Google+ Followers

torstai 30. huhtikuuta 2015

Vapun kukka


Jos valkovuokko on äitienpäivän kukka, niin olkoon tämä rentukka nyt sitten vappukukka!

Simaa ja munkkeja on nautittu. Tein hedelmäistä broileri-makaroonisalaattia iltapalaksi, tosin halukkaille on myös perinteisiä nakkeja ja perunasalaattia, jos siltä tuntuu. Opiskelijat jäivät juhlimaan omia juhliaan opiskelupaikkakunnille. Sää oli tuulinen, mutta aurinko paistoi puolipilviseltä taivaalta.

 Huhtikuu oli varsin hyvä lintukuukausi. Sammakot jäi kuvaamatta, mutta onhan se kevät ensi vuonnakin. Toukokuuta jännityksellä odottaen! 


Vappuaaton tipu


Kai mä punarinnan bongasin varmaan 6 kertaa tiistaina, mutta kuvaaminen meni pitkälti harakoille. Joko ympäristö oli sikaruma tai kuvasin vastavaloon, eikä koko linnusta saanut kun siluetin.


Kauniisti laulelee hän. Punarinta on todellinen kevään ilopilleri. 


Tänään käväisen töissä tunnin kokouksessa. Toivottavasti menee hyvin.

Hyvää Vappua!


keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Kivitasku ja kivimies


Tämä on sitten 52. laji tälle vuodelle linnuista. Eilen huvikseni laskin. Saattoi joku unohtua, mutta ei väliä. Ulkona sataa kaatamalla vettä. Täytyypä pysyä sitten sisätiloissa. Alle kuukauden kuluttua voi jo päästä kunnolla ötökkämakroilemaan. Riippuu tietty keleistä. Voikukat kun kukkii, niistä usein bongaa monenlaista öttiäistä. Sammakkolammelle on hinku kuvaamaan. Se "sesonki"on vallan lyhyt ja mä niin tykkään sammakoista. Toivon mukaan kelit muutuisivat pian paremmaksi.

Tuo google+ elää ihan omaa elämäänsä. Viime aikoina seuraajiksi on ilmaantunut hurjan paljon jotain tyttösivustoja. Onko mun bloginimi jotenkin pornahtava? :) Todella ärsyttävää kun joskus kuitenkin  löytää tosi mielenkiintoisia luontokuvaajia sieltäkin ja välillä on kiva katsella vähän eksoottisempiakin lintuja (oikeita tipuja, ei jotain alastomia tytteleitä) ainakin näin Suomen näkövinkkelistä katsottuna. En ole jaksanut viime aikoina kovin tosin selata niitä seuraajia. 

Eilen tuli talsittua kameran kanssa aika monta askelta 17 690. Mun ns. vapaa-ajan kengät pitäisi uusia. Ne eivät enää tue jalkaa ulkosivusta. On niillä kyllä kävelty. Pitäisi vaan löytää tummanväriset ja nuo naisille tarkoitetut ovat usein pinkkejä, oransseja tms. Aktiivisuusrannekkeen mukaan nyt huhtikuussa on kävelty (askelia) vähän päälle 87 km. Maaliskuussa 68 km. Jännä seurata, miten käy heinäkuussa lomakuukautena. Mä kuvittelisin, että 100 km menee kevyesti yli.

Puussa kiipeilijä Ehdin varmaan olla kuvausreissulla sellaiset 10 min kun puukiipijä lensi jo paikalle. Tosin, heti en tajunnut, mikä mun oikealta puolelta viilletti ilmassa läheiseen puuhun. Eiku perään vaan. Pelkäsin tallaavani sinivuokkoja mennessäni, mutta onpa niitä metsänpohja sinisenään. Jotain herkkuja löytyi selkeästi!


On sillä vaan hyvä suojaväritys!


Linnuksi ihme "käppänä", söpö tietty sellainen.tiistai 28. huhtikuuta 2015

Nätti pulu


Minusta nämä ruskeat pulut ovat tosi nättejä. Tämä tapaus oli sillan alla nukkumassa, mutta houkuttelin leivänmuruilla esille.


Yritin ottaa pari vähän erilaisempaa kuvaa. Ei ole mitään takeita, että kyseessä olisi tyttö, mutta Myladyksi häntä nimitin ja hyvin päästiin juttuun. Puluissa on paljon eroa tuon kesyyden kanssa. Tämä sattui onneksi olemaan rohkeammasta päästä.

Eilisen vesisateen jäljiltä ruoho vihertää todella upeasti jo. Olen aika varma, että kaupungin puistojen hoitotyypit olivat heitelleet nurmialueilla kanankakkaa...sen hajusta ei voi erehtyä!


Pitääpä muuten lukea puluista hieman netissä. Tavallinen lintu, josta ei tiedä paljon mitään.Tikli


Olin 6.4. lähdössä autolla jo kotiin Vanajaveden rantareitiltä kun kuulin erikoista lintujen ääntä puussa. Äkkiä objektiivin suojus pois, virta päälle! Pari tikliä istui puussa. Pari kuvaa sain, joista tämä ehkä julkaisukelpoinen. Nyt taas kaivellaan kuvakansioiden pohjia. Upea lintu, jota olisi kiva edes kerran päästä kunnolla kuvaamaan. 

maanantai 27. huhtikuuta 2015

Rästihommia tehty!


On siivottu kotona, maksettu laskuja, tehty puutarhatöitä...Huomiseksi toivon jo taas kuvausreissua. No, jos tarkkoja ollaan, niin auton voisi kyllä imuroida sisältä...viime kerrasta pari vuotta! :) Ehkä sekin vielä joku päivä tapahtuu. 

Vappua tässä odotellaan. 5 ploa simaa on valmistumassa ja varmaankin torstaina leivon munkit. Vappu ei oo ollut mitenkään kummoinen juhlapäivä itselleni koskaan. Ed. tuli kerrottua jo juhlan odotetuimmat kohokohdat. Yleensä olen tehnyt päivän puutarhatöitä. Voipa olla, että nytkin. 


Telkkätytteli sammakkolammella


Valokuvausreissuilla voi joutua usein muuttamaan suunnitelmia. Sammakkolampi on entisensä, karmea, likainen lutakko. Tällä kertaa siellä ei sammakoita näkynyt. Kutua oli kyllä vedessä, mutta varmaan liian kylmänä pitivät säätä sammakot ja olihan se.

Paikalla oli kuitenkin tämä telkkätytteli ja yksi poikasorsa, joka pelästyi minua välittömästi mentyäni rantaan. Voi sua poloista telkkää. Tuossa likaisessa vedessä sukeltelet. 


Lutakkoon johtaa iso putki, josta valuu sulavesiä ja ties mitä. Juuri näin, puhtautta täytyy ylläpitää. Sukimista ja ravistelua, kyllä se siitä. Asettelin muovipussia peffan alle suojamaan housuja, mutta asento olikin varsin ikävä, hankala oli istua siinä rannassa. Kun nousin ylös, otti myös telkkä ritolat.


P.S. Viikon aikana käyntejä päivässä 95-180 välillä ja eilen 477. Keskimäärin olen huomannut, että sellaiset 120-150. Oliko muilla eilen jotain ryntäystä? Googlettamalla siis tultu suurin osa.

sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

HätävaraOlen koko talven kuljettanut kamerarepun taskussa muutamaa keksiä ns. hätävarana kuvausreissuilla. Jos vaikka tuntuisi voimat kävellessä loppuvan. 6.4. olin tuolla Vanajaveden rannassa ja päätin keksit luovuttaa parempaan käyttöön. Varis sai ne. 

Hän totesi, että täti sun keksit ovat ihan vaan pikkuisen kovia! Ei hätää kun nuppi on terävä. Keksi veteen likoamaan. Kyllä se siitä pehmenee. Käänteli nokallaan keksiä ja piti tarkasti huolen siitä, ettei vetty liikaa. Älykästä! :)


P.S. Tänään käynyt blogissa sellaiset 4 kertaa  enemmän väkeä kun normaalina päivänä. Mistä lie ryntäys? Googlettamalla tultu, etteivät oo näitä tuttuja blogikamuja.


Pikkuvarpunen kuusessa


Kolme eri otosta samasta linnusta. 


Löytyi vielä yksi pussi siemeniä autotallista. Sitä on nyt tarjottu ruokintapaikalla. Fasaanit ja pikkuvarpuset nauttivat vielä tarjoilusta. Laitetaan lopuksi kunnon suurennos kun näemmä laatu kesti.
lauantai 25. huhtikuuta 2015

Rusakot


Lähdin kuvaamaan sammakoita, vaan niiden puutteessa kuvasin rusakoita. Ensin näin tämän ensimmäisen...sitten niitä olikin kolme pötkimässä pakoon!


Pian ne huomasivat, että paksu täti ei pysynyt perässä. 13 315 askelta painoi jo kintuissa.


Hyvin kasvatettuja rusakoita. Jäivät odottelemaan mun lyllertämistä.


Mä pyysin lopuksi, että voisivatko istua ihan vierekkäin kun oli niin vaikea tarkentaa tuolleen kaukana toisistaan.

Kiitos rusakot! :)

perjantai 24. huhtikuuta 2015

Jippii!


Ilta-aurinko oli ihan nätti ja minua ei huvittanut pysyä sisällä. Arvoin moneen kertaan lähtisikö käymään Ahvenistolla vai lintutornilla. Ahvenistolla en oo juuri mitään koskaan kuvannut, joten auton nokka suuntasi vielä kerran tornille. 

Siellä olikin tuttu Susanna kuvaamassa blogista Luonnon luomaa. Ilman häntä mä en olisi näitä kuvia ottanut, sillä Susanna huomasi kurjen nousuun lähdön. Kiitti Susanna! Kuusi laukaisua ja kaksi osumaa. Nämä ovat varmasti mun parhaimmat lentokuvat ikinä ja mä oon niin into pinkeänä onnesta, että ette arvaa...Juuri marisin ed. postauksessa, että huono kuvauspäivä. Vähän noloa. Jossain opastusvideossa YouTubessa ohjeistettiin, että kantsii lentokuvissa laittaa kaikki tarkennuspisteet (AF) päälle. No, juuri olin ne laittanut. Sekö on se avain hyviin lentokuviin? En tiedä. Yritän kokeilla jatkossa samalla reseptillä.


En mennyt oikeastaan tätä kuvaa mitenkään säätämään kuvankäsitelyllä. Minusta ilta voi näkyä linnussa, aurinko laskee jo metsän taa.


Hämärää ja tuulista


Voi sanoa, että tämä ja eilinen päivä menivät kuvaamisen kannalta harakoille. No, tai tälle peipolle! :) Kohteita kyllä löytyi, mutta liian kaukana tai sää oli vaan vastaan. No, ei pidä masentua. Kyllä aurinko taas joskus paistaa. Hyvässä lykyssä jo huomenna.

Jostain kumman syystä olen tällä viikolla höpöttänyt aivan ventovieraille ihmisille valokuvaamisesta niitä näitä juttuja. Porukat kyselee ja kai se on vähintään kohteliasta vastata. Toisaalta olen itse vielä kuitenkin aika aloittelija.  Ei voi puhua kokemuksen syvällä rintaäänellä.  No, kyllä mä senkin pointin yleensä sanon ihan aluksi. En mä oikeastaan tykkää puhua valokuvauksesta. Mä oon opetellut touhua ihan omatoimisesti ja varsinkin kuvankäsittely on mulle vieläkin jonkin verran vastenmielistä touhua, vaikkakin pakollista.

torstai 23. huhtikuuta 2015

Tillariina´s Angels


Olipa kerran kolme hyvin erilaista nokikanaa, joista kasvoi kolme hyvin erilaista nokikanakukkoa. Heillä oli kolme yhteistä tekijää: he olivat älykkäitä, he olivat komeita ja he työskentelivät minulle! Minun nimeni on Tillariina.


He joutuivat vaarallisiin tilanteisiin.


Väkivaltaa!


Jännitystä!


- Hyvää huomenta Tillariina!

- Hyvää huomenta nokikanat, minun enkelini ! :)

Myrskyä ja lemmenleikkejäJärkyttävä tuuli riepottelee taas Suomen maata. Kaikesta huolimatta päätin käydä heti aamusta lintutornilla. Ylen auto oli paikalla, mutta toimittaja oli onneksi jo poistumassa paikalta. Sain olla tornilla melkein yksin.


Sää on varsin pilvinen, mutta välillä aurinko näyttäytyy.  Härkälinnut ovat melkoisia tuossa puuhassa. Näin tämän koko stoorin varmaan kolme kertaa. 20 min sisässä.


Koiraslintu tekee saman pärskytyslähdön joka kerta. Rouva hieman kaula notkolla tästä suihkusta.


 Tuo pesäpaikka oli jatkuvasti nokikanojen ja lokkien vandalisoinnin kohteena. Ne kävivät heti kun härkälintujen silmä vältti, hajottamassa sitä.


Lopuksi katse kohti valoisaa tulevaisuutta!

keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Suutelo ja kosiotanssitHuonossa valossa kuvattu härkälintupari, mutta laitetaan tämä esille kunnes parempia saadaan aikaiseksi.

Olen nyt saikulla. Ihottumat ja allergiat äitiyivät niin pahaksi töissä, että pakko saada ittensä kuntoon ja sitten yritetään taas vetää duunia. Jotain on töissä tehtävä, rempata huonetta tai vaihtaa tilaa kokonaan. Sellaista ei kyllä äkkiä löydy, mutta mä en jaksa nyt siitä vetää murhetta. Lutraan rasvoilla monta kertaa päivässä, vedän antihistamiineja niin paljon, että nukahtelen istuaalteni. Nämä jutut eivät liity siitepölyihin, sillä pahinta aikaa oli tammikuu, mutta ei tämä kivaa oo nytkään. Aion kuvata aina kun jaksan ja sää sallii. 
Tuplaonni


Joskus voi käydä näin, että kuvaan tunkee sitten useampikin! :)


Metsäkauris on sen näköinen, että mitä, häh!! Mistä tuo rusakko tuohon ilmestyi!?

tiistai 21. huhtikuuta 2015

Lentävät kurjet


Aurinko paistoi aamulla ja paistaa se nyt illalla taas, vaan ei silloin kun olin tornilla! Hieman huono tuuri. Tosin kyllä näistä kuitenkin tuli parhaimmat lentokuvat kurjista tälle keväälle siltikin.


Yleensä mä alan hermoileen ihan turhia ja siinäpä se sitten on.
Hassusti tuossa kohtaa niin matalalla olivat, että tausta on jännän punertava. Kuin syksyllä. No, lehtipuita siellä taustalla on. maanantai 20. huhtikuuta 2015

Kevät takaisin...


Nämä kuvat on kuvattu 11.4., siis yli viikko sitten. Sää kylmeni sen jälkeen. Tosin tälle viikolle on luvattu lämpenemistä ja sehän on kiva uutinen!


Aluksi näytti siltä, että en saa kun peräpuolesta kuvia tästä ötökästä.


Sentään sivuprofiili. Näsiäpuskat kaadettiin viime kesänä/syksynä. No, muutamia 20-30 cm alkuja näkyy kuitenkin! Elikkä ne vielä voivat palaavat ihmisten iloksi.


Leppäkerttujakin köpötteli aluskasvillisuudessa.