Katkarapu-kirjolohipannu


Kun nyt on sää luontokuvausvastainen, niin laitetaan ruokatarina. Tämä ruoka on todella nopea ja maukas. Yleensä syödään perunoiden tai perunamuusin kanssa, mutta ei ole hassumpaa myöskään pastan tai riisin kera. Siitä myös hyvä, että lämmityksenä aivan yhtä maukasta.

Katkarapu-kirjolohipannu

1 kirjolohifile, itse suosin Pirkan suojakalvossa myytäviä. Juuri meidän ison pannun kokoinen file
1 rkl voita
1 sipuli
katkarapuja (pakaste tai suolavedessä)
2 dl kermaa
mausteet: Herbamare-yrttisuolaa, kurkumaa, kuivattua tilliä, Appelsiini pippuria (Orange Pepper- Santa Maria), valkopippuria

Valmistus: Voita pannuun, lohifile nahkapuoli alaspäin. Kalan lihapuoli maustetaan. Käännetään 5 min kuluttua, jolloin nahka lähtee hyvin pois. Maustetaan toinenkin puoli. Sipulit renkaina sivuun paistumaan.  Sulatetut katkaravut tai suolatut huuhdot katkaravut asetaan fileen päälle. Kerma pannuun. Sipulit kypsyvät kermassa. Filettä ja katkarapuja valellaan kuumalla kermalla muutaman kerran lisäkkeen kypsyessä. Lopuksi nostan sipulit vielä katkarapujen päälle.


Kommentit

Sussi sanoi…
kuulostaa ja näyttää herkulliselta. Kiitos reseptistä
Äityli-Mummo sanoi…
Menee kokeiluun...KIITOS vinkistä !
Kirsti sanoi…
On niin herkullisen näköistä. Itte keitin kalakeiton, kun pakkasesta löyty seiti paketti :)
Kivipellon Saila sanoi…
Aikas ihanalta näyttää! Taidanpa napata reseptin!