Google+ Followers

tiistai 30. kesäkuuta 2015

Pikavisiitti PorvooseenPalautettiin tytär ja Teukka-chihu takaisin Porvooseen kuukauden kotiloman jälkeen. Kyllä siinä vähän ikävä tuli. No, jos elokuussa nähdään taas.


Onhan näitä kulmia kuvattu ennenkin, mutta haittaako se nyt kumminkaan. Aikaa oli puolisen tuntia, sillä pientä laittoa oli tyttären kämpässä ja ruokakaupassakin piti käydä. Taivas oli aika tummanpuhuva. Menomatkalla satoi aivan kaatamalla. Onneksi juuri perillä aurinkokin paistoi!


Olisin kyllä syönyt jäätelön, mutta oli niin kylmä tuuli, että jätin helteisiin sen herkun.


Väsymys voi painaa turistin jalkojakin!


Kello oli jo niin paljon, että useimmat kaupat sulkivat jo oviaan.


Jyrkät varjot tuli kuviin.


Harmi kun Hämeenlinnassa ei ole tämän tyyppistä vanhaa kaupunkia. Meillä on pari tummanpuhuvaa asuinkorttelia ja se on siinä.


Täällä oli varsin luontevaa kulkea kamera kaulassa, sillä sellainen oli useimmilla. Jos oltaisiin oltu aikaisemmin paikalla, olisinkin keskittynyt ihmisten kuvaamiseen. Ehkä seuraavalla kerralla.Oravanpoikaset Kaksi oravanpoikasta hyppeli samassa kuusessa. Harmitus kun näistä kuvista ei ilmene se, miten pieniä ne olivat. Siis ihan kämmenelle mahtuisi koko orava häntineen kaikkineen ja jäisi tilaakin reippaasti. 


Juttelin ja naksutelin kieltä. Kovasti heistä se oli mielenkiintoista. Toinen oli jo tulossa varsin alas puusta, mutta ohikulkeva pyöräilijä  pelästytti sen ja kipitti takaisin ylös.


Näin toisenkin oravaporukan ja he olivat kurremetsässä. Siellä lapsoset kulkivat emonsa kanssa ja tämä tulikin katsomaan, että mitka ovat mun aikeet. No, me oltiin jo ennestään tuttuja, joten ei antanut minulle huutia. Kamerasta varmaan tunnistavat.
Se on virallisesti kesä


Kun sudenkorentoja viimein näkyy. Melkein heinäkuulle meni. Jos parin päivän päästä käyn uudemman kerran katsomassa, josko noita isompia olisi tullut lisää.


Kukku-luuruu, yksi ujompi tapaus!


Paksu ja lyhyt, ei ollut ihan asetukset kohillaan, mutta laitetaan sekin. Jossain kohdin luulin, että mun putkesta mennyt automaattitarkennus rikki. Ei nimittäin tapahtunut mitään. Taisi olla jotain likaa vaan niissä kontaktipinneissä, sillä kyllä se siitä elpyi. En oo juurikaan puoleen vuoteen tuota 70-300mm:n putkea käyttänyt.


maanantai 29. kesäkuuta 2015

Liitelyä


Eilen illalla kävin vielä lintutornilla, vaan siellä ei juurikaan näkynyt lintuja. No, seuraa kyllä riitti muista lintubongareista. Ensimmäisen kerrran muuten sai olla ilman takkia! Niskaan porotti oikein kunnolla.


Kaunis sää innoitti kuitenkin vielä käväisemään Alajärvellä. Kokeilin kerran taas lokkien liitelyn kuvaamista. Porukkaa oli sielläkin kovasti. Matonpesijöitä, uimareita, koirien uittajia, makkaranpaistajia, kalastajia, lenkkeilijöitä jne. Tunsin itseni hieman hölmöksi huitoessani putkella taivaalle.


 Mitähän tuosta Kreikan jutustakin tulee. Kovin on ollut synkkiä nuo maailman uutiset. Terroristien hyökkäykset nyt viimeksi jääneet mieleen. 


Lentäminen on varmaan mukavaa!

Eläintarha pihalla


Lisse-kisun hännän asennosta voi päätellä, että pihalla on jotain kiinnostavaa. Ensin me nähtiin tosi oranssi ja pieni orava. Siispä vein heti pihalle pähkinöitä. No, se pötki menojaan. Sitten paikalle tuli harakkakopla, joita on kolme. Mikä ihanuus meidän kuunliljojen vieressä on? Se on pieni rusakko!
Sitä siinä ihmeteltiin ja ihasteltiin ikkunasta. Sitten minulla vasta välähtää, että ottaa hän nyt kameran ja käy ottamassa kuvan. No, aamulla ei oo kovin nopsa tuo sytys, jos koskaan...


sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

14 221 askelta


Jo tuttu reitti tänään. Ankkalampi, jossa ei vieläkään ole korentoja. Miksei? Ei tänään ollut edes niitä pikkutikkuja...Mä alan jo uskoa, ettei niitä edes tule tänä kesänä. Siispä rantareitille. Siellä olikin varsin tuulista. Silkkiuikkua katsomaan, ne ainakin ovat paikalla. 


 Olipas kankeaa kävely. No, ekalle pesälle pääsin. Siellä olikin ns. hautojan vaihto menossa.


Kolme munaa yhä.


Yhdellä pariskunnalla pesintä oli jo onnistunut. Kaksi poikasta oli saatu aikaiseksi. Uivat vaan niin keskellä järveä, että kuvat olivat vallan huonot.


Toivottavasti tällä kertaa tämä pariskunta onnistuu ja saa vielä poikaset isoksi ennen syksyä. Selän takana oli neljä eri porukkaa ihmettelemässä pesätouhuja. Selostin kun paraskin tietäjä, mikä lintu kyseessä ja montako munaa pesässä on. Miksi näin myöhään munivat jne.

Huomenna kyllä ötökkäkuvia, mun jalat ovat niin hellinä. No, jos lintutornilla tulisi käytyä. Siinä mielessä ikimuistoinen kesä, että perhosia ei oikeastaan ole, eikä korentoja. Linnunpoikaset ovat myös vähissä, vaikka sorsapoikueen ja ne silkkiuikun lapsosetkin näin.Variksenpojat päivätorkullaVierekkäin on turvallista torkkua puun oksalla. Aikuisen näköisiä melkein, mutta pyrstö oli vielä lyhyt ja kokokin selkeästi vielä pienempi. Varsin vaikea paikka varjossa  lehvistössä heitä kuvata. lauantai 27. kesäkuuta 2015

Synttärit!


Tänään on vietetty syntymäpäiviäni. 51 vuotta. Iso luku jo, eikös joku iän tuoma viisaus pitäisi pikkuhiljaa näkyä, vai siirryinkö suoraan vanhuuden dementiaan?!  No, jos odotellaan vielä.

Käytiin ravintolassa syömässä, sain ruusupuskan ja suklaata! Hirvittävän paljon onnitteluja fb:ssä! Olo on varsin mukava. Sääkin oli tänään odotettua parempi. Tosin kuvaamaan en ole vielä ehtinyt, mutta onhan tässä iltaa vielä. Tosin nyt heitti pienen vesisateen taivas.

Leppoisaa viikonloppua!

perjantai 26. kesäkuuta 2015

Hui, kun vilu...


Vain +14 C astetta. Aurinko pilkisti heti aamulla, joten kauhealla kiireellä ulos makroilemaan. Olisi pitänyt laittaa pitkähihaista takin alle. Kylmä tuli kun aurinko meni aika välittömästi pilveen.


Nämä pari kuvaa ehdin hyvässä valossa ottaa. Paitsi nyt kun oon taas sisällä. Johan paistaa! Punahelokuoriainen on nimensä veroinen.


Se oli ihanaa, että tosi vähän ihmisiä tuli vastaan. Yksi koiranulkoiluttaja ja pari pallottelevaa poikaa. 


Skorpionikorento on kiva, vanha tuttu! 


Sylkikuoriainen on on aina yhtä iloisen näköinen. 


Vaan tämä taitaa olla uusi tuttavuus. Pitkien koipiensa ja tauottoman liikehdinnän vuoksi varsin vaikea kuvattava.


Tulisi edes +20 C asteen lämpötilat. Siis ei tunnu kesältä ollenkaan...


keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Sadepäivän postaus


Siinä ovat mun kamerat. Canon 6D, paras kaveri 70-300mm:n putkella ja toiseksi paras kaveri Olympus omd-em5 75-300mm:n putkella. Molemmilla on nyt kunnon hihnat. BlackRapid Curve vasemmalla ja oikealla Metro.  Tänään hain postista tuon Metron. Näkee tuosta vanhemmasta, että on hieman aurinko ehtinyt vaalentaa, mutta muuten se on ihan hyvässä kunnossa. Painoeroa on 1020 g seteillä ja kyllähän sen kokoeron voi havaita tästä kuvastakin jotensakin. Kun useamman tunnin kantaa kameraa, niin tuo kilo voi alkaa tuntua. Lisäksi kuljettaminen on helpompaa. Iso järkkäri on kuitenkin  pääasiallinen kuvausväline, mutta ei sitä oikeasti jaksa ihan joka paikkaan raahata. Molemmilla on puolensa. 

Juuri kuvan ottamisen aikaan oli todella pimeää. Kännykkäräpsy siis, vielä tärähtänyt sellainen.


Uusia leluja!


Ei kerrota Teuvolle, mutta nuo ovat siis kissojen leluja! On niin pieni, että lelut löytyy paremmin tuolta kissojen osastolta. Hyvin uusi pallo ja hiiri kelpasivat. Tuo pallo on siinä ja siinä pystyykö suussa kantamaan. 

Kuvattu kamerakännykällä. Ilma kirkastuu. Tässä voi alkaa harkita jopa kuvausreissua. :)

tiistai 23. kesäkuuta 2015

Kerran vielä...


Kesäloman alkamisen kunniaksi kävin kotimatkalla lintutornilla. Siellä olikin tänään väkeä enemmän kun pitkään aikaan. Lupaava sää varmasti innosti väkeä.


No, sää kyllä huononi aika pian täysin pilviseksi. Oli kuitenkin leppeän lämmintä ja kaikki iloitsivat siitä, että takin alla oli t-paita, eikä pitkähihaista! :)


Kurkilapsoset ovat todellakin kasvaneet kovasti. Tauotta niiden suuhun ruokaa meneekin.


 Jos ei mene, niin ainakin pyydetään.


Selkeästi opastustakin oli menossa, mitä kannattaa nokkia ja mitä ei.


Jee, sudenkorento-välipala!


Jotenkin aistittavissa on vanhemman rakkautta. 


 No, se on tietty molemminpuolista!


Onko ollut sattumaa vai kulkevatko kurkiperhe kovinkin monta kertaa tornin ohi päivässä. Joka kerta sinne mennessä olen heidät nähnyt.Auringon paistetta


Sellaista on luvattu! Pörriäiset ovat olleet kukissa kohmeessa. Elossa, mutta kylmissään. Karua touhua. Naapurin pihavaraston katolla harjatiilien alla on leppälinnulla pesä. Ruuan etsintä on voinut olla ajoittain hankalaa. Harakkanuorisoa asustaa meidän pihalla. Yksi kolmesta ei oo vielä tajunnut, että sadetta voi mennä suojaan räystään alle. Heittelin heille leipää kun kävi niin sääliksi märät harakat. Hyvin maistui...