Sibeliuksen Ainola


Mies käytti kesällä autoa korjattavana Järvenpäässä ja oli lenkkeilyt ajankuluksi tästä ohi. Siispä päätettiin käydä ihan ajan kanssa tutustumassa Ainolaan. Paikalla oli varsin paljon väkeä. Ei kuitenkaan onneksi yhtään linja-autollista, sillä sisätilat ovat pienet ja ahtaat.


Pienellä tontilla on paljon puita, isoja sellaisia. Taloa on hankala kuvata.


Etupuolta tähtäilin vastavaloon.


Tiketti maksoi 8 euroa, joka minusta oli parisen euroa liian hintava nähtävään nähden. Talossa ei pääse yläkertaan ollenkaan. Sisällä ei saa kuvata! Sen mä ymmärrän, että ei salamalla, etteivät vanhat tekstiilit haalistu, mutta muuten en. Esineitä on varsin hankala nähdä pienistä oviaukoista ja kun paikalla tosiaan oli väkeä sellaiset 30 hlöä ja pari opasta. Ei hyvä!


Saunaan pystyi katsomaan paremmin.


Siellä se on Sibeliuksen Jeaninkin paitoja pesty!


Mankelilla mankeloitu lakanoita.


Kiuas oli korkealla ja se oli niin kaukana lauteista, että on varmasti tarvittu erillinen löylynheittäjä viereen.


Vesipata, sen päältä lähti tuollainen kaukalo seinän läpi toiseen huoneeseen, jonka avulla saatiin ammeeseen lämmin vesi. Ammetta ei tietty päässyt katsomaan.


Tontilla näytti olevan parikin kaivoa. Pihalla oli kukkia, omenapuita ja marjapensaita. Itse Sibeliuksesta sai varsin omalaatuisen käsityksen, jos oli oppaan puheita uskominen. Äijä määräili pytingissä ja muut hyppivät pillin mukaan. Suuri säveltäjä oli melkoinen diktaattori! Hiljaista piti olla, veden lorinakin olisi pilannut fiilikset, siksi ei hänen aikanaan hankittu vesijohtoa!

Kommentit

Ulla sanoi…
En maksaisi tuollaista hintaa, hyvin niukka anti.
JPK sanoi…
No johan! Ovat laittaneet sitten noin kovan pääsymaksun. Ja vielä kuvaukielto päälle. No, hyvä tietää. Onhan paikka sinänsä osa merkittävää maamme kultuurihistoriaa, joten sinänsä puolustaa paikkaansa käyntikohteena. Hyviä kuvakulmia löysit tuohon taloon.Jäikö Sibeliuksen hauta pihapiirissä kuvaamatta?
Sussi sanoi…
En ole koskaan tuolla käynyt. Hienot kuvat!
Paula Jakobsson sanoi…
No eipä oo kummonen paikka. Tuskin oisin mitään maksanut kun ei kuvatakaan saa ja muutenkin kuulostaa aika epämääräiseltä/puutteelliselta opastukselta :/
Tillariina K. sanoi…
Sibeliuksen hauta on matala, n. 20 cm korkea vihertävä (pronssinen) laatikko. Rouvan nimi oli kirjoitettu oikeaan alalaitaan huomattavan pienellä. Ei innostanut kuvata sitä.
Katinka sanoi…
Ainola on tosi kiva paikka. Olen käynyt sielä kerran. Pitäisikin mennä uudelleen =).
Matkatar sanoi…
Jännä minulla ei ole tuosta Sibeliuksen talosta kunnon mielikuvaa kun olen lapsena siellä käynyt. Olisi kiva käydä uudelleen, kivalta näyttää!