Mitä, mitä...se on peippo marraskuussa!


Ihmettelin metsässä, että mikä siellä punertaa. Raaka punatulkku vai? Kun sain kameran objektiivin tarkentamaan, niin selvisi hyvinkin! Peippo, joka nähtävästi jäänyt talvehtimaan Suomeen. Toivottavasti oli hyvä päätös. No, jos ruokaa riittää ja ei nyt ihan hurjaksi talven pakkaset ala paukkumaan! Kuva on tosi rakeinen, sillä oli niin jo hämärää. 

Punatulkku herra kävi kyllä eilen pihassa ruokinnalla. Se on kyllä kun suoraan jostain joulusadusta! Nyt vielä kun on vähän luntakin. En jaksanut alkaa kuitenkaan sisältä käsin sitä tällä kertaa kuvaamaan. Taisi rouvakin piipahtaa myöhemmin. Aamulla oli pihalla kissan jäljet. Toivottavasti vain aamukävelijä, eikä joku hylätty tapaus.

Tsemppiä viikolle! Itselleni tulossa työntäyteinen ja kiireinen sellainen!!

Kommentit

Kvilttaaja sanoi…
Meillä kävi eilen ainakin viisi kypsää (uros) punatulkkua. Yhtään haalean väristä (naaras) en erottanut joukosta. Tiiran mukaan eilen on ollut havaitoja peipoista Rovaniemeä myöten. Sinäkin voisit raportoida lintuhavaintojasi Birdlifen Tiiraan.
Minttuli sanoi…
Voihan peippo, ettei tulisi kylmä.. Hieno kuva!
Kivipellon Saila sanoi…
Voi pientä, toivottavasti ei tule kylmää talvea, että se selviäisi!

Mukavaa viikkoa sinulle kiireestä huolimatta!
Elmeri sanoi…
Rohkea ihana peippo <3. Toivottavasti se pärjää talven yli, vaikka talviruokinnan turvin.
Katinka sanoi…
Minä näin vikko sitten meidän ostarin S-marketin tuulikaapissa västäräkin. Hänkin oli jäänyt muuttojunasta (parka). Toivottavasti selviävät molemmat tästä talvesta.
Keskeneräinen sanoi…
Alakerran isäntäkin raportoi eilen nähneensä peipposen. On niitä tähän aina joskus jäänyt. Kuvista katsoen paljastui kuitenkin rouva punatulkuksi. Domherre ittekin kävi tänään lounaalla. Sain huonoja kuvia ikkunan läpi. Mutta on se vaan punainen! Ruokihan hyvin lintuja, että peipponen pärjää!
Vikki sanoi…
Meidän ruokinnalla oli viime viikolla jalkapuoli peippo, enää ei ole näkynyt. Säälitti vaikka, hyvin se näytti pärjäävän yhdelläkin terveellä jalalla.