Google+ Followers

torstai 31. joulukuuta 2015

Hyvää Uutta Vuotta 2016 !


Tämän lintukuvan myötä toivotan kaikille lukijoilleni,
  Onnellista ja Hyvää Uutta Vuotta 2016!

Jatketaan innolla bloggaamista, valokuvausta ja kaikenlaista kivaa, mistä itse kukin nauttii ja tykkää.

 Itselleni vuosi oli varsin vaihteleva hyvässä ja pahassa. Niinhän se aina. Joulukuussa "katosi" lukijoista 6 kappaletta yhtenä päivänä! Sen jälkeen ilmoittautui kuitenkin uusiakin immeisiä lukijoiksi! Blogini täyttää pian 4 vuotta. Laitetaan nyt vähän tilastotietoa, vaikka ehkä se ei kiinnosta muita kun itseäni! :)

166 200 sivun katselua
11 906 julkaistua kommenttia
1840 tekstiä
193 lukijaa

Lopuksi erityiskiitokset kaikille kommentoijille! Olen saanut vain pelkästään iloisia ja tsemppaavia viestejä. Into valokuvaamiseen ei ole laskenut. Päinvastoin, nyt on jo luonnonkulusta sen verran tietoa, että osaa jo odottaa, mitä suurin piirtein pääsee seuraavaksi kuvaamaan. Kun kuvaa vain tässä kotinurkilla, pelottaa tietty sekin, että pyörii ittensä ympäri samoissa aiheissa, mutta yritän välillä kuvata muitakin aiheita kun lintuja! Rikkoa hieman omia rajojani. Niitä lintuja on vaan vuodenajasta riippumatta kohtuullisen helppo tavoittaa.


Jääkuvia


En tiedä miten se tapahtuu, mutta Alajärven jäällä näki ihan kun laineiden jäätymisiä! Voiko vesi niin nopsaan jähmettyä, että veden liike jää näkyville? En tiedä, siltä monin paikoin näytti kuitenkin.


Harmillisen vähän näki näitä veteen osuvia oksia tai karahkoja, joissa olisi ollut jäätä.


Vuosi lähenee loppuaan. Tänään vielä töihin ja sitten uudenvuoden viettoon!


Meillä perinteisesti syödään lihapiirakoita ja jälkkärinä täytekakkua! Joskus kilistellään kuoharilla, joskus ei. Mies ostaa aina nakkeja ja perunasalaattia, kyllä nekin on tullut syötyä. :)


keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Alajärven rantamaisemia


Jäässä on vesi. Järviruokojakin jää kurittaa.On se ihanaa kun aurinko paistaa. Mielestäni pahin aika on ohitettu. Pian on tammikuu ja siitä "huristellaan" nopsaa kevättä kohden.


Monessa veneessä oli vettä, koska ne oli jätetty kääntämättä ja vesi oli tietysti jäätynyt. Lieko veneelle hyväksi moinen?


Jotkut uskaliaat uskalsivat mennä jo aika kauas. Ei noita pakkasia vielä ole montaa päivää ollut. Minä pysyn rannan tuntumassa. Mielenkiintoisia ääniä kuului järveltä. Eräs nuorehko nainen pienen lapsensa kanssa tuli säikähteenä luokseni. Olinko kuullut sen karmean äänen? Olin kyllä, kuullosti kun jättimäinen koira olisi haukahtanut ja joku sen sitten potkulla hiljentänyt. Ujellusta ja pauketta. Jää se vain ääntelee...


Hupsista heijaa! Yksi kuva meinasi unohtua, laitetaan se tähän loppuun! Siinä jo aurinko laskee.Palokärki


Tämän linnun tapaaminen kruunasi eilisen kävelyreissun Alajärvellä.


Sillä hetkellä kamerassa oli laajakulmaobjektiivi. Kuulin jo kauas kovaa "hakkaamista". Ajattelin, että joku korjaa venettänsä. Vielä mitä, palokärki osaa pitää melkoista mekkalaa! Laskin repun varovasti maahan. Aina kun hän teki näitä puuhommeleita, mä etenin objektiivin vaihtamisen kanssa eteenpäin. Pakko oli yrittää, vaikka pelkäsin linnun kokoajan ottavan ritolat. Teleputki kiinni ja tähtäämään!


Alla oli tiheää pajukkoa. Edes välttävän raon löytyminen oli hankalaa. Sitten mä taidan vihdoinkin tajuta jotain kuvaamisesta, älysin säätää valotusta heti kättelyssä. Sillä paikka oli varsin pimeä. Kuvat onnistuivat tosi hyvin siihen nähden, miltä alkutilanne näytti. 

Aika pian lintu lensi toiseen puuhun selkä minuun päin. Jee,...takaraivon punainen voisi näkyä. Liian innokkaana ryntäsin perään. Säikähti ja rääkäisi mennessään varsin äänekkäästi. Ehkä joku toinen kerta. :)

tiistai 29. joulukuuta 2015

Alajärven jäätaidetta


Päätin lähteä heti kun sain auton lämpimäksi Alajärvelle jäätilanne katsastamaan. No, järvihän olikin ihan jäässä. Tänäänkin pakkasta oli - 8 C.  Rannassa pystyi tällainen Tillariinan painoinenkin kävelemään. Olin aluksi aika pettynyt kun avovettä ei ollut enää jäljellä. Pelkäsin, ettei jäämuodostumia olisi rannassa enää. Meinasin tehdä välittömästi u-käännöksen. Sitten ajattelin, että kun kerran olen täällä, niin jotain kuvataan.


Niemen takana aurinko paistoi ja kaisloissa oli jäätä. Makrolinssi kameraan ja kontilleen jäälle. 


Jee...nämähän ovat kivan näköisiä. Oikein onnistunut vimppa lomapäivä! 


Tässä on koivun oksa sisällä. Vieläkin posket punoittaa viimasta. Kädet meinasivat jäätyä moneen kertaan kun ei rukkaset kädessä kuvata.

Pari päivää töitä ja sitten on taas vapaata, vaan ei taida nyt säät enää suosia jatkossa. Toisaalta olihan noita aurinkoisia päiviä, ei saa valittaa aina! Kun olin Alajärvellä meidän pihassa oli ollut ihan hirveästi lintuja. Oli kotiporukat niitä ihan kiikareilla tuijottaneet. Punarinta ja mustarastas olivat tänäänkin vieraina. Miten jaksaa huomenna herätä klo 6, siinäpä kysymys? 

Pörröhäntä


Kurremetsän oravat taas mun kuvauskohteena. Sieltä löytyi kaksi eri tapausta. 


Molemmilla oli menossa sama idea elikkä puiden nuoleminen!


Tälle kävi kuusi! Vieläpä ns. vastaneulaseen veteli kielellä pitkin oksaa! Olisiko ollut maha kipeä ja otti lääkkeeksi pihkaa. Enpä tiedä, arvailla vain voi.
maanantai 28. joulukuuta 2015

Kylmää...-11 C


Oikeasti ei vielä kovinkaan kylmää, mutta kun ei tottunut pakkasiin, niin tuokin tuntuu ihan kylmältä.
Kuvasin lintuja kotopihalla ja oravia kurremetsässä. Meillä kävikin tänään ja eilen pari uutta tuttavuutta tälle talvelle elikkä punarinta ja mustarastas. Jälkimmäisiä kaksin kappalein, koska poika alkoi lauleskelemaan niin nätisti, että tyttökin ilmestyi paikalle. Ne ovat vaan tosi arkoja, että painelivat äkkiä menemään kun huomasivat minut.


Hyvänä marjavuotena mustarastaita on melkein joka pensaassa meidän kulmilla, mutta nyt niitä on tosi vähän. Punarinnasta sain niin surkean kuvan, että jätän sen suosiolla julkaisematta. Se on jotenkin niin säälittävän näköinen kun syö jotain, mitä muilta tippuu maahan. Mielettömän ohuet koivet ja pieni nokka. Ei ihan talvivarusteltu malli ollenkaan. Laitan mä senkin kuvan kun nyt alettiin kakkoslaatua heittämään blogiin...:)


Aurinko kyllä on näkynyt, mutta se paistaa niin matalalta, että eipä se oikein meidän pihalle näy. Sehän on muuten pihabongauskin edessä vielä. Lajimäärä ei huimaa, mutta tipuja kyllä riittää.sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Kuusen alla


Tällainen väriläikkä istui kuusen alla. Fasaanikukko sieltä kurkisteli. On se vaan joka kerta niin komea näky.  Naapurin syreenipensaassa istui kaksi punatulkkua, yritin niitä kuvata, mutta liian kaukana olivat ja lisäksi minulla vielä väärät asetukset kamerassa. Kovin kylmää tuli näin yllättäen.  -9 C kun ed. päivänä taisi olla saman verran plussaa. Lunta satoi viime yönä sen verran, että maa on valkoinen. 

Tytär ja Teukka lähtivät takaisin Porvooseen. Tyttärellä jatkuu työharjoittelu huomenna. Loma oli hänellä siinä. Itselläni on vielä pari päivää lomaa. Sitten pari päivää töitä ja taas lomaa! Alennusmyynnit alkoivat ja tyttäret lähtivät katsastamaan, mitä löytyy. Itseäni alennusmyynnit eivät oikein nyt kiehdo. 


lauantai 26. joulukuuta 2015

Joululahja


Variksella kävi mäihä. Se oli löytänyt palan leipää ja se lenteli "saalis" nokassaan. Välillä se istui puun oksalle ihastelemaan löytöään. Kuvattu jouluaattona. Kyseessä siis variksen joululahja.  Tuli itselle myös niin hyvä mieli.

Tässä ihmettelin kun ihan muutaman sadan metrin päässä on kyyhkysiä ruokintapaikalla. Nyt ne löysivät tänään meille. Neljä pulua. Ne pitävät aika mekkalaa ja istuvat katolla kakkimassa. En tiedä haluanko niistä nyt kovin vakikävijöitä.


perjantai 25. joulukuuta 2015

JälkkäriäEilen oltiin niin ähkyssä jouluruuista ja pipareita, suklaasta ja pikkuleivistä. Kukaan ei tahtonut jälkkäriä. Nyt sitten jo tänään mahtui mahaan. Siispä pavlovaa. Alunperin piti olla päällinen puolukoita ja kinuskikastiketta. Sitten vaihdoinkin mustikoihin ja granaattiomenaan, sillä molemmat sattuivat olemaan tarjouksessa.  

Halusin kokeilla myös netissä näkemääni ohjetta, miten siemenet saa helposti esille ja sehän onnistui!    Muistaakseni YouTubesta löytyy video kun laittaa hakusanaksi granaattiomenan avaaminen.Jouluaaton kurre


Kurremetsässä hyppeli kolme kurrea jouluaattona. Tämä suostui kuvattavaksi. Aurinko ei nouse näin joulukuussa kovin korkealle. Eikä kovin kauan aikaakaan se pällistele taivaalla, vaan päivät pitenevät hitaasti, mutta varmasti.


Kurret olivat touhua täynnä.


 +2 C lämmintä. Ei yhtään lunta tai edes loskaa. Tuulee kyllä purevasti ja kylmenevää on luvattu.


Pörröinen häntä selkää vasten lämmittää tuulessa. Vähän kylkiä kutittaa, rapsuttelu auttaa. Laitoin tänään lintujen ruokintapaikalle ekstraherkkuja! Pitää linnuillakin olla joulu.

 Hyvää Joulua kaikille kurremetsässä!


torstai 24. joulukuuta 2015


Joulu tulee...jännitykseltä ei meinaa pystyä menemään nukkumaan! Kaikki on valmista. Päivät ovat ihan kiitäneet eteenpäin. Laitoin kameran akun lataukseen, jospa huomenna riisipuuron päälle pääsisi kuvausreissulle! Se kruunaisi aaton, sillä mahtavaa aurinkoista säätä on luvassa!

Kiitokset blogini vakituisille lukijoille, kuin myös satunnaisille vierailijoille! Toivotan teille jokaiselle mitä parhainta joulua ja onnellista uutta vuotta  2016!

t. Tillariina

keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Talon paras ja ainoa...koira


Kyllä huomaa, että nämä chihut ovat seurakoiria. Poseeraus on niillä verissä. Teukka kääntää päätä kysyvästi joka kerta kun sanon hänen nimensä! Tyttären koira siis ja vieraileva tähti. Kesällä oli meillä useamman kuukauden, joten osaa hyvin talon tavat. Teukka on nyt 2 1/2-vuotias.


Hämärässä otettuja kuvia. Laitoin kattolampun palamaan, mutta siitä on se ikävä puoli, että varjot tulevat voimakkaasti naamataulun puolelle ja päälaki ylivalottuu. Sitten oon mä myös auttamattoman hidas. Kissat pysyvät paremmin paikoillaan. 

Kissojen hiiret saavat sen verran kovaa käsittelyä, että osa niistä laitetaan pois Teuvon vierailun jälkeen. Ei ihan koiran kestäviä laadultaan.


Uskallanko mä nyt sanoa, että "taistelut" Lissen ja Vennin kanssa ovat tällä kertaa nyt ohi? Toivotaan niin, rauhallista joulua tässä toivotaan!


tiistai 22. joulukuuta 2015

Jouluasetelmia


Hieman synkät nämä mun jouluasetelmien kuvat. Aloin pelleillä olympuksen art-ohjelmilla ja löysin tuollaiset reunukset-jutun. Mustat ei oo kyllä kivoimmasta päästä. Nyt alkoi muuten sää kirkastua ja kuvat olisivat onnistuneet paljon paremmin. Laiskuus iski, enkä jaksa kuvata kaikkea uudelleen. Siis mennään näillä.


Mä oon hieman "hermona" noiden korijuttujen kanssa, sillä mistä ihmeestä tuonne kaiken härpäkkeen väliin saa vettä ujutettua? No, tyrkkään tuon joulutähden suuntaan aina välillä, mutta en tiedä yhtään tilannetta, että onko kosteaa vai ei.


Hyasintit ovat ihan vielä "raakoja". Meillä on kyllä aika lämmintä, joten eiköhän nuo vähintään joulupäiväksi avaudu. Olen laittanut niitä yhteensä 6 kpl, joten tuoksua pitäisi tulla. Tosin jonain vuotena on ollut sellaisia, että on pitänyt oikein nuuskutella läheltä tuoksua, josta siis tykkään. Kuitenkin vain vaaleanpunaisten. Valkoiset olisivat kyllä kauneimpia!


Toiseksi vanhin tytär saapuu tänään junalla Tampereelta. Hieno homma.maanantai 21. joulukuuta 2015

Vuoden lyhyin päivä


Teukka tässä nautiskelee vuoden lyhyimmästä päivästä ja rapsutuksista kainaloon!

sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Tonttuja talo täynnä


Lisää tulossa viikolla, mutta nyt vauhtia vilskettä aiheuttavat enempi nuo eläintontut. Kerran taas katsotaan kuka on pomo! Teukka-chihu vahtii minua ja ei päästäisi kissoja lähelle. Pari jäähyä on helpottanut vahtiviettiä suuresti. Teukka ehti syödä jo yhden vaahtomuovisen korvatulpan ja ehti se ns. poistua luonnollista tietäkin. Venni-kisu söi luultavasti yhden lameen kuusesta. Kokoajan saa vahtia noiden touhuja. Lisse-kisu, vanha rouva ottaa rennosti ja nukkui mun kanssa ansaitut päikkärit. Oltiin aivan vierekkäin, ihana..a...aa!


perjantai 18. joulukuuta 2015

Loma


Ihanaa! Loma alkoi!! 

Ostin aika paljon kukkia joulua varten. Ensimmäisen kerran kuitenkin jouluruusun. Toivottavasti se ei heti kuole mun ylenpalttiseen hoitoon! :) Kuvasin nyt illalla, pitää päivänvalossakin ottaa fotograafia. 

Huomenna ekat lomalaiset saapuvat. Kuusi on jo hankittu. Siivousta, leipomista ja lahjojen pakeitoimista on vielä runsaasti tiedossa. Jotain jouluruokia jo ostin, sellaisia joiden parasta ennen päivämäärä on selkeästi ensi vuoden puolella. On tässä jo muutama joulu nähty ja eletty, mutta olen silti ihan yhtä jännityksessä kuten aina ennenkin. Toisaalta hyvä juttu, mutta toistaalta...:)


keskiviikko 16. joulukuuta 2015

Pientä paniikkia aistittavissa...


Wilhelmiinat ovat helppotekoisia ja nopsia leivottavia. Lisäksi tosi hyviä! Nyt nekin on tehty. Olen yleensä työpäivän jäljiltä sen verran nuutunut, että hyvä minä! Taidan tyytyä tänä jouluna hieman pienempään valikoimaan joululeivonnaisia kun normisti. No, saa nähdä, jos tässä oikein vielä innostuu.

Aina on tosin ehditty halutut joulujutut tehdä.  No worries! On oltu useamman kerran hirveässä flunssataudissa. 18 vuotta sitten tilanne oli se, että aattona sylissä oli viikon vanha vauva ja taloakin rakennettiin ohimennen. Isosiskot olivat 5, 4 ja 2 1/2 vuotta. Tosin, olihan sitten silloin ihan vähän nuorempikin! :)  

 Nyt on useita lomapäiviä ennen aattoa, mitään huolta ja murhetta ei pitäisi olla, mutta jotenkin hieman pientä paniikkia päällä. Ehkä se kuuluu asiaan. Mä suunnittelen ja teen listoja, mitä ostaa, mitä tehdä minäkin päivänä. Järjestys ja suunnitelmallisuus ovat mun juttuja. Mä en kuitenkaan rasita muita tällä omalla jutullani. Uskokaa pois! Voi auttaa, jos tahtoo, mutta ei oo pakko. Jotkut jutut ovat aina olleet miehen hommia, kuten kuusen ostaminen, sen sulattaminen, asettaminen kuusenjalkaan ja kantaminen sisälle. Nyt tietty tilanne on monella tapaa uusi. Kotona on vain yksi tyttäristä, muut tulevat ns. valmiiseen jouluun. Eihän tällaisiakaan jouluja enää ole monta edessä. Kun perustavat oman perheen, niin sitten luultavasti viettävät sen omassa kodissaan. Se on sitä elämän kiertokulkua. En osaisi oikein ajatella joulua muualla kun kotona. Hotellijoulu, risteilyjoulu tai joulu jossain sukulaisen luona tuntuu ihan kammottavalta ajatukselta! Minä olen sellainen koti-ihminen.

tiistai 15. joulukuuta 2015

Kuunsirppi


Päätin, että tänään oli vimppa joululahjojen ostopäivä...ehkä ei ollutkaan. En ostanut niitä, mitä olin itseni kanssa sopinut. No, maanantaina on varmasti vimppa kerta. Silloin on tiedossa kampaajaa ja sitten myös hyvää ruokaa ravintolassa. 

Taivaalla on tällä viikolla näkynyt vallan upea kuunsirppi. Olen sitä varsinkin työmatkalla ihaillut monta kertaa. Yhtenä aamuna aurinko oli nousemassa, mutta kuu näkyi kuitenkin selvästi. Olisipa ollut kamera mukana. Tänään ei ollut aivan niin kirkas taivas kun eilen illalla. Pilvistä, mutta saa nyt kelvata.