Hirsimäen pikkutirpat!


Mies kävi tänään ostamassa uudelle ruokintatalolle tolpan ja sellaisen metallisen tolpanpidikkeen tms. Huomenna pidetään varmaan avajaiset. Mä aioin löytää siihen myös luonnosta sellaisen 80 cm pitkän karahkan istumapuuksi sivusuunnassa. Mielellään saisi ollut haaroittunut, että useampi tipu siihen pääsee syömään ja oravakin.


 Tosi upea päivä, mutta eipä ehtinyt kun puoltoista tuntia viipyä tänään kuvausreissulla. On näitä kotihommia sen verran rästissä. Lisäksi mä oon niin ylirasittunut, että ei oo oikein kestoa pitemmille reissuille. 

   
En meinannut korviani uskoa kun kuulin tiklien ääntä takiaispuskista. Niitä oli varmaan sellainen 50 linnun parvi. Arkoja ovat. Lensivät isojen haapojen latvuksiin laulemaan ja odottamaan minun poistumista paikalta. Yksi erehtyi alas hetkeksi, mutta tosi kaukana. Jouduin etsimään jotensakin vapaata kuvausaukkoa puskista. Yllättävän hyvä otos siihen nähden.Tämä oleva on otettu tosi korkealle menneestä tiklistä. Taitaa olla vielä nuori yksilö kun väritys on tuollainen.


Kävin lopuksi kurremetsän kautta, joka on varsin hämärä auringonpaisteellakin. 


Kommentit

Huopalintu sanoi…
Sieviä tipuja olet bongannut. Virkistävää ja levollista viikonlopun jatkoa.
Suvikummun Marja sanoi…
Voi että, en ole koskaan nähnyt tikliä luonnossa! Hieno!
Meilläkin oli pähkinäbaarin avajaiset tänään, tintit ovat jo käyneet koputtelemassa ikkunan takana. Jossain kyllä suositellaan, että lintujen ruokinta aloitetaan vasta, kun on lumi maassa ja pakkasta. Sitä täällä lounaisrannikolla kyllä saisi odottaa.....
Leppoisaa sunnuntaita !
Pierre BOYER sanoi…
Une belle série...
Bon dimanche !

Pierre