajien ruokien näkemistä. Puuroa, jossa seassa raejuustoa ja sokeritonta mehutiivistettä, jotain proteiinijauhetta, kitkerän hajuista pikakahvia jne. Lisäksi siellä paistettiin jotain, että käry oli aika ikävä. Jostain syystä liesituuletin ei mene koskaan päälle. No, sitten tapahtuu jotain...ei siitä enempiä, fiilikset aika pakkaselle. Kestää hetken, ennen kun toivun. Sitten vihdoin syömään. Vielä olen lähdössä kuvaamaan. Ulkona aika sankka sumu. Syön tuhdin aamupalan, että jaksan kävellä huonossa säässä. Sataako siellä? Niin märän näköistä. Menen takaisin sänkyyn. Fiilis laskee kokoajan. Klo on pian 12. Sitten mä päätän, että en lähde minnekkään. Yksi kuvaajatuttu juuri sai kameransa kasteltua ja se oli sen aparaatin loppu. En ota minkäänlaista riskiä. Lisäksi potuttaa ihan hirveästi. Mä en tee tänään yhtään mitään....Huomenna uusi päivä, todennäköisesti aivan samanlainen, vaan jos mä siitä elvyn jotenkin! :)

Kaikesta huolimatta...Hyvää viikonloppua!

keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Kukkakaupan kautta!


Kävin ostamassa "pikkujoulukimpun" pöytää koristamaan työmatkalla. 

Pimeää ja väsytti. Kuvasin tuolla mun 50mm:n putkella. Enkä hallitse sitä yhtään. Kuvaan niin vähän sisätiloissa, että ihan ufo-hommaa! Lamppujen valossa tulee helposti niin oudot väritkin, mutta tässä taisi olla lähimmin oikeat.

Tein samalla itselleni joululahjatilauksen, mutta siitä tuonnempana, jos onnistuu se juttu.

Tilhet, tilhet...missä te ootte?


Pihlajat ovat vieläkin ihan punaisenaan marjoja! Toisella puolella kävelytietä on marja-aroniaa oksat notkuen. Järkyttävän iso räkättirastasparvi kasvaa kasvamistaan. On niitä varmaan jo 200 lintua. Kun ne suurinpiirtein kaikki nousevat ilmaan, ei oo sellaista laajakulmaputkea, että ne kaikki saisi samaan kuvaan. Tilhet mä haluaisin kyllä nähdä ja tietty kuvata! Ehkä pitää vielä odotella oikeaa talvea.

Kaikki lumet ovat kerran taas sulaneet. Maisema on monta kertaa synkempi kuin viime viikonloppuna. Tulevasta ei tiedä, sen näkee kun kokee. Muutama päivä ankeaa marraskuuta jäljellä. Hyvä niin.


tiistai 25. marraskuuta 2014

Valoa...


Kun kävelin metsäpolulle, metsään rajoittuvan tontin portilla oli näin kiva lyhtyrivi! Lisäksi läheiseen puuhun oli laitettu lukuisia pieniä lyhtyjä. Varmasti upea näky illalla pimeän aikaan! 
Meilläkin on jossain lyhtyjä. Ne pitää etsiä ja laittaa sopiviin paikkoihin.


maanantai 24. marraskuuta 2014

Siemenet siivillä


Sunnuntaina olin ajoissa liikenteessä elikkä puoli yhdeltätoista, vaan...ei se silti mennyt putkeen. Ei näet näkynyt niitä lintuja.  8000 askelta ilmoitti aktiivisuusranneke, mutta ei auttanut tällä kertaa tossun heilutus. Täytynee keksiä jotain sisäkuvauskohteita viikolla. Kuvia ei saatu.

Sunnuntaina satoi lisää lunta. Lumitöiden makuun on kyllä päästy jo. Sääennuste 10 seuraavalle päivälle on -2-2 C asteen vaihteluvälillä. Lunta on luvattu parille päivälle. 


lauantai 22. marraskuuta 2014

Marraskuun ilopilleri!


On se sinitiainen rohkea pieni lintu. Kun muut tiput pää kallellaan tsiikailivat minua omppupuun oksilla, tämä pieni sinitukka tuli rohkeasti katsomaan, että mikäs tätönen sä oikein oot? Kun mä en muuta kun istuin tuolilla ja heiluttelin putkea. Syömään sitten! Monet lintulajit ovat vähenemään päin. Ei oikein tiedetä syytä. Mä panostan täysillä lintujen talviruokintaan. Jos siitä jotain hyötyä olisi. En tiedä. Olisi kiva kun olisi omakin lintu, mutta kissat samassa taloudessa ei taida olla ihan paras yhdistelmä. Joten mä tyydyn ihailemaan noita vapaina lentäviä siivekkäitä. Niissä on jotain aivan käsittämättömän ihanaa. Ihan tavallisissa pikkuvarpusissa tai sinitiaisissa.


Liian myöhään liikkeellä...


Lunta satoi jälleen perjantaina illasta. Maa on valkoinen. Tavalliset viikonlopun kiireet ja olin valmis vasta puoli kahden maissa kuvausreissulle. Siinä emmin itsekseni onko ollenkaan kannattavaa lähteä kuvausreissulle hämärän vuoksi. No, varustauduin makroputkella, 70-300mm zoomilla ja laajakulmalla.

 Ehdin 200 m kotoa kun huomaan taivaalla 5 joutsenen lentävän asuinalueen yli pitäen melkoista mekkalaa! Lisäksi ne olivat varsin matalalla. Eikä...minulla on makroputki! Se oli melkein sydärien paikka. No, mä ramppaan takaisin kotiin. Otan makron pois ja tilalle pitkä putki. No, siinä vaiheessa kello oli jo niin paljon, että ihan huti reissu. Siispä väijyin lintujen ruokintapaikalla hetken. Huomenna on uusi päivä. Tuskin paljon parempi sään puolesta. No, katsotaan nyt. Tämä on päivän paras kuva. Kotiin palatessa oli talokin pimeänä, meillä oli sähkökatkos! Kynttilöitä sytyttämään ja  kännykällä katsomaan sähköyhtiöltä tilannetta. Olikin vaan ihan tässä meidän alueella. Olisko puolisen tuntia kestänyt. Tuntui pitemmältä.


perjantai 21. marraskuuta 2014

Rakeisia kurrekuvia!

        

Paikalla oli pari kurrea kurremetsässä viime viikonloppuna, mutta en enää muista onko näissä kuvissa sama tapaus. Ne olivat näet välillä jopa samassa puussa. Kuvia ei voinut juurikaan käsitellä, sillä kuvattu niin hämärässä, etteivät ne kestä mitään duunailua. 

32 päivää jouluun sanoo mun kännykän laskuri! :) 
Hyvää viikonloppua!

torstai 20. marraskuuta 2014

Puuttuva pala


Melkein kun palapelin pala löytyi oksilta. Oikeasti siis puun kaarnaa varmaan.

Kuvat alkavat olla vähissä. Viikonlopun saalis oli vähäinen, sekin tylsää ja harmaata. No, sellainen on kyllä maisemakin. Lumet sulaneet jo aika päivää sitten, aurinkoa ei ole nähty viikkoihin. Lintulaudallakin eilen tappeli vain kaksi harakkaa. Mihin pienet tiput ovat menneet?

Nukun todella paljon. Kolmen tunnin päikkäritkin otettiin maanantaina. Hyvin nukutti vielä yölläkin. Eilen menin uusien kirjojen kanssa sänkyyn jo klo 20 ja uni otti vallan tuntia myöhemmin. Ostin siis muutaman valokuvausaiheisen kirjan, sillä minusta tuntuu nyt vahvasti, että junnaan paikoillani. Jos jotain uutta oppisi ja menisi eteenpäin. No, se on vaikeaa kun ei pääse kuvaamaan kun viikonloppuna ja ei aina silloinkaan, jos vettä sataa taivaalta. "Luontokuvaajan kenttäopas": Markku Saiha. Tuli jotenkin jo tavattua. Ei nyt mitään uutta ja ihmeellistä, mutta kiva katsella joskus kuvia myös kirjoista  ja kiva se oli sekin pointti lukea, että luontoa on onneksi Suomessa heti kun ulko-ovesta astuu ulos. Ei tarvitse välttämättä lähteä jonnekkin kauas ja tavoitella ihmeellisiä harvinaisia eläimiä.

keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Kuolleet lehdet


Mun "goottihenkinen" kuvasarja sen kun jatkuu. 


En tiedä onko näitä kovin terveellistä julkaista. Kuolleita, tummanpuhuvia lehtiä, vaan sellainen on marraskuu. Synkistellään nyt oikein pohjamutia myöten. Pimeys käy voimille. Laitoin töihin jo talvi/jouluvalot ja leikkasin isoja valkoisia lumihiutaleita paperista. En pysty odottamaan jotain 1. adventtia, en ole uskonnollinen...valoa kansalle! Sähkövaloa edes, jos ei muuta.tiistai 18. marraskuuta 2014

Sienimetsällä marraskuussa


Peffa pystössä pyllötin näitä kuvaamassa kun ohi kulkeva hölkkääjä tervehti minua ja tiedusteli, että mitä mahdollisesti kuvaan? Kun vastasin, että sieniä. Kuulin äänestä pettymyksen...jotain eläintä oli oletus! Oliskin! :)


maanantai 17. marraskuuta 2014

Tummat kuvatKylläpä kuvista tuli tummia. Toisaalta sopii fiiliksiin. 36 päivää jouluun! En ole tehnyt mitään valmisteluja vielä, mutta varmaankin viimeistään jo tulevana viikonloppuna. Ehkä keskiviikkona ostan ensimmäiset joululahjat, jos löydän jotain kivaa. Silloin on kampaaja, joten käyn aina ulkona syömässä ja ostoksilla. 7vko:n välein mun hemmottelupäivä. Se ulkona syöminen voi kyllä tarkoittaa melkein mitä vaan, Heseä, kebabkuppilaa tai raflaa.


sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Pettymyksen karvas kalkki


Liian kovasti tuli odotettua tätä viikonloppua ja mahdollisia kuvausreissuja. Säätiedotus lupasi nättiä säätä ja toiveet olivat korkealla. Unelmoin tilhien, taviokuurnien kuvaamisesta. Todella harmaata keliä sitten tuli. Lauantaina jäin ihan sisälle. Sain mukavasti kotihommia kyllä tehtyä. Ajattelin, että kuvataan sitten koko sunnuntai. Aamulla oli todella sumuista ja harmaata. Katselin ikkunasta keliä, toivoen vieläkin, että parempaa jostain ilmestyisi. Ei nyt sentään auringonpaistetta, mutta selkenevää. Ei tapahtunut. 

No, ensin harhailin asuntoalueella pitkän putken kanssa. Ei näkynyt taaskaan kun rastaita. Sitten mä vaihdoin makroon. Märkä, harmaa metsä ei oikein inspiroinut, Niinpä asetin itselleni tavoitteen. Pitää ottaa 10 kuvaa eri aiheista. Kotiin ei lähdetä sitä ennen tai oikeastaan oli siinäkin aikarajoite, sillä possu paistui uunissa ja kotona piti olla perunoita keittelemässä 1 1/2 tunnin kuluttua. Kyllä mä ne kuvat nappasin, vaan ei ne mitään hyviä oo. Tässä ensimmäiset.


lauantai 15. marraskuuta 2014

Uudet mukit!


Paikallinen marketti kauppasi näitä Taika-astioita -30% alennuksella, joten viimein sain uudet teemukit ostettua. Nyt vaan harmittaa kun ostin 4. Pitää ostaa kaksi lisää. Ne näyttivät kaupan kirkkaissa valoissa jotenkin haljuilta. Kotona värit ovat kauniit. Mun himotti punaisiakin, vaan ei ne ehkä kesällä niin nappaa. Sinistä ei ollut myynnissä ja mustavalkoiset ei vaan oo mun juttu. Tämä mukikuume alkoi siitä, että fb:ssä oli sellainen mukihaaste. Plääh...hävetti laittaa kulahtaneita, vanhoja ja rikkinäisiä mukeja näytille. Sopivasti tuli nyt tämä tarjouskin. Joskus tarvitsee katsoa asioita toisen silmin, niin huomaa puutteet paremmin.

Harmittaa kun tämä mäkkikone ei tule toimeen mun Lumian kanssa. Se ei löydä kuvia. Olen ladannut sellaisen yhteensopivuusohjelmankin, vaan ei se paljon auta. Sain vain tämän yhden otoksen ulos, joten paremmat jäivät kännykkään. perjantai 14. marraskuuta 2014

Kurre ja tintti


Tintti: "Jalat pois pöydältä! Kuuletko, sinä kapinen pikku rotta!"


Kurre: " Vai rotta!! Minä kuule kaadan tämän koko talon, jos alat isottelemaan!"
Tintti: " Kurrehan sä oot, ottaa nyt iisisti!"

torstai 13. marraskuuta 2014

Sinitiainen


No, tässä on sitten viimeiset viime viikonlopun lintukuvat pihlajissa. Sinitiainen näytti niin pieneltä ja söpöltä noiden isompien tipujen joukossa. Marjat maistuivat myös sille. Eipä tässä muuta kun seuraavaa viikonloppua odottelemaan. 
keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Höylä poikineenMeillä todella pidetään juustosta! :) Siksi meillä on näin monta juustohöylääkin. Alhaalla keskellä on miehen perintöhöylä vuodelta yksi ja kaksi, siinä on kahva tietääkseni bakeliittia, se on haljennut. Se ei kestä kovin hyvin nykyajan astianpesukoneiden pesuaineita. Minun vanha, musta höyläni on 30 vuotta vanha. Loput ovat uudempia. Meillä oli silloin kun kaikki lapset olivat kotona varmaan 15-20 lajia juustoa jääkaapissa, jos määrään laskettiin sulate-ja tuorejuustotkin. Nykyisin selvitään jollain 6-8 lajilla.

Nyt alkoikin tehdä mieli juustoa! Minulla on varsin perinteinen maku juustojen suhteen. Edamia, emmentalia ja Luostari-juustoa! Siinä kolme kovaa! Sitten mä oon tosi merkkiuskollinen, muut eivät oikein maistu kun Valion tuotteet. No, yksi ruotsalainen kelpaa, mutta nimeä en nyt muista, Luostari-juuston tyyppinen.

Taviokuurnat korkeuksissa


Mums, mums! Hyvälle maistuu!


Heikun, keikun melkein pää alaspäin!


Varmasti alueen korkeimpien pihlajien latvustossa viihtyivät taviokuurnat. Niskat jumissa kuvasin näitä. Kiva oli nähdä, sillä ed. talvena en nähnyt ainoatakaan. Toivottavasti vielä tapaamme ja vähän paremmassa kelissä. Nuo linnun värit ovat varmasti loisteliaat auringon paisteessa. Jotenkin papukaijamainen ja eksoottinen ulkonäkö.

tiistai 11. marraskuuta 2014

Mustarastas marjassa


Pihlajissa on kyllä satoa ja meillä on jotkut puut jo kaluttu tyhjiin. On niitä marjoja vielä, mutta tätä menoa ei kauan. 


Mun tekisi jo vähän ajaa matkoihin nuo jättimäiset räkättiparvet. Olisi kiva niitä tilhiäkin kuvata. Sunnuntaina ei lintuja näkynyt, paitsi räkättirastaita sellainen jättiparvi.


Osassa puissa marjat ovat ihan mustia. Ne eivät yleensä kelpaa kenellekkään.  Nämä marjat taisivat olla hyviä, sillä varsin nautinnollisesti tämä tipu niitä nokki. Ei mitään kiirettä, yhdestä marjan kanssa temppuilusta ehti saada hyvinkin 3-4 otosta. 


maanantai 10. marraskuuta 2014

Kuka tuijottaa ketä?


Hmm...joskus noilla kuvausreissuilla tulee todella fiilis siitä, että kuka ketäkin katsoo ja tuijottaa?!
Ks. myös viimeistä kuvaa rastaasta lauantain postauksessa.

Vaihtelu virkistää


Välillä likanassuinen kurre kuviin, että ette ihan kyllästy tipuihin pihlajissa. Tuota mahaa rapsuttelisi mielellään. Ihan märkä häntä ja korvatupsut. Pulskassa kunnossa oleva tapaus tämä.

En nyt muista ihan näin huonoa säätä olleen vähään aikaan. Kuvat on otettu sunnuntaina isänpäivänä.  +2 C lämmintä, sumua ja vesitihkua sai päällensä.


Ainakin kaksi, jos ei kolme kurrea oli näkösällä. Kovasti laitettiin jemmaan ruokaa maahan kaivaen.


Oksia oli kyllä osumien tiellä. Sai mennä aika mutkalle, että kuvan sai.


Tämä kurre olikin takanani puussa. Molemmat olimme hieman yllättyneitä.  Harmillisesti havupuu on tosi suojaisa ja muut kuvat totaalisesti epäonnistuivat. Oravat pesevät muuten itseään aika samalla tavalla kun kissat. Hän siis oli alunperin pesulla kun tavattiin.


sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Seura rohkaisee!


Bongasin eilen peräti 10 taviokuurnaa, 2 tyttöä ja 8 poikaa. Sain niistä vain huonoja kuvia. Ne ovat vallan rohkeita tipuja. Samassa porukassa lenteli myös punatulkkuja ja viherpeippoja.
Voi, mikä söpö sottanokka!


Yleensä eivät päästä kuvausetäisyydelle, mutta nyt rohkeiden seurassa sain sentään pari kertaa kuvata näitä tipujakin.

lauantai 8. marraskuuta 2014

Rastaita pihlajassa!


Melkoista mekkalaa pitävät rastaat. Niitä on kaksi jättiparvea (150-200 lintua) alueella ja tyhjentävät innolla pihlajia marjoista. Vähän olotila oli kun A. Hitchcockin elokuvassa "Linnut". 


Ne olivat varsin arkoja, täytyi totuttaa niitä läsnäoloon kököttämällä vartin verran toisen puun alla. Pian ne tajusivat, että minusta ei ole vaaraa.


Todellista marraskuista hämärän hyssyä oli sää. Harmi, sillä meille on viimein tulleet myös tilhet, jotka kuorsasivat korkealla koivun latvassa kuvut pinkeänä ja myös peräti 10 linnun parvi taviokuurnia. Voi kun huomenna olisi kirkkaampi keli. Taitaa jäädä toteutumatta.


Kiva oli tänään kokkailla vähän enemmälle ruokaa kun porukkaa ilmestyi viikonlopun viettoon. Vetonaulana kuitenkin enempi uusi kauppakeskus ja isänpäivä! :) Hyvä niin!!


"Niin hyviä!"


"Mitä sä oikein teet? Tuu syömään marjoja!"