Google+ Followers

lauantai 31. tammikuuta 2015

Runsauden määrä


Kesällä ei oikeastaan ymmärrä kaikkea kauneuden määrää, mitä luonnossa on. Sitä on niin paljon, että alkaa turtua ja etsiä aina vaan parempaa kuvattavaa! Oikeasti jokainen heinä ja lehti on jo ihmeellinen asia kun ajattelee näin talvella, tammikuun hämäryydessä.  Joka vuosi päätän, että arvostan todella jokaista kuvausretkeä. Ei tarvitse aina auringon paistaa. Kesällä valo riittää melkein aina kuviin.  Tämä kuva on ns. hylätyissä. Nyt se tuntuu ihan onnistuneelta. Rakastan niin kesää. Tuntuu melkein fyysistä kipua kun ikävöin sitä niin. 

Tulossa on eka kevät, jolloin minulla on käytössä oikea lintuputki. Melkein pyörryttää innosta tulevat  vierailut lintutornille. Miten malttaa odottaa! :) Olen tyytyväinen kun minulla on tämä blogi. Voin tallentaa kuvat ja fiilikset tänne. Ei sillä ole väliä lukeeko tai katsooko näitä kukaan muu. Minulle nämä ovat muistoja, joihin aina voi palata. Tiedän tarkalleen sen koivun, missä näin tämän puukiipijän! Voin palata siihen koko kroppaa värisyttävään tunteeseen kun se yllättäen ilmestyi eteeni.  Kesä...minulla on sinua ikävä!

7-kysymystä haaste


Nautiskelen tässä pian vuoden ekaa Runebergin torttua. Vastailen samalla Katinkan lähettämään haasteeseen. Kiitos haasteesta! Tarkoituksena on vastata haastajan seitsemään kysymykseen ja laittaa haaste uusilla kysymyksillä eteenpäin.

1. Oletko kodinhengetär ja mikä on bravuuriruokasi?

No, kai mä sitten oon. Monet kotiin liittyvät työt ovat minun työtäni. Tosin olen aina ollut hyvä delegoimaan ja kun kotiorjia (4 lasta+mies) oli saatavilla, niin hommat sujuivat aika kivuttomasti. Ruuanlaitto ja leipominen sujuvat. Luulen olevani jopa ihan hyvä noissa puuhissa. Ei luultavasti mikään ruoka ole kuitenkaan ylitse muiden. Sanotaan, että lasagne on kuitenkin tosi hyvää, koska teen kastikkeet ja pastalevyt itse.

2. Mitä harrastat muuta kun bloggaamista?

Bloggaus on oikeastaan valokuvauksen sivutuote, elikkä valokuvaaminen on ehdoton ykkönen harrastuksissa. Olen yleensä varsin innokas lukemaan. Jännitystä ja kauhua siis. Tosin ed. vuoksi tämä on nyt selkeästi jäänyt vähemmälle, loma-aikojen iloksi enempi.

3. Unelma-ammattisi lapsena ja miten haaveelle kävi?

Muistelisin, että hammaslääkäri ja sairaanhoitaja olivat aika suosittuja. Jälkimmäinen vielä lukion jälkeen oli nro uno. No, olin ylioppilaaksi pääsyn jälkeen vuoden sairaalassa töissä ja ajoittain tein sijaisuuksia sen jälkeenkin. Huomasin, ettei oo kuitenkaan mun juttu. Erityisesti sieppasi se, että lääkärit odottivat niin suunnatonta palvelua toiselta ammattiryhmältä! Sairaanhoitaja mikään sihteeri oo!! Hakeuduin sosiaalipuolelle ja olen siis sosiaalityöntekijä. Se oli ihan puhdas vahinko. Yksi ex-koulukaveri kehuskeli hakevansa alalle. Ajattelin, että jos minäkin! Kaverista tuli kyllä sitten ihan jotain muuta! Näin se menee.

4. Minne haluaisit muuttaa ja miksi juuri sinne?

Kotiseudulle Rovaniemelle on ollut aina toive, vaan on se talvi siellä pitkä ja pimeä. Viimeisin villitys on Tonga! :) Siellä on tasaisen lämmintä ympäri vuoden, siinä +20 C. 92 % väestöstä ylipainoisia, joten mä olisin siellä aivan laiha! Puhuvat englantia, toimii! Luonto ja maisemat kuulemma aika hienot! Kuvittelisin, että siellä olisi asuminenkin kohtuullisen halpaa elikkä mun eläketuloillakin voisi pärjätä.

5. Millainen on musiikkimakusi ja onko sinulla lempiartisteja?

Olisko se nyt ulkomainen pop-musiikki. Ennen ja nyt. Joudun töissä kuuntelemaan radiota 8 tuntia päivässä. Syynä huono äänieristys tilojen välillä. Asiakkaiden yksityisyys täytyy säilyttää, jutut eivät saa kuulua käytävään tai muualle. Sen jälkeen ei oikein jaksa kuunnella musiikkia enää. No, joskus sentään.  Suosikkeja on hirveästi, mutta nyt oon ihastunut tähän biisiin...George Ezra -Blame It on Me. 

6. Paras muisto lapsuudestasi?

Tähän on vaikea valita sitä parasta, mutta ekana tuli mieleen lapsuuden kaikki leikit! Meidän talossa, joka oli kerrostalo, asui todella paljon lapsia. Jotain 80-90 varmaan! :) Aina oli kavereita ja leikeissä saattoi kulua hyvinkin 6-8 tuntia, eikä sittenkään olisi malttanut ehkä lähteä kotiin.

7. Pakopaikkasi  - onko sinulla sellaista ja missä se on?

Se on varmaan luonto tällä hetkellä. Kun alkaa ahdistamaan työt ja arki, sitä ottaa kameran kaulaan ja suuntaan luontoon. Onneksi sinne pääsee ihan kävellen, n. 5 minuutissa. Metsään siis. 

Tähän haasteeseen voi osallistua kuka haluaa ja näillä samoilla kysymyksillä! 

Runebergin tortuilla on muuten tapahtumassa jatkuvaa kutistumista. Vuosi vuodelta nuo kaupan tuotteet pienempiä! Ennen tein itse, mutta nyt ei viitsi kahdelle tehdä mitään isompaa satsia tai katsotaan nyt. 


perjantai 30. tammikuuta 2015

Tulihan se...perjantai!


Nollakelit taas kerran, mutta sen verran maanpinnassa kylmää, ettei juuri ja juuri lumet varsinaisesti sula. Perjantai ja tiedossa kerran taas kiireinen työpäivä. Jotenkin alkaa tuntua, että hieman päivästä riippuen muistuttaa joko tuota säleistä kantoa tai sen edessä olevaa karahkaa. Silmäluomet kesii, suupielet sentin auki, suun ympärystä punaisen tulehtunut. Harjoittelijalla tuli eilen kolme viikkoa täyteen ja hänellä myös samantapaisia ongelmia. Jonkin verran ehtii elpyä sunnuntaihin mennessä. Porukkaa on kaatunut ympäriltä myös mahatautiin ja flunssaan ahkerasti. Ke töissä alkoi maha meneen kipeäksi, mutta kyllä se seuraavaan päivään mennessä oli kunnossa. Taisi olla jotain muuta.

Mietin tässä, ottaisinko tuon Olympuksen kameran töihin. Ei oo välttämättä keliä kuviin kotimatkalla, mutta saisi sitä asiakkaiden välissä edes hieman hiplailla mielen kohentamiseksi. 

Olen perustanut jo 8 vuotta sitten fb:n puutarha-aiheisen ryhmän. Siitä on aikojen kuluessa paisunut jo yli 31 000 jäsenen ryhmä. Sunnuntaina siellä alkaa kuvakilpailu, aihetta en oo vielä päättänyt, mutta jos kiinnostaa puutarhajutut, niin sinne sitten vaan. Tällä kertaa vielä 5 eniten tykättyä puutarhakuvaa ottaneet saavat liput kevään puutarhamessuille Helsingin messukeskukseen. Yleensä en oo kaupallisuuden kanssa ollut tekemisissä, mutta nyt lähestyminen oli niin kivaa ja vastikkeetonta, että päätin ottaa tarjouksen vastaan. Ryhmän nimi on "Puutarha ja piha".


torstai 29. tammikuuta 2015

Ukkoja


Lego-ukkoja tilasin enempi työpaikalle.  Ei siis alkanut Tillariinaa lapsettamaan tai silleen vähän vaan! Näitä voi käyttää monenlaisissa tilanteissa apuvälineinä. 12 kpl, kaikki erilaisia. Luulin, että nämä olisivat normikokoisia, mutta olivatkin hieman pienempiä. Toivottavasti pysyy pipot ja hatut tallessa.

P.S. Töissa uusitaan todella paljon kalusteita. Eilen illalla ihmettelin missä kaikki vanhojen kaappien/hyllyjen tavarat ovat? Jos jotain löytyy, niin se on eri paikassa kun ennen. Suurin osa tällä hetkellä "kadoksissa". No, näin mielenkiintoisen painajaisen yöllä. Kaapeista löytyi ihmisen pään kokoisia Lego-päitä ja proteiinipatukoita! Heräsin siihen, että omaa päätä särki julmetusti. Huomasin purevani hampaita yhteen rajusti. Kun lopetin sen, särkykin loppui. 4 1/2 tunnin yöunella ei ehkä olla kovin reippaita kuitenkaan.keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Enemmän lintuja ja vähemmän töitä


Vimpat lintukuvat tällä erää, kunnes uusia saa otettua. Työmatkalla näin aika ison tilhiparven ruokailemassa marja-aroniapensaissa. Paikalla oli valokuvaajakin. Ihan vähän teki mieli ajaa auto tienreunaan ja liittyä seuraan. Jos kamera olisi ollut mukana, niin varmaan olisin tehnytkin.

Tänään ylitöitä klo 20 asti. Kotona puolta tuntia myöhemmin. Voipa hieman väsyttää 12 tunnin työpäivä. Lunta, lunta sataa aina vaan. tiistai 27. tammikuuta 2015

Sininen karahka ja mälsä olo


Jos tarkkoja ollaan, niin karahka (=puuntapainen) ei oo sininen, vaan maisema. Tervaniemessä Alajärven rannalla kuvattu. Minä, ykköshölmö rämmin umpihangessa ja tiputtelin lumia puiden oksilta kameran päälle. Siinä sitten kuivaltiin mikroliinalla toinenkin tovi. 

Mieliala ei oo ollenkaan parhain. Potuttaa tämä odottelu, päivästä toiseen, viikosta toiseen ja nähtävästi kuukaudesta toiseen. Alkaa pitkähermoisimmankin optimistin fiilis laskea tässä kelissä. Eikä säätiedotus suvaitse parempaa luvata. Jotain piristystä kaipaisi, mutta mistä sen nyt repii. Ei harmaintakaan aavistusta. En saa pieniäkään kotihommia tehtyä kun jotain yhden päivässä tyylillä. Kasvatan kohta juuret takapuolesta tähän sohvaan. Jos elämä on näin kituista 50-vuotiaana, niin mitä ihmettä se on 10 vuoden kuluttua. Plääh! :(

maanantai 26. tammikuuta 2015

Töks, töks...


Ääni paljasti käpytikan. Osasi olla muuten piilossa. Tuuli oli niin kova, että selvästi se haki paikkaa, missä höyhenet pysyisivät parhaiten aloillaan.  Näin viikonloppuna parikin käpytikkaa. Toisen omalla pihalla ja sitten tämän lähellä kurremetsää. On siitä taas monta viikkoa, että on saanut kunnon valossa kuvata. Karmeita hämäränhyssyjä on tullut räpsittyä, lintukuvat tautisen rakeisia. sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Viivi, pihabongareiden ykkönen


Tarkoituksena oli kävelylenkin jälkeen kuvata oman pihan lintuja. Siis tarkoitus, joka ei täyttynyt.  Ykkösbongari Viivi näet tuli myös bongailemaan. Viivi on kovaääninen kisu. Huutaminen on jatkuvaa, kunnes apetta ilmestyy kuppiin.


Kuten kuvasta näkee, meillä oli harmaa päivä. -1 C pakkasta ja iltapäivällä alkoi satamaan lunta.


Sen verran tullut uusia lukijoita, että tarkennetaan vielä sellainen pikkuseikka, että Viivi ei oo meidän kissa, vaikka käykin säännöllisesti kylässä. 


Linnut eivät oikeastaan pelkää Viiviä. Tulivat syömään ihan normisti ruokintapaikalle, mutta Viivi häiritsee kuvaamista. Tönimällä, hyppäämällä syliin ja pitämällä kovaa miukumista. Lunta alkoi satamaan, niin Viivi paineli meidän havujen alle turvaan. Kävi hän meillä sisälläkin hetken, mutta ei oikein tykkää meidän kisujen huomioista. Venni sähisee ja Lisse on nuuskimassa peräpäätä.


Tänään piti sitten kaksi kertaa bongailla. Eka tunti oli pettymys. Sitten kun lopetin, niin linnut ilmestyivät pihaan. Ruutuvihko käteen ja kiikari kaulaan. Uusiksi meni ja toinen tunti toi paremman tuloksen:

1 fasaani koiras
3 harakkaa
11 sinitiaista
12 talitiaista
6 pikkuvarpusta
2 kuusitiaista
3 keltasirkkua
1 käpytikka

Olin niin innoissani tuosta käpytikasta, että läpsytin käsiä innosta yhteen ja...se lähti lentoon saman tien. Tosin sain hänestä kyllä myöhemmin kuvia kun Viivi makoili tuolla havujen alla. Kuvittelen, että sama tapaus.  Meillä ei oo kun pari kertaa käpytikka käynyt koko talvena ruokinnalla, että olisi nähty.


lauantai 24. tammikuuta 2015

Tervaniemi tammikuussa


Tervaniemessä oli paljon hiihtäjiä, muita ei sitten ollutkaan. Kodalla oli hiipumassa tulet mennessä, mutta paluumatkalla jo perhe olikin makkaranpaistossa. Parkkialue on n. 30-40 metrin päässä. En tiedä miksi jotkut ajaa kuitenkin ihan tuohon kodan kylkeen sen autonsa. Toinen juttu on se, että jos on koira mukana, niin annetaan sen pissiä tuohon kodan eteen. Siellä oli useampikin jätös. Ällöä!


 Hieno laituri tuon saunan yhteydessä. Lumisadetta on luvattu koko huomiseksi päiväksi. Jouluaatosta on kuukausi. Onneksi tammikuu on mennyt varsin vauhdikkaasti eteenpäin. Synkkiä kuvia tuli otettua. Valoa, please!


Voileipäkakku


Yksi kaveri fb:ssä (Äityli-mummo, täälläkin kommentoi mun kuvia! ) on mestari näiden voileipäkakkujen kanssa. On nyt viime aikoina postannut useita kuvia tosi herkullisen näköisistä voileipäkakuista, eikä mun makuhermo enää kestänyt. Siis minä myös sellaista duunaamaan. Paitsi mä oon tasan kerran tehnyt aikaisemmin ja siitäkin on varmaan 5 vuotta tai enemmän. Muistaakseni se oli ihan hyvää syödä, vaan jotenkin monimutkainen tehdä. 

Tämä jää varmaankin mun ja miehen syötäväksi, sillä taitaa sisältää liikaa kalorioita sportin mielestä. No, eihän sitä tarvi yhdellä istumalla kumota. Tuo koristelu jännitti kovasti. Vähän eri aineet kun makeissa kakuissa. Ihan tyytyväinen oon, nyt kun se vielä olisi hyvänmakuista. Eka täyteessä on kinkkua, ruohosipulituorejuustoa, kermaa ja vähän valkosipulimajoneesia. Toisessa paprikakuutio- kreikkalainen valkosipulituorejuustoinen täyte. Tuliko liikaa valkosipulia?  Iltapalalle tämä sitten odottamaan kaappiin.

Meillä on tosi harmaa päivä. Kuvaaminen pimeässä keittiössä ei oikein onnistunut tai innostanut. Enkä ollut kovin huvittunut edes kauheasti tekemään mitään säätöjä. Eikä ruokien kuvaus oo muutenkaan mun juttu. Lintuja ei näy, eikä kuulu. Taitaa pihabongaus jäädä huomiseen. Yksi harakka ja pari tintti pörräsi aamulla ruokintapaikalla. Höh! Meniköhän se muuten viime vuonna samalla tavalla. Muistelisin.


Laitetaan nyt jälkikäteen tämä kännykkäkuvakin, jonka rosmosin omasta fb:stä.

perjantai 23. tammikuuta 2015

Maahisen parta


Siinähän se parta roikkuu oksassa. Mahtoi sattua kun siihen irtosi. No, uusi kasvaa varmaan tilalle. Mihin lie maahisella niin kiire ollut!

Kalliossa kasvaa vihreää jäkälää. Siitä maahinen varmaankin keittää itselleen teetä. Välillä minusta tuntui, että en ollut metsässä todellakaan yksin. Maahinen katseli minua jossain lähellä puun takaa ja naureskeli ihmisten touhuille. :)
torstai 22. tammikuuta 2015

Salaperäinen majan asukas!


Aulangon päiväkodin pihalla on lasten tekemä maja. Mies huomasi kiikaroidessaan, että siellä on asukas. Hiippailin lähemmäs majaa, katselin taivaalle...fasaaneiden kanssa kantsii välttää katsekontaktia! Ottavat yleensä silloin ritolat. 

Huonot otokset, sillä kuvasin kuitenkin aika kaukaa ja maja on täynnä oksia ja havuja. Olisi kiva tietää, ymmärtääkö lintu sen, että sillä on aika hyvä suojaväritys juuri tuolla majan sisällä? Sävy sävyyn.keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Herkkuja linnuille!


Tällä hetkellä lintujen ruokintapaikalla on kaupan siemenpötkylästä vielä jämät. Maitopurkkiin tehty oma versio, irtona siemeniä ja pähkinöitä. Siemenrasvapalloja ja sitten vielä pakastimesta pihlajan- ja ruusunmarjoja. Ruusunmarjoja en saanut porttiin roikkumaan, joten ne oli laitettava maahan ja graniittipenkille. Pyysin mieheltä, että hommaa minulle lintujen ruokintaan ison puutukin, korkeudelta sellaisen 120 cm. Siitä saisi kivan ruokintapaikan.


tiistai 20. tammikuuta 2015

Koristeltu kepakko


Pitkästä aikaa kuvasin makroputkella. Olipas vaikeaa. Kesää varten täytyy alkaa harjoittelemaan. Uudessa Kamera-lehdessä oli artikkelisarja makrokuvauksesta. Yleistä höpinää enimmäkseen. Esimerkkikuvat eivät minua ainakaan innostaisi, jos ekan kerran asiaan tutustuisin. Joku kunnon ötökkäkuva tai värikäs, uskomaton kasvimakro. 

Jotain stooria sitten tästä kuvasta. Luultavasti pajukkoa harvennettu tuolla maakaasuputken lähistöllä ja  "tappi" oli sitten saanut ympärilleen ihan omaa kasvustoa. Hankalassa paikassa ojassa, mutta menin rypemään sinne ja sotkin uudet toppahousuni. Pesu puhdistaa.


maanantai 19. tammikuuta 2015

Tammikuun runo


Tammikuu on nimeni,
luminen on takkini, 
sormet hyyssä, kynnet jäässä, 
vielä jäinen lakki päässä,
mutta punaposkinen, 
reipas, raikas, iloinen.

12 päivää vielä ja sitten alkaa helmikuu! Löysin ed. runon netistä, ilman tekijää.

sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Nopeat syö hitaat!


Vietiin tytär taas harkkoihin ja mies ehdotti pikavisiittiä Aulangolle. Suostuin, sillä meillä satoi lunta ja kävelyreissulle ei oikein huvittanut lähteä. Kameran kastuminen ei oo kivaa.


Aulangolla ei sitten satanut, mutta kovin oli harmaa keli. Kävimme erään päiväkodin lintujen ruokintapaikalla, sillä siellä linnut ovat aika kesyjä. Jännityksellä odoteltiin, josko se pähkinänakkelikin ilmestyisi paikalle. Ei kuitenkaan. Olisi pitännyt ottaa vaan enempi evästä tarjolle. Kourallinen häipyi nälkäisten tinttien nokkiin tosi nopeasti.


Paikalla oli sinitiaisia ja keltasirkkujakin, mutta kuvasin nyt näitä talitinttejä, sillä ne ovat meidän oman ruokintapaikan arkajalkoja.


Siis melkein lennosta nappasivat pähkinän ja puun oksalle syömään. Sai olla kyllä nopea. 


Olisi tehnyt kuville "terää" jos vähän valoisampaa olisi ollut. Rakeisuutta on havaittavissa. Ei voi mitään. Niin ja olisiko yksi jotensakin terävä. Se taitaa olla kyllä mun oma vika!


 Pomppu-tekniikalla toiset nappasivat "saaliinsa". 


Ei kai tässä vaan lasketa, kuinka monta pähkinää vielä jäljellä?lauantai 17. tammikuuta 2015

Hmm...taiteellinen fiilis iski! :)


Oikeasti, linnut pysyivät kovalla tuulella piilossa. Piti keksiä oheistoimintaa kameran kanssa. Siispä kuvasin vähän sitä sun tätä. Toivottavasti huomenna on jotain järkevää etsimen edessä. Toisaalta luvattu täyspilvistä eli voi jäädä vain haaveeksi.

Järkyttävän liukasta. Tiet olivat peilikirkkaat. Mies yritti saada minut toisiin ajatuksiin kuvausreissuun lähdöstä. Olin kyllä kahden vaiheilla. Olisin saanut lainaksi miehen nastalliset  juoksukengät. Ei nyt kuitenkaan niitä jalkaan, eihän meillä oo kun 4 numeroa tuo ero koossa. Ehjänä  minä ja kamera palattiin kotiin. Olin kyllä niin varovainen. Kuvittelin tuulen vuoksi, että on järkyttävän kylmä, ei ollut. Olin selkää myöten hiessä kotiin palatessa. Toisaalta oli kiva vaan vetää happea keuhkoihin ja olla ulkona.Viikolla se ei oikein onnistu. Jokin väsy tässä vaivaa, en oo tehnyt koko päivänä mitään järkevää. Aina ei huvita, eikä tarvitse.Pyörä


Tämä sykkelin raato on ilmestynyt kuukauden sisässä nykyiselle paikalleen. En oikein osaa edes tuoda julki, miten huono olo minulle aina tulee näistä. Tiedän nyt kolme raatoa lähimetsiköissä ja yhden vähän kauempana eräässä isossa ojassa, puoleksi veden varassa.

Ihan pienenä sain kirkkaan punaisen kolmipyörän, siinä oli takana kippilava ja Aku Ankan kuva merkkikilvessä. Sillä huristelin niin kauan kun vaan yleensä pystyin sillä ajamaan. Pyörä oli suurin haaveeni varmasti yli 10 vuotta. Opettelin ajamaan äidin vanhalla naistenpyörällä. En siis yltänyt penkille, vaan ajoin sillä seisoen polkimilla. Aina kun otin pyöräasian puheeksi, niin sanottin, että onhan sulla se äidin vanha pyörä. No, se kerrostalon pyörävarastossa särjettiin ja hävitettiin osiin siihen mennessä kun olisin yltänyt lopulta siihen penkille. Koulumatkalla sain ajaa kaverin pyörällä kunhan kyyditsin häntä samalla. Siispä ensimmäinen hankinta ekan kesätyön ansioilla oli pyörä, keltainen Indus-merkkinen, jopomainen pyörä! Kävin sen yksin ostamassa, olin 13-vuotias. Tingin 15 mk hinnasta. Olin ollut heinäkuun talonmies-siivoojana. Sillä ajoin 6 vuotta kunnes taas kesäansioilla hankin vaihdepyörän. 

Rovaniemellä ei ajettu talvella pyörällä, sen verran oli kylmät kelit. Sen ekan pyöräajelun talven jälkeen keväällä aina muisti. Sen vapauden tunteen kun omasta mielestä pyörällä pääsi ihan minne vaan. No, ainakin keskustan kirjastoon, joka oli siis viikottainen kohde. Olin näet ihan mahdoton lukutoukka lapsena ja nuorena. Pyörä on tärkeä ja arvokas, ei sitä saa ikinä noin kohdella. Mä ajattelen kyllä tosi ikävästi pyörävarkaista!!

perjantai 16. tammikuuta 2015

Valmiina ollaan!


Kameroiden akut on ladattu, viikonloppu on kokonaisuudessaan vielä edessä. Perjantaina illalla olen kovasti jännityksessä, mitä etsimen eteen tulee löytymään. Säätiedotus on asteittain huonontunut, mutta ei haittaa. Plussakelit taas sulattavat lumia. Kuinka monta kertaa lieneen talvi on jo kadonnut ja tullut uudestaan.

Ostin monenlaisia herkkuja, päätin jo töissä, että ostan juuri sitä mitä mieli tekee. Ilta on mennyt herkutellessa. Näin se pitääkin olla, niin minä koen. Ainakin tällaisella ihan tavallisella talliaisella, hyvä  ruoka on niitä elämän todellisia ja saavutettavia nautintoja. :) Töissä on paljon porukkaa jäänyt saikulle flunssan vuoksi, totisesti toivon pöpöjen minut ohittavan. Viime kerran monen viikon tauti on aivan liian tuoreessa muistissa.

torstai 15. tammikuuta 2015

Odottavan aika on pitkä...


Päästiinpäs viikko eteenpäin, vaikka kuvia ei viime viikonloppuna tullut otettua säästä johtuen. Töissä ovat ns. keväkiireet jo alkaneet. Tänäänkin väkeä tuli kokoajan ovesta ja työpuhelin oli pirissyt jo 5 kertaa ennen varsinaisen työpäivän alkua elikkä ennen klo 8. Onneksi huomenna on perjantai. 

Tein viime sunnuntaina vaihteeksi tyhjään maitopurkkiin linnuille siemen-pähkinä-rasvapötkylän. Laitoin jääkaappiin jähmettymään. Olen jo monta päivää ihmetellyt, mikä viritys meidän jääkaapissa oikein on? Eilen illalla vasta tajusin, että se mun lintujen ruoka! Tänään kävin sen jo klo 7 laittamassa pihalle. Hyvä minä!! Viikonloppu ei tule yhtään liian aikaisin.Aurinko laskee ja nousee.


Ensi viikon keskiviikkona Hämeenlinnassa aurinko laskee klo 16. Se tarkoittaa, että pääsen töistä kotiin valoisan aikaan! Ihan mahtavaa. Se on kiva ajatus, että ei oo niin kaukana enää se aika, että voisi työpäivän jälkeen ehtiä muutaman räpsyn ottamaan, jos siltä tuntuu.

Useampana aamuna on saanut kaivaa esille lumimassojen alta auton. Maisema on varsin luminen. Eilen vasta klo 17 maissa käytiin kotikadulta lumet auraamassa. Harmittaa kun ei ole uutta kameraa päässyt vielä kunnolla kokeilemaan. Jotenkin ihmettelen, että kyseisen kameran käyttöohjeessa käyttölämpötila on 0-40 C ja objektiivilla -10-40 C asteessa. Tosin voiko olla? Onko tämä sitten joku kesäkamera?! En siis ole uskaltanut -5 C pakkasta kylmempään keliin viedä!


keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Lintu ja sininen taivas


Löysinhän mä toisenkin tyttelikuvan näistä mustarastaista. Olen itsekin melkein mustarastas. Kovin  tummat vaatteet ovat olleet päällä itsellänikin viime aikoina. Musta paita, musta liituraitainen liivi sen päällä. Vasta kotona tajusin, että synkkää on...täytyy yrittää piristää edes asusteilla. 

Blackbird from a willow sings:
Tiny beak with voice that rings.
Yellow bill, like coal his coat,
Merry music from his throat.

Olen kyllä yllättynyt miten nätisti mustarastaat laulavat, ehkä rastaalta ei odota suuria kun räkätit rääkyvät niin pahasti.

P.S. Olen nämä tämän viikon postaukset tehnyt jo viikonloppuna, koska arvasin olevani kiireinen tällä viikolla. Siksi en ole ehtinyt vierailla oikein muiden blogeissa. Lupaan parantaa tapani viimeistään perjantai-iltana! :)

tiistai 13. tammikuuta 2015

Monimutkaisia kuvioita...


Kuva on aika samaa sarjaa ed. postauksen kanssa. Nämä nyt ovat tällaisia kuvituskuvia. Yksi työkaveri vaihtaa maisemia. Eipä ehtinyt kauan olla, alle puolisen vuotta. Nuorempana sitä on ehkä valmiimpi ja herkempi vaihtamaan työpaikkaa. Tykkäsin kovasti tästä työkaverista, harmitus siis.

Viikonloppuna tulee otettua näitä päikkäreitä. Tekee mieli kyllä viikollakin, mutta parempi välttää, jos vain pystyy. Yöunien laatu pysyy näin parempana. Klo 17-18 maissa ruuan päälle kuitenkin saa haukotella ja taistella unta vastaan.

Pohjoisessa on paukkunut hurjat pakkaset. Etelässä keli on aika surkeaa. Saa nähdä millaista viikonlopuksi on tulossa. Aamulla autolla ajo on haastavaa liukkauden vuoksi. Ihan peilijäätä oli eilenkin tiet. Parikin autoa oli työmatkalla hypännyt pientareen puolelle.


maanantai 12. tammikuuta 2015

Tammikuu


Useita uusia sarjoja alkoi nyt ed. viikolla telkkarissa. Osa vaikutti ihan mielenkiintoiselta, toiset eivät vielä oikein avautuneet. Mä seuraan vaan ulkomaalaisia tv-sarjoja. Telkkarin katsominen on kyllä sellaista kausittaista. Harmillisesti mun arki-iltapäivien pelastus loppui jo, Murdochin murhamysteerit.

Tällainen sää olisi tilauksessa. Mä alan pian hyppiä seinille, jos en pääse kuvaamaan. Kuukauden kun jaksaa, niin tämä talvi alkaa olla jo selkeästi voitonpuolella. Kituviikkoja silti edessä. 

Hirveä syöpöttelyvaihde päällä. Hyvä kun ehtii suupielet pyyhkiä, niin suunnittelen jo seuraavaa ateriaa. No, tämäkin juttu taitaa kuulua tähän vuodenaikaan. Tänään aloittaa harjoittelija mun kanssa. 3 vkoa melkein tauotonta yhteiseloa töissä. Toivottavasti sujuu hyvin! :)

sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Ei oo kuvia, mitäs nyt tehdään?


Kävin ulkona, mutta siellä oli aivan helvetillinen keli, suoraan sanoen. -8.5 C sanoi mittari, vaan tuuli ja vinkka tekivät melkein saman lisää. Sen verran vaatetta kun laitan jotain -22 C keliin. Silti tuli vilu.  Pois, pois. Lisäksi satoi lunta. Nyt ei oo sitten kuvia viikolle. Tämäpä mielenkiintoista. Nämä kaksi kuvaa näppäsin ruokintapaikalta. Linnutkin tosin katsoivat parhaaksi mennä jonnekkin suojaan. Katuja ei oltu aurattu. Raskas kävellä lumessa. Huomiseksi luvattu oikein kunnon pakkaskelit. 

Pitää jotain kehittää. En tiedä vielä mitä....Maha täynnä hyvää ruokaa. Taitaa olla päikkäriaika. Vähän mälsä fiilis kuitenkin. lauantai 10. tammikuuta 2015

Kauppareissu - lovi lompakkoon!


Blogeissa on nyt menossa näitä ruokaostoksiin liittyviä haasteita, joissa tavoiteostokset olisivat kai 25 euroa/vko...kai yhdelle tai kahdelle hengelle. En nyt niin tarkkaan muista. Meillä ei sellainen onnistu, mutta kun sää on mikä on ja tässä ei muutakaan keksi, niin julkaisen tämän päivän ostokset ja kerron mitä me meinataan syödä.

 Pe tai la käydään isossa marketissa ostamassa viikon sapuskat. Jos leipä ja maito loppuvat viikon aikana, niitä täydennetään, jos on tarvis tai jokin unohtui varsinaisella kauppareissulla. Yllä oleva kuva ei liity mitenkään postaukseen, mutta onhan niin, että melkoisen loven lompakkoon nuo ostokset tekevät. Tänään päästiin varsin halvalla kun oli niin paljon tarjouksia. Yleensä menee melkein se 200 euroa.

Ostokset 10.1. 2015 Citymarket

Aino jäätelö hillasoiden helmi 6.95
Pirkka-perunasipulisekoitus 500g 0.79
Pirkka-perunasipulisekoitus 500g 0.79
Aino-jäätelö uuniomena 5.95
Apetit puutarhurinsekoitus 300g 1.65
Apetit kruunusekoitus 300g 1.65
Pirkka maissi 200g 0.55
Pirkka maissi 200g 0.55
Sunnuntai lehti/torttutaikina 0.99
Sunnuntai lehti/torttutaikina 0.99
Oolannin uunirapeat ranskalaiset 1 kg 2.39
Porkkana 1kg Suomi 0.99
Pirkka puikula 1kg 1.39
Saga tuorekelmu 60m 1.99
Appelsiini Navel 0.67
Maustekurkut 0.95
Pirkka lehtisalaatti ruukku 0.89
Pirkka lehtisalaatti ruukku 0.89
Avocado 1kg Espanja 2.00
Tabort tahranpoistoaine 275 ml 4.75
Oululainen reissumies 235g 0.51
O´boy kaakaojuomajauhe 1000g 4.89
Pirkka rasvaton maito 1L 0.79
Pirkka-pakastepussi 2L 1.05
Pirkka Acidofilus-Bifidus 1L 1.25
Pirkka rasvaton maito 1L 0.79
Kurkku Espanja 0.67
Kurkku Espanja 0.59
Apetit kasvispaistik 4kpl/240g  2.29
Pirkka vihreä rypäle 500g Alennus 2kpl 2.99
Santa Maria riisinuudeli 250g 2.19
Pirkka maalaislimppuviipale 400g 2.00
Valio mozzarellaraaste 150g x2   3.38
Oululainen reissumies 235g 0.51
Spice Up kookosmaito 400ml 1.69
Santa Maria mustapippuri 45g  1.19
Pirkka mieto maitorahka 250g 0.69
Pirkka pehmopalat 450g 3.39
Pirkka virike kananmuna L15 2.35
Meira pizzamauste 10g 0.75
Axa Havre Flakes 500g kauramurot 3.15
Gold mousselajitelma 11x85g 6.99
Pirkka luumutomaatti 500g x2 1.59
Valio karviaisboysenmarjakeitto 1kg 2.19
Pirkka mätimajoneesisilli 250g 3.69
Naudan paistijauheliha 6.57
Glimminge Port Salut 450g 28% 5.15
Osku pähkinä linnuille 1kg 3.19
Barilla spagetti 1kg 1.49
Maizena ruskeasuuruste 250g x2  2.78
Naudanpaistijauheliha 4.67
Naudan paahtopaisti 15.97
Sipuli 1kg Suomi 2lk 1.29
Pirkka kaalikurpitsasalaatti 300g 1.95
Saarioinen puolukkahillo 500g 2.70
Vaasan minihiilari ruisleipä 2.05
Felix ketsuppi 980g vähäsuolainen 5.75
Uncle Bens riisi 1kg x2  5.00
Vital appelsiini-mangojuoma 1L 1.75
HK amerikanpekoni 170g 1.89
Pirkka karpalojuoma 1L 1.65
Knorr 2x52g ranskalainen sipulikeitto 1.65
Kokkikartano pinaattikeitto 1.99
Dr Oetker vanilja-aromi 30ml 2.69
Arla raejuusto 400g x2  3.98
ES omenasose 360g 0.89
Alpro tofu 250g tom-bas luomu -30% 1.88

                                                         yht.160.42

Tänään me syötiin italianpataa, josta riittää myös toiselle ruualle ensi viikolla. Huomenna paahtopaistia, pottuja ja keitettyjä porkkanoita kermakastikkeella. Sitä paahtopaistia syödään varmaan kolme kertaa  erilaisin lisukkein ja saa vielä eväitäkin töihin. Tytär urheilee, joten osa noista ruuista on pelkästään hänelle, koska syö periaatteessa kolme lämminta ateriaa päivässä + lukuisat välipalat. On siinä linnuille myös ruokaa ja meidän kahdelle kissalle. perjantai 9. tammikuuta 2015

Tytteli


Mustarastas kuvista vimppa. Tyttöjä on liikenteessä paljon vähemmän kun poikia. En tiedä miksi? Ehkä ne vaan ovat arempia tms. Tämäkin tapaus oli tosi korkealla puussa ja tiiraili mun tekemisiä sieltä. Aika pulskan näköinen. Ruokaa on riittävästi tarjolla. 

Ei lintuihin kyllästy, mutta tiirailin "vanhoja" kuvia tuolla google+ sivustolla ja tuli niin ötökkämakroilua ikävä. Kesän kirkkaat värit, kukat, pörriäiset ja kaikki! Hoh-hoijaa. Niin ihanaa...Jos mä vielä vähän katson niitä! :)

Hyvää Viikonloppua!

Salaa kuvattu


Kuvat alkavat olla loppu. Miten lie käy viikonlopun kuvausten kanssa. Jos on niin hämärää kun eilen ja tänään, niin eipä taida hommasta tulla mitään. Plussakelit sulattavat taas lumet. Aika loskaa tuo keli. Sinitiainen tässä kuvasarjassa salakuvataan. No, tajusi se tuossa vimpassa otoksessa, että taas se täti kuvaa!

Töissä oli pieni kriisi. Vesiputki hajosi lähistöllä ja vettä ei saatu klo 9 lähtien. Klo 6 aamulla tuli käytyä kotona vessassa. Klo 13 alkoi ns. jo kupla nousta ottaan. Mä lähdin kotiin ja tästä pidättelystä aiheutui ehkä pissitulehdus. Voi rähmäke. No, on juotu paljon, on otettu karpalotabuja ja särkylääkettä. Jos se vielä ohi menisi. Ei antibioottia viikonloppuna saa, joten maanantaihin saisi kitua. Ei saa niin käydä...