Eläimellinen huuto


Olin sunnuntaina kuvaamassa Alajärven rannalla. Näin kuikkaparin, jota suuntasin kuvaamaan. Sää oli surkea. Kuikkakuvat epäonnistui. No, saa nähdä, jos jossain kuvapulassa saatan niitä julkaista, todennäköisesti en. Yllättäen kuulen ihan hirveän rääkäisyn. Ensimmäiseksi tuli mieleen, että jokin eläin on kuolemankielissä. Jokin, ei ihan pieni eläin....Kuikat säikähtivät ääntä ja suuntasivat keskemmälle järveä. Mun oli pakko suunnata äänen suuntaan.

Kävelen rantaa pitkin jotain 20 metriä kun näen kalliolla kaksi poikaa. Siis nuoko ne olivatkin? Miten  lapsista voi päästä sellainen ääni kun joku olisi kurkussa kiinni? Hmm...paikalla oli nähtävästi isäkin. Vaivaantuneen näköinen tapaus. Pojat nähtävästi yrittivät pelästyttää n. 3 metrin päässä olevaa lokkia, joka oli hautomassa.  Ei kuvassa oleva tapaus.  Mulla nousi verenpaine ihan hirveästi. Teki mieli mennä huutamaan isälle, että etkö sä opeta pojillesi, miten ollaan luonnossa? Eläimiä ei kiusata ja tuolleen huudeta! Sitten mä ajattelin, että mitäs jos se isä onkin sitä lajia miehiä, joka käy päälle kun tätöset tulee neuvomaan. Myöhemmin näin kun tämä porukka oli uimarannan leikkikentällä. Toinen poika huusi sielläkin ja mielestäni puhui hirvittävän rumalla kielellä. Ehkä 6-8-vuotiaat nämä pojat. Isä katseli kokoajan kelloa ja pysytteli autonsa vieressä hermostuneesti kävellen edestakaisin. Auto oli joku sporttiversio. Eihän tässä ollut nyt sitten ns. viikonloppuisä, joka oli laski minuutteja, että voisi palauttaa jälkeläisensä takaisin ykkösosoitteeseen. En tiedä.

Kommentit

Sussi sanoi…
Siinä olisi tarvinnut oppia sekä isä että pojat. Voi meitä ihmisiä...
Eila Vasama sanoi…
Huonoa käytöstä isältä!
Ihana kuva lokista<3
Gunilla Bäck sanoi…
Olen joskus kiinnittänyt huomiota ihan samaan. En ymmärrä, että pitää huutaa ja rähjätä joka paikassa. Ihan aikuiset ihmiset myös. Eikä niille oikein uskalla sanoakaan mitään vaikka tekisi mieli.
Anne sanoi…
Onpa upea kuva!