Itsenäisyyspäivän päiväkävely Alajärvellä


En tiedä olinko tyhmänrohkea, mutta kyllä vähän rannassa kävelin jäälläkin. Porukkaa jo luisteli jäällä ja näin mä pari pilkkijääkin. En mä kyllä kovin kauas rannasta olisi mennyt vaikka mikä olisi ollut. Eihän noita pakkasia nyt ihan hirveästi oo vielä ollut.


Harvinainen päivä, sillä aurinko paistoi koko päivän. Ei se kovin korkealle nouse, mutta valaisee nyt kumminkin.


Mikään hirveä ryysis ei Alajärvellä ollut, pari sauvakävelijöitä tuli vastaan.  Mukavan raikas sää, - 9 C pakkasta. Hyvin tarkeni kuvata ilman käsineitä kun piti kuitenkin aika rivakkaa vauhtia kävellessä. Alunperin oli ideana kuvata makroputkella jäämuodostelmia, mutta sellaisia ei löytänyt.


Olipa ihanaa tällainen vähän pitempi viikonloppu. Kyllä ihan lomasta kävi. Kolme päivää töitä ja sitten viikonloppu. Sitten alkaakin ihan oikeasti joulutohinat. Tänään tein piparkakkutalon.


Mä en välitä noista linnan juhlista. En oo koskaan erityisemmin. Ostin valkoisia ruusuja marketista pöytää koristamaan. Aika upeita, kukat isoja ja jotenkin juhlallisia. Syötiin smetanalohta, pottumuusia ja uunibataatteja. Jälkkäriä ei tehty, ei jotenkin huvittanut. 


Kuvista näkee, miten vähän meillä on lunta. 


 Onnenksi laitoin nastakengät jalkaan. Oli niin liukasta. En oo niillä vielä montaa kertaa kävellyt, joten aluksi olin kun rautakangen nielaissut. Vähitellen rentouduin ja uskoin pysyväni pystyssä.


Kuvasin vanhalla kameralla. Uusi oli kyllä repussa ja tarkoitus oli käydä vielä lintutornin ruokintapaikalla kotimatkalla. Kävinkin, mutta valo ei oikein osunut sinne. 


Minusta on jotenkin tosi kiva kuvata rantaa jäällä seisoen. Kun ei omista venettä, niin se on ainoa mahdollisuus kuvata siitä suunnasta. Mukavaa loppuviikkoa!

Kommentit

Pasi Lepola sanoi…
Huikeita nuo toisen ja neljännen kuvan auringonsäteet. Huippuputki, ei sisäisiä heijastuksia (myös puhdas linssi) ja todellinen taidonnäyte kuvaajalta, hyvähyvä!
orvokki sanoi…
Ihanat talviset kuvat (onpa siellä paljon lunta..)
Meillä oli pakkasta -11 tänään, eikä yhtään lunta, ei edes huurretta.)
Äityli-Mummo sanoi…
Upeita talvisii kuvia ja yhtä nätti ilma ku meilkii ol :)
marliska sanoi…
Ihanat kuvat ja ihailin myös noita auringonsäde kuvia!
Rautalintu sanoi…
Mä ihastuin erityisesti tuohon toiseksi ylimpään kuvaan.