Minä olen Suomen suurin luuseri...


Ai miksi? No, kun en äänestä!! Se oli yhden toimittajan plantun blogikirjoituksen otsikko. Hieman taustaa valinnalleni. Olen lähtöisin perheestä,  joka kuuluu työväestöön, koko suku on molempien vanhempien puolelta työväestöä. Tarkoitan tätä vanhempaa polvea. Lapset ovat useimmat kouluttautuneet kiitos peruskoulun ja opintotukijärjestelmän ammatteihin, jotka antavat viitteitä sitten enempi keskiluokkaan tai ylempään keskiluokkaan. 

Itselläni on ylempi korkeakoulututkinto. Kuulun kuitenkin ns. valkokaulusköyhälistöön sen vuoksi, että ala on naisvaltainen ja enimmäkseen työllistäjänä ovat kunnat. Minun palkkani ei yllä suomalaiseen keskiansioon. Siksi en voisi ikinä äänestää porvaripuoluetta. Heidän intresseissä ei ole parantaa minun ja muiden huonolla palkalla raatavien naisten asemaa kunnallishallinnossa. Meillä ei ole muita työpaikkaetuja käytännössä kun työterveyshuolto. Ylitöistä ei makseta hyviä korvauksia,  yleensä niistä ollaan vaan ihan hiljaa tai pidetään vapaana, jos voi. Ei ole työsuhdeautoa, -puhelinta, pikkujouluja, työsuhdeasuntoa, lounasetua,  halpaa vuokrattavaa firman lomaosaketta, maksullisia koulutuksia jne. En koe kuuluvani työväestöönkään, joista aika moni normiduunari (mies) tosiaan vetää huomattavasti parempaa palkkaa ja juuri näitä ed. kuvaamiani etuja! En omaa kristillisiä arvoja (kannatan siis aborttia/eutanasiaa), en halua luopua täysin fossiilisista energialähteistä, en halua vain edistää eläkeläisten etuja, en halua ajaa kaikkia maahanmuuttajia Siperiaan, Suomen maatalous EU-tukineen ei oo ykkösasia jne. Minulle ei ole puoluetta! Ei haittaa. Minusta voitaisiin siirtyä ikuiseen virkamieshallitukseen, joka ei ole valittu siis poliittisin perustein, vaan asiantuntemuksen perusteella. No, sellaista ei ole mahdollista valita. Harmi.

No, jos vertailee puolueohjelmia, ne ovat kaikki sitä samaa potaskaa. Lupaillaan sitä ja tätä. Suomen kansalaisia pidetään todellakin vain ja ainoastaan vaalikarjana. Olen sitä mieltä, että eduskunnassa kansanedustajien ykkösetu on oma etu. Sitten tulee puolueen etu ja sitten vähän esitetään, että välitetään kotipaikkakunnasta, että mahdollisesti valitaan seuraavaksi vaalikaudeksi. Viimeisenä tulee  yleinen poliittinen etu. Kenen kanssa satutaan olemaan hallituksessa tai oppositiossa. Missä on Suomen tai kansalaisten etu? Ketkuilu omaan pussiin ja politikointi ovat sama asia. Minä en halua osallistua sellaiseen peliin. Minua ei vedetä retkuun. Ketkä eduskuntavaaliehdokkaiksi hakevat? No, nämä meidän omat pikku kunnallisvaaliehdokkaat, jotka ovat ensin opetelleet pienessä lammikossa tätä politikoinnin elikkä suurimman mahdollisimman oman edun haalimista! Hämeenlinnaa on saanut hävetä aivan koko Suomen mittakaavassa...tämä on oikea ketkuilun yliopisto! Minä en halua nyt, enkä koskaan liittyä tähän Hyvä veli/sisko-kerhoon. Siksi minä jatkossakin olen huonolla palkalla hamaan kuolemaan asti töissä (eläkeiän nosto) ja en ikinä pääse nauttimaan alle 1000 euron eläkettäni! Ikinä en tule ostamaan uutta autoa, kesämökkiä tai omistamaan asuntoa, jossa asun. Enkä matkusta kaksi kertaa vuodessa ulkomaille lomailemaan. Perintönä lapseni voivat saada kohtuulliset kameraromppeet! :) Siitä olen kuitenkin ylpeä, että en ole lähes 20 vuoteen osallistunut tuohon politiikkapeliin. Koen, että ns. kauhuntasapaino ei ole enää voimassa kuten vielä 70- ja 80-luvuilla kun poliittisilla puolueilla oli vielä jokin linja ketkuilun ohessa. Nyt kaikilla on se sama ohjelma, elikkä oma etu. Siksi mennään ojasta allikkoon. No, kaikissa länsimaisissa demokratioissa noudatetaan suurin piirtein samaa käsikirjoitusta. Parempi tietysti sekin kun joku sotilasdiktatuuri tai ääriuskonnollisen ryhmän vallanpito. Demokratia on kuollut, enkä usko sen enää heräävän, ei minun aikana.

Kommentit

Sussi sanoi…
Hyvin perusteltu! Ymmärrän hyvin valintasi.

Minä käyn äänestämässä, mutta äänestän ehdokasta, jonka tiedän arvostavan luontoa ja tukevan Suomen Luonnonsuojululiiton tavoitteita.
Keskeneräinen sanoi…
Vielä on vaalikoneet auki. Nyt, kun olet päättänyt olla äänestämättä, on hetki aikaa käydä huvikseen siellä kokeilemassa, olisiko joku outo samanmielinen ollut ehdokkaiden joukossa.

Eikä sillä kai väliä, ettei ikinä päästä eläkkeelle. Tämä nyt aloittava hallitus leikkaa ne eläkkeet.
Tillariina K. sanoi…
Keskeneräinen, kävin huvikseni tekemässä vaalikoneessa haun. Ei osunut. Sain jonku ihme piraattipuolueen ja ehdokas oli ammatiltaan "elämäntapamotoristi". Kysymykset, joilla oli jotain merkitystä ja vastauksemme olivat aivan äärilaidalla. Ei tule kauppoja. En tiedä mitä merkitystä on tykkään enempi kissoista vai koirista? Syönkö eines- vai kotiruokaa?! :)
Keskeneräinen sanoi…
Jaahans, väärä vaalikone. Kuulemma jossain oli sellainenkin, jossa arvottiin ehdokkaita pelkän naamakuvan perusteella, ilman ensimmäistäkään kysymystä. Mutta ne asiallisetkin kysymykset ovat joskus niin vaikeita, ettei tiedä edes omaa kantaansa niihin.

Hiphei, nyt voin syyttää sinua aina, kun hallitus tekee tyhmän päätöksen seuraavien neljän vuoden aikana ;)
Tillariina K. sanoi…
Suomalaiset saa sellaisen eduskunnan kun ovat äänestäneet ja valinneet! :)
Pasi Lepola sanoi…
Jos ei äänestä se on sama kuin antaisi yhden äänen kaikille inhokeilleen.
Tillariina K. sanoi…
Minulla on aika kiva fiilis Pasi. Poliitikot ovat kaikki näet mun inhokkeja! Enkä oo ollut nyt edistämässä kenenkään poliittista uraa.30% ei äänestä. Useita syitä varmasti. On kuitenkin tabu olla sanomatta ääneen, että ei äänestä. Poliittinen valta liikkui hieman toisaalle,mutta tosiasiassa mikään ei muutu. Diplomaattipasseja saa nyt eri ministerit, kansanedustajien eläkkeitä, taksikortteja, ilmaisia lounaita ja eläkevirkoja valtionhallinnossa ja yritysten johtokunnissa.
Sulla on paljon samoja ajatuksia kuin mulla. Minäkin ole jättänyt usein äänestämiseen väliin, mutta kun ei ne ääliöt tajua, että sekin on kannanotto. Ei ne tajua, että ei löydy ketään sen arvoista, jota voisi äänestää. Nyt äänestin. Oli jtenkin pakko mennä äänestämään noita vastaan. Yleensä aina äänestykseni onkin vastalause, mutta eihän ne sitäkään tajua. Nyt ei Suomen tilanne näytä hyvältä. Tän hetken isoimmilla puolueilla ei riitä pienintäkään ajatusta pienimmille, heikommille ja eniten apua tarvitseville, luonnolle yms. Pääasia, että maatalous kukoistaa. Että saa hyviä tukia kaatopaikalle menevästä lihan ylituotannosta ym. (en tosin tiedä saako, mutta ylituotantoahan on )Voi perkele, kun kiukuttaa. Äänestäjät on niiiin yksinkertaisia. Uskoiko ne Soinin lupaukseen autoveron poistamisesta, vai mihin. Soini ei pysty sitä poistamaan, eikä se pysty mihinkään muuhunkaan, mitä kuvittelee. Ahistaa....hävettää....pelottaa
Äityli-Mummo sanoi…
Äänestämäs kävin, en vaihtanu henkilöö vielkää, samalaine ajatusmaalima ku hänel, MUT tiijän jo ettei ne asiat (ainakaa kaikki) VOI mennä läpi. Luppaaha nuo vaik kuu taivaalt, vaa ku en usko, toivon kylläkii, et hyviä asioita, päätöksii aikasiks saisiit. Yhtää vaalikeskusteluu en kattonu, en jaksa kuunnella sitä "torailuu" toistesa puhhee päällepuhumista. Mut saanpaha kiukuta oikei olatakkaa jos en oo tyytyväine hei päätöksii...auttaneeko mittää...no EI :D