Loviisan maalinnoitus


"Ruotsin itärajan turvaamiseksi ryhdyttiin vuonna 1748 rakentamaan Degerbyhyn maalinnoitusta, joka olisi ympäröinyt Augustin Ehrensvärdin suunnitelmien mukaan koko tulevan Loviisan kaupungin. Suurenmoisista suunnitelmista toteutui kuitenkin vain murto-osa. Lähes valmiiksi saatiin Kuninkaantien molemmin puolin olevat bastionit Rosen ja Ungern sekä niihin kuuluneet maavallit."
-Museovirasto


Oli siellä kuulkaa kivi poikineen.


Kotkassa mua puhutteli venäjäksi eräs rouvashenkilö! Osaan mä sitä vielä vähän kun tuli varmaan nyt 5-6 vuotta aikoinaan opiskeltua. Olisin osannut vastata, vaan kun iski sellainen, että en saanut kyllä millään kielellä sanaa ulos! No, jälkeenpäin alkoi oikeasti potuttaan kun mua luullaan jatkuvasti venakoksi. Se on varmaan tuo tukka?! Paksu, musta karvahattu päässä. Aivan malli kasvanut ulos! Kampaaja  24. päivä ja odotan sitä suuresti. Meikkiä ei ollut yhtään ja vaatteet on ihan suomalaisista kaupoista...Mun paksut posket ja pottunokka ovat ihan suomalaista perua. Kökötän tuossa sen vuoksi, että tulisi vähän mittakaavaa, miten syvät nuo jutut ovat.


Me saatiin olla tuolla ensin ihan kaksistaan, vaan ei kestänyt kun hetki niin porukkaa ilmestyi monta autollista. Nykyisin tuolla esiintyy kesäteatteri.


Kommentit

Sussi sanoi…
Loviisa on hieno paikka!
Häivähdys sanoi…
Komeat muurit! Suomenlinnassakin on kesäteatteri tuollaisten linnoitusten sisällä.
TainaT sanoi…
Taitavaa kivien ladontaa