Siniukonkorento


Jaa...muistaako sitä enää kukaan, kuinka kauan oon tätä korentoa metsästänyt? Varmaan nyt ainakin 3 vuotta se on mua kiusannut Ankkalammella. No, se pitikin käydä kuvaamassa ihan toisella suunnalla.


Kun makrot alkaa piakkoin vähentyä kohteiden vähetessä. Lähdinkin siksi makroputkella  aamulla huitomaan. Varmaan 600 otosta tuli otettua..., mutta siis tosi huonoja! Mun kädet vaan eivät olleet vakaat. Suttua tuli varmaan suurin osa. Toisaalta yritin niin kovasti, että samasta kohteesta on 40 kuvaa ja tämän mäkkikoneen kuvien tallennusjutun vuoksi eri otosten järjestysnumeroa on tosi hankala nähdä. Voi olla, että parempiakin olisi ollut, mutta kun en kymmenien joukosta löytänyt.


Siinä se on koko loistossaan. Teki niin mieli vaihtaa 70-300mm:n putkeen, joka on silleen parempi, että tervävyys on laajempi.  Vaan en ottanut riskiä. 


Sää oli upea. Tuuli kyllä vähän turhan paljon tähän touhuun. Luontokin oli antelias. Näin perhosia, hepokatteja ja sudenkorentoja! Aina ei kuitenkaan vaan nappaa, tiesin sen jotenkin jo ennen kuvausreissulle lähtöä. Olin aika väsynyt kuvausreissun jälkeen. Tein ruuan, söin ja päätin ottaa sellaisen tunnin virkistävän päikkärin...Heräsin kolmen tunnin kuluttua Lisse-kissa kainalossa. No, huomenna on uusi päivä, jos sitten tulisi lähdettyä vaikka rantareitille.


Mä näemmä selittelen suoritustani kun suomalaiset yleisurheilijat! En millään jaksaisi katsella tuota maaottelua telkkarista, mutta vähän pakko...yäkkelis! :)

P.S. Tämä kuulemma onkin kirjoukonkorento, vaan en mä oo kyllä sitäkään ikinä ennen kuvannut! :)


Kommentit

Susanna sanoi…
Upeat kuvat!

Nuo ukonkorennot lentelevät ohi aina niin härnäävän läheltä pysähtymättä kuitenkaan kuvausetäisyydelle. Hienoa, että sait tällaisia kuvia :-)
TainaT sanoi…
Korento mikä korento mutta upea epeli kyllä on!
Huopalintu sanoi…
Wau, onpa hieno korento ja hienot kuvat siitä. En tuommoista ole koskaan nähnyt tai ainakaan makroetäisyydeltä niinkuin näissä kuvissa.
Superhienoja kuvia!
On se kaunis hyönteinen. Ja noi sen silmät, vau!
seita sanoi…
Odottaminen ja pitkäjännitteisyys palkitaan. Hienot kuvat.
Kirsti sanoi…
Upeat kuvat ♥
Pirkkoinkeri sanoi…
Ei väliä, minkä niminen on, mutta kauniita on kuvat. Ei sitä kannatakaan yhteen ja kahteen kuvaan kuvaamista lopettaa ;) On niissä tosin kova työ poistaessa ylimääräisiä koneelta.
Sussi sanoi…
upeat kuvat! Näyttää ihan avaruusoliolta:)
Vikki sanoi…
Hienosti kuvattu, nuo ukonkorennot ovat aika liukasliikkeisiä!
Anne sanoi…
Kauniit on värit!
Katinka sanoi…
Uskomattoman upea korento ja olet saanut siitä huikeat kuvat! En ole minäkään moista koirentoa koskaan nähnyt. Vihdoin sitkeytesi palkittiin, onneksi olkoon =).