Google+ Followers

perjantai 31. heinäkuuta 2015

Lahden puistotiput


Nämä puistotiput melkein unohdin. Lintuja oli paljon, mutta ne eivät olleet luottavimmasta päästä, paitsi joutsenet! Jos olisi ollut leipää tarjolla, niin ehkä olisivat olleet enempi valmiita poseerauksiin.


Poikasia taisi olla 5, mutta niitä ei saanut millään samaa kuvaan. Kuvasin vastavaloon ja laiturilta, joka keikkui 4 muun ihmisen painosta. 


Vanhemmat olivat kyllä aina hyvin lähellä poikasia, jotka kuitenkin välillä tekivät omia pieniä retkiä vähän kauemman.


Jalkatervehdys! :)


 Oi sentään minkä näköinen on nuori joutsen. Melkoisen iso untuvikko,vai mitä?


Pakostakin tuli mieleen Hämeenlinnan Aulangon joutsenien tosi inhottava kohtalo.


Kello oli jo aika paljon ja väsy se tulee linnuillakin.


Katalasti kuvasin puun takana ja HÄN ei oikein tykännyt mun touhuista!


Aamulla varhain kukaan meistä ei oo parhaimmillaan


Olin niin aikaisin tiistaina makroilemassa, että ötökät olivat jotensakin aika aamukankeina! Ainakin tämä. Vähän heilutteli raajojansa ja tuntosarvia. Jälkikäteen ajattelin, että olisi pitänyt hönkiä häneen lämmintä hengitystä. No, nyt kerran taas ne helteet peruttiin. En mä kyllä niihin edes uskonut. 

Sain toiselle toimistolle uuden vanhat asiakastuolit ja rulokaappeja! Olen niistä aika täpinöissäni. Uusi työpuhelinkin on, älyluuri suorastaan. Nyt jännityksellä odottelen, mikä asiakasjärjestelmä on valittu käyttöön. Siihen täytyy käydä koulutusta, tosin opettelin ihan itekseni nuo vanhatkin ohjelmat. Uusi kollega aloittaa työt maanantaina, mielenkiintoista sekin.      torstai 30. heinäkuuta 2015

Rhogogaster viridis


Tämä oli jo kolmas kerta kun tapasin tänä kesänä tämän ötökän!


Yritin kovasti päästä kuvaamaan häntä sivusta, mutta kun käännyin, niin kääntyi ötökkäkin! Hän halusi pitää minut ns. silmiensä alla tarkkailussa! Liikkuu jännästi hyppien kuin heinäsirkat.


keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Isoja ja pieniä perhosiaTekisi mieli lähteä kuvaamaan, mutta ei taida kunto kestää...väsyttää. Huonosti nukuttu yö takana ja aikainen herätys. Lupaillaan parempia kelejä, osuispa ne nyt viikonloppuihin. 


Heinäkuu lähenee loppuaan. Ihmeen paljon sain postauksia aikaiseksi, vaikka sää ei suosinutkaan. Osa tosin ei ole luontojuttuja, vaan ihan muuta. Kuten useissa blogeissa on todettu perhoskesä oli varsin vaisu. Harmitus sekin.

Riipustekatkoyökkönen, Agrotis clavis


Tässä alimmaisessa kuvassa on kuulemma jo syksyn yökkönen. Porukat hieman masentuivat tuolla fb:n perhossivustolla tästä mun löydöstä! :)

Kalvassekoyökkönen, Amphipoe fuciosa

Lahden satama


Satama Lahdessa on aika upea! Siellä olisi viihtynyt pidempäänkin! Hienoja paatteja. Kivoja terasseja, kauniita rakennuksia, iloisia ihmisiä ja tunnelmaa. Olisipa meilläkin jotain tuollaista.


Kuvista näkee, että taivas vaihtelee tummanpuhuvasta ihan puolipilviseen. Hieman liian viileä oli keli tälläkin kertaa, että olisi varsinaisesti asettunut asiakkaaksi. Lämpimänä päivänä varmaan tosi kiva viettää tuolla aikaansa.


Tyttöjen nimiä oli laivoilla ja veneillä, muutama poikkeus kuitenkin löytyi!


Tämä "Aarre" oli 1800-luvun lopulta. Oikein söpö purtilo.


Värikkäitä, isoja ja pieniä.


Valoa satamaan!


Iskä, Salli-äiti ja lapsi.


Lahti on mulle tosi tuntematon kaupunki. En ole siellä tietääkseni kun kolme kertaa pikaisesti käynyt.  Tämäkin visiitti oli sellainen parin tunnin pyrähdys.


Huonot kesäsäät eivät tee bisnekselle hyvää, toivon mukaan vuoden päästä on mahtikesä!tiistai 28. heinäkuuta 2015

Lauhahiipijät


Nyt on heidän sesonki. Katsoi minne tahansa, niin hiipijät lensivät lähistöllä.


Mikään perhonen ei osaa näin hyvin poseerata! Tämä sinnikäs seurasi minua pitkän matkaa. Halusi selvästi nettikuuluisuuteen!


Päätä melkein alkoi särkeä, koska traktorit vetivät viikatteella kasveja nurin. Niitä oli tällä kertaa jopa kaksi. Hirveä dieselin katku. Teki mieli mennä koputtamaan koppiin, että mitä järkeä kauniit kukat mössätä harmaaksi paksuksi sotkuksi? Vielä voisi olla kesää jäljellä kokonainen kuukausi.  Kukat matalaksi, ötököiltä koti alta pois ja linnuilta taas ruoka.


Ainakin vielä on luvattu lauantaiksi varsin nättiä säätä. Sitten varmaankin vaihteeksi korentoja kuvaamaan. No, sen näkee sitten. Lintujakin olisi välillä kiva kuvata, vaan ne ovat piilossa puiden oksilla. Makrokuvia ottaessa mä jotenkin olen kuitenkin eniten suorastaan onnellinen! Olisipa tätä onnea vielä viikon verran tänä kesänä. 


Päivän ötökät 28.7.2015


Hyvä makroilupäivä. Lämpötila oli aamulla +16.5 C astetta, vaan varmaan se siitä kolme astetta nousi päivää kohden. Varsin tyynikin oli, kerrankin!! Sillä se on tosi tärkeää onnistuneiden kuvien saamiseksi.


Joitakin tällaiset kuvat voivat hieman heikottaa, mutta mä oon ihan onnesta täpinöissäni kun pääsen puskiin jahtamaan ötököitä. Mitä isompi ja hurjempi, sen parempi. Toisaalta joskus ihan pienissäkin on tosi vinkeitä tapauksia! 


Tämä voi olla Tachina fera-lajiryhmään kuuluva loiskärpänen. Tällaista neuvoa tuli fb:n ötökkäryhmässä. Uskotaan.

 Ruutukärpänen.


Näin, että vuoden päästäkin olisi ötököitä! :)
Huomenna muuten alkaa työt! Lyhyt viikko näin alkuun, pehmeä lasku!Hollolan Pyhän Marian kirkko


Kirkkosarja sai yllättävän pian jatkoa ja vieläpä Suomen keskiaikaisella kivikirkolla, joita mä siis eniten ihailen. Hollolan kirkko on kolmanneksi suurin keskiaikainen kivikirkko ja se on rakennettu v. 1495-1510 nykyiseen muotoonsa.


Ulkopuolelta kirkkoa oli haasteellista kuvata suurten puiden vuoksi.


Kellotorni on aivan eri "sarjaa", se on myös huomattavasti nuorempaa tekoa.


Oikein tyylikästä oli samettiruusut aivan viivasuorassa penkissä molemmin puolin hiekkakäytävää. Todella hyvinhoidetulta näytti muutenkin ympäristö.


Nähtävästi on haettu punertavia kiviä seinään. Upean näköinen.


Hmm...ehkä en sano mitään. 


Olisiko Pyhä Yrjänä lohikäärmeen kimpussa?


Yksityiskohtia ed. asetelmasta.
Urut olivat upeat, sijoitettuna alttarilta katsottuna vasempaan reunaan. Vuodelta 1994.


Kirkkossa oli useita puuveistoksia, joista Marian hahmoisia eniten. Seinillä oli merkkejä kuvista, jotka eivät olleet kovin hyvin säilyneet.


Veistokset ovat olleet varmaankin hyvin värikkäitä alunperin.


Aatelisten vaakunat rivissä.


Maria pitelee aikuista Jeesusta sylissään.


Varsin tummanpuhuva alttaritaulu. 


Istumapaikkoja on  550 ja kirkko on Hollolan seurakunnan pääkirkko, jossa jumalanpalveluksia pidetään joka pyhä. Se on myös suosittu vihkikirkko ja nähtävyys.