Järven jäällä


Jäällä oli luistelijoita, hiihtäjiä, kävelijöitä, moottorikelkkailijoita ja minä, valokuvaaja.


Tahallani odottelin hetkiä, ettei ihmisiä näy kuvissa tai ainakin vähän. Jotenkin tahdoin näistä vain luontokuvia. Kuvasin kaikki kuvat 24-105mm:n putkella. Ihan vaihtelun vuoksi. Se on sellainen jokapaikan höylä.  Onnistuu maisemat kun pienemmätkin yksityiskohdat. Jäänyt todella vähälle käytölle. En oikein uskalla tuota teleä ottaa pois, sillä koskaan ei voi tietää, jos joku lintu ilmestyy paikalle.


Olen mä sellainen arkajalka, että hetken mietin, uskallanko mennä jäälle.


Kävelin jonkin auton renkaiden jättämää jälkeä. En halunnut mennä ulkoilijoiden massan mukana. Pari oikein kunnon kaatumistakin näin. Mies, jolla oli iso reppu selässä veti oikein perinteisen. Kaatui pitkin pituuttaan selin. Ihmiset kääntyivät katsomaan, sillä tyyppi ei ihan heti noussut jäältä.


Jäälle oli vedetty levät jäätiet. Pitkin ja poikin.


Tervaniemen niemi. Eipä ole kovin usein tai ei koskaan kuvattu ns. veden päältä tai tässä tapauksessa jäältä. Tuolla mä käyn tosi usein kesällä.Kommentit

orvokki sanoi…
Sitä samaa minäkin, eli jäällä käelin.
Mutta miksi ne ihmiset kaatuu tasamaalla? kun on lunta jään päällä, niin ei sen pitäisi olla liukasta. Ehkä kaatuilijat oli vanhmpia ihmisiä, joiden on muutenkin hankala kävellä... ?
Ja miksi sinä pelkäät mennä jäälle, jos siellä on jo aurattu auton meneviä teitä.. Et taatusti paina enempi kuin auto :D. Onko tuo aurattu tie ns. jäätie rannalta toiselle?
osi kauniit kuvat.
Tillariina K. sanoi…
Orvokki, kaatuilijoilla oli luistimet. Yksi tuttu kävi kokeilemassa retkiluistimilla. Pitää kuulemma osata tekniikka, muuten menee yhtä paljon taaksepäin kun eteen. Jotenkin on niin lapsesta lähtien iskostettu, että ei saa mennä jäälle, ettei petä alta. Ihan varmana on paksu jää alla. Tosin keskustassa oli Vanajaveteen viikonloppuna humpsahtanut sillan alle 15-vuotias poika. Oli päässyt itse vedestä, vaan vaatteet jäätyneet koppuraksi päälle.
Navettapiika sanoi…
Talavi tuattaa uusia kuvakulumia. Mullon sama homma. Jäälle meno peliättää aina, eikä auta vaikka solis metriä paksua. No, en eres muista, koska oon viimmeeteksi ollu.
Sussi sanoi…
Näyttää kivalta paikalta ulkoilla
Tellu Tom sanoi…
Mä näin eilen Pikkuveskulla sellaisen pyllähdyksen, että tais tyttöön sattua ja pahasti. Onpas siellä upea jäätie.
Kirsti sanoi…
Hienot kuvat ♥
Kikka sanoi…
Mun piti eilen mennä metsään mutta meninkin jäälle :) Samanlainen arkajalka, pelottaa ihan hirveästi vaikka varmasti tietää että jää kantaa. Penskana oli toinen meininki, hiihdettiin intona jäätä pitkin ja koluttiin kaikki lähisaaret.

Tuo viimeinen kuva on kaunis!!
Matkatar sanoi…
Upealta näyttää kertakaikkiaan. Samanlaisia aiheita minullakin oli eilen, piipahdin läheisen järven rannalla ja vähän jäälläkin.
Katinka sanoi…
Tämä on todella sitä niin parasta talvea. Upeita kuvia, kuin postikorttimaisemia konsanaan. Itse olin kanssa kuvaamassa sunnintaina ja sama haaste, en uskaltanut vaihtaa teleä pois jaajikseen, jos vaikka tulisi joku lintu tai muu mukava kuvauskohde =). Pitäisi olla kaksi kameraa kaulassa =D.
Sami Niilola sanoi…
Moi. On sinulla vaan upeita kuvia blogissa.