Sieluni hymyt-haasteNappasin tämän haasteen Sirpan blogista, vaikka minua ei haastettu erikseen. Olen sairaslomalla kotona ja tekemisen mahdollisuudet näin petipotilaana ovat tosi vähäiset kun makkarin telkkari ei toimi, lukea ei jaksa ja syömingit meinaavat pyrkiä ylös! Haaste on alunperin Pearl Cloverin blogista. Kuvituksena on tietysti mitäpä muuta kun lintuja! Kuvattu eilen keittiön ikkunasta!

"Listaa ne pienet ja miksei suuretkin asiat, jotka tekevät juuri sinut onnelliseksi, jaa blogissasi tai muualla somessa ja lähde jakamaan hyvää mieltä eteenpäin haastamalla muutkin miettimään syitä olla onnellinen.Kirjoita siis niin viisi kuin sataviisi asiaa – ainahan näitä voi lisäillä jälkikäteen – ja laita vaikka huoneesi seinälle. :)"1. Olen perusterve, mitä nyt pientä vaivaa ja pulmaa. Mitä isompaa sairautta ei ole. Siitä saa olla kiitollinen, vaikka sitä ei arjessa ehkä tule ajatelleeksi.

2. Minulla on työpaikka, jossa melkein päivittäin saa kuitenkin asiakkailta hyvää palautetta ja ovat tyytyväisiä palveluun!

3. Lapseni ovat kaikki päässeet opiskelemaan ja nähtävästi nuorimmainenkin varsin hyvin arvosanoin valmistuu ylioppilaaksi keväällä. On siinä nyt minullakin pieni osani ollut, vaikka meillä on aina korostettu omaa vastuuta! :)

4.Valokuvaus on asia, joka innostaa eniten omassa elämässäni. Sitä ei oikeastaan kehtaa edes tunnustaa, paljonko se vie mun ajatuksista! Minä todellakin rakastan sitä! Nytkin kun jaksoi taudista huolimatta pidellä kameraa hetken, notkuin keittiön ikkunassa. Hiki valui selkää pitkin ja heikotti, vaan kyllä mieliala parani monta prosenttia hetkessä kun halaili Canonia!


5. Olen siitä onnellinen, että voin syödä ilman suurempia rajoitteita, ihan mitä haluan. Hieman laktoosivaivaa on, mutta periaatteessa se ei kuitenkaan rajoita hirveästi. Desin verran tavallista maitotaloustuotetta kestää maha yleensä ja nykyisin on tosi hyviä laktoosittomia tuotteita. Olen herkkusuu ja olen omasta (vähän muidenkin) mielestä ihan hyvä kokki! Jokaisena päivänä, kun ei tiedä montako niitä on jäljellä, yritän nauttia ruuasta. Se on suorainen ihme, että en ole satakiloinen tai enempi. Mun hyvä ruoka kun vaatii aika paljon kermaa ja voita! Ikinä en käytä mitään light-tuotteita missään. Kun tahdon jotain juhlia, se tapahtuu syömällä tosi hyvin!

6. Minusta on oikeastaan aika hienoa olla 50+ ikäinen, siis pian sen 52 vuotta. On ihana nauttia siitä kun ei tarvi erityisesti enää päteä missään, on tarpeeksi hyvä aivan omana itsenään. Ei tarvi miellyttää enää ketään erityisesti. Rajasin jo jokin aika sitten elämästäni pois henkilöt, jotka monella tapaa pahoittivat mieltäni ja toivat negatiivisia asioita mukanaan. Nytkin olen huomannut, että en anna sellaisten määräilevien ja takertuvien henkilöiden millään tavalla iskeä minuun! Vau, itselleni!! Olla jollain tavalla "vapaa". Eläkkeellä kuvittelen olevani vieläkin vapaampi kun palkkatyö ei enää rajoita, mutta toisaalta rajoittaako taloudellinen tilanne sitten hurjan paljon enemmän kun nyt?  Pahoin pelkään. Toisaalta mun kulut ovat nytkin aika pienet. Ehkä sitä pärjää. 

7. Kesä on edessäpäin! Vuoden paras aika. Loma, lämpö, grilliruuat, valokuvaus päivittäin, päiväreissut lähimaisemissa, luontoretket...


8. Olen äärimmäisen iloinen kun yle TV1 on lähettänyt koko kevään Hercule Poirot- sarjaa ja elokuviakin tuli aikaisemmin! Se on tarkoittanut sitä, että jokainen arkipäivä on ollut minulle todellinen pieni juhlahetki. Mä olen varannut itselleni pienen herkkulautasen ja asettunut tv:n ääreen onnesta muikeana! Täydellistä!! Välillä oli töissä sen verran rankkaa, että sippasin ennen lopputekstejä ja vetelin hirsiä sohvalla. No, onneksi kaikki jaksot menivät myös tallennukseen.

9. Sitten niinkin hassu juttu kun Facebook!! Mun suku ja kaverit ovat levittäytyneet pitkin Suomea ja jotkut asuvat ulkomaillakin. Mikä on helpompaa ja nopeampaa kun pitää yhteyttä sitä kautta. Olen löytänyt menneisyyteni ihmisiä. Lapsuuden leikkikavereita, opiskelukamuja, ex-poikakavereita, työkavereita jne. Lisäksi valokuvauskamujakin iso liuta. Toiset ovat ns. live-elämässä mukana, toiset eivät. Ei haittaa. 

10. Kissat! Siis mä niin rakastan mun kissoja!! Minusta on pelkästään jo ihana katsella niitä. Silittää ja nuuskia niiden päätä! Leperrellä ja laulella niille ylistäviä ja rakkautta pursuavia hoilotuksia! Palveluskuntaa sitä tietty ollaan, mutta ei haittaa. Aina ei olisi huvittunut nousemaan klo 6 ruokkimaan muruja...tai saada pientä puraisua pohkeisiin, jos askeleet eivät mene ruokakaapille tarpeeksi nopeasti! Toisaalta Lisse on nytkin mun seuraksi pari päivää nukkunut jaloissa kiinni ja hoitanut mua. Mä siis kuvittelen niidenkin jonkin verran minusta tykkäävän. 

Haasteen voi napata kuka tykkää ja innostuu! Jos joku on tällä hetkellä potilaana, niin erityisesti tämä on sinulle kaveri! :)Kommentit

Anonyymi sanoi…
Hei

Ihania punatulkkukuvia (kuten ovat muutkin kuvasi), tulin niistä hyvälle mielelle! Samoin vastauksistasi noihin kysymyksiin. Paranemisia, toivottaa uskollinen (mutta tähän asti ah niin hiljainen) blogisi vierailija, joka rakastaa luontoa ja lintuja.
Airi
Huopalintu sanoi…
Kivoja asioita! Monen noista asioista voin alleviivata itseeni sopivaksi jutuksi. Muuten, kissanvarpaat / anturat tuoksuvat erityisen ihanilta :)

Tätä haasteta oli niin kiva lukea! Minäkin noista jutuista monet voisin itselleni omia. Tulin niin hyvälle mielelle tekstistäsi.
Ja noista lintukuvista. Sinä taidat kuvaamisen.
Pikaista paranemista! Ja iloa ja valoa loppuviikkoosi!
Sirpa sanoi…
Hienoja vastauksia! Ja niin hienoja kuvia punatulkuista!
Ainuttakaan tulkkua ei ole tänä talvena eksynyt pihallemme, harmi.
Ja harmi, kun Hercule Poirot loppuu, niitä on ollut kiva katsoa.

Paranemisia ja mukavaa alkavaa huhtikuuta!
Katinka sanoi…
Aivan ihania asioita listasit! On niin totta, että meidän jokaisen tulisi pysähtyä välillä miettimään hyviä asioita ennen kaikke missä itse on hyvä. Suomalainen vaatimattomuus kun meinaa viedä meitä liikaa melankolian puolelle =D. Kuvasi olivat todella taattua Tillarina "kamaa", super hienoja. Tsemppiä kovasti ja pikaista paranemista <3!

PS: Tiedän myös tunteen kun halaa Canonia =D
Äityli-Mummo sanoi…
Arje pienist ilopisaroist se onnellisuus kasvaa. En haaveile mistää isoista asioista, en ees lottovoitosta, jos o tullaksee, nii tulkoo :)
Hyvi pärjää pienel "Pirkkaeläkkeel", tietty armastuskii saap eläkettä 46 vuotta tehtaal käytyää.
Täs ijäs ei oo ennää velkoja, eikä mittää tarvetta ees lähtee sitä tekemää.
Sitku viel tääl saap ihailla näit siu ottamii kuvia, nii mikäs täs o olles, elelles <3
Sussi sanoi…
Kivat vastaukset ja upeat kuvat!

Pikaista paranemista!
Häivähdys sanoi…
Hieno tuo ylin kuva! Okaat (oat?) tuovat kuvaan luonnetta. Pikaista paranemista että pääset taas kuvailemaan ☺