Sisäkuvat jatkuu...


Onpa ollut lintujen ruokintapaikalla kuhinaa! Kaksi närheä tänään ja minkä sotkun saivat aikaan. Toinen tyhjentää mökkiä nokallaan siemenistä, näemmä vain maapähkinät kelpaa ja toinen istuu maassa ja syö sieltä, mitä kaveri heittelee! Kiukkuisen oloinen käpytikkakin kävi pariin otteeseen. Se näyttää tässä kuvassa olevan arvostelevan näköinen, mutta hyvin kelpasi talisiemenköntsä sillekkin.

Oravia on ollut tänään liikkeellä vain kaksi, harmaaselkä ja rääpäle, joista jälkimmäinen on vielä aivan ruskea, eikä korvatupsuista ole tietoakaan! Hömötiainen, varis ja viherpeippoja myös syömässä. Talitintit yrittävät piilottaa ruokaa meidän ikkunoiden muovisten koriste-ristikoiden taakse. Ei pysy siemenet siellä. Ei päässyt tänään sitten uutta kameraa ulkoiluttamaan. No, ehtii joku muu päivä sitten. Tilasin talvea varten merinovillaisen tuubihuivin, ajattelin sen tunkea pipon alle. Niska, kaula ja posket jos säästyisivät jäätymiseltä. Käytin Lisseä ulkona ja jestas miten kylmäsi! Meillä tapahtui pieni vaaratilanne, sillä oravat tottuneet, että ruokatäti on aivan vaaraton ja tulevat jopa metrin päähän! No, Lissellä meni hermo kun kurre pomppii kohti! Flexi tiukalle, mutta pinkaisi nyt sen verran mustaherukkapensaiden alta, että minä jäin sinne oksistoon sitten ongelmiin. Kesti aikansa mun saada itteni sieltä irti, mutta onneksi kurre ehti puuhun pakoon! Menikö tässä nyt luotto minuun. Lisseä selkeästi harmitti jäädä ilman kurrepaistia. Häntä vispasi vihaisesti puolelta toiselle ja katse oli selkeä, SE oli mamma sun vika!


Kommentit

Huopalintu sanoi…
Tuo ruokinta on siitä hyvä juttu, että pääsee lintujs hiukan lähemmäksi. Näin tänään suunnattoman suuren tilhilauman. Niitä oli kadulla asfaltilla ja koivujen latvoissa. Laskin pikaisesti, että ainakin parisataa lintua oli laumassa. En ole ikinä nähnyt moista. Kamera ei tietenkään ollut mukana.
Äityli-Mummo sanoi…
Tintit ropajaat ikkupelleil ja parvekelasie takan. Sadekii loppu päiväl.