Google+ Followers

maanantai 29. helmikuuta 2016

Tinttijämät


Löysin vielä pari julkaisukelpoista otosta tinteistä lauantain kuvausreissulta. Ylimmällä on tosi hyvä poseeraus ja alimmassa on hauskasti kiemuraisia risuja taustalla. 

Oli niin pitkän aikaa surkeat kelit ja ei päässyt kuvaamaan ollenkaan, että kyllä kuvauskohteeksi kelpaa tosi hyvin talitintitkin! Mikä söpö nappisilmä!Harrastus ylitse muiden!


Tänään tulee täyteen 4 vuotta siitä kun posti toi mun ekan järkkärin ja aloitin valokuvauksen harrastuksena. Silloinkin oli siis karkauspäivä! Ehkä se on mulle jatkossakin aina onnenpäivä! No, parisen vuotta sitten hommasin jo kyllä paremmat vehkeet, sillä touhu imaisi emännän enempi kun hyvin mukaansa! Into valokuvaamiseen ei ole yhtään lieventynyt. Ihan yhtä mielellään ja jännityksestä pinkeänä tulee lähdettyä kuvausreissulle, että mitä tänään tulee saaliiksi.

Parikin töyhtötiaista pörräsi ruokintapaikalla. Se on kyllä vikkelä liikkeissään. Ne kuulemma alkavat olla uhanalaisia Suomessa. Harmi homma. Nätti tipu kun mikä!sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Älä niitä lintuja kuvaa!


No, kuvasin lintuja kun paikalle tuli pari oravaa. Joiden kuvat osasin tössiä totaalisesti. Ylivalottuneita ja epätarkkoja. Nämä kaksi onnistuivat jotenkin, mitä nyt häntä jäi kuvasta vähän vajaaksi. Toinen hyppeli hangella ja oli niin söpönä. 

Pitkään aikaan kun ei oo oikeasti ollut kuvausreissulla, niin ensinnäkin kaikki mahdolliset lihakset ja jänteet ovat yläkropassa hellänä. Ei paljon kättä saa ylös ilman kipua. Rintakehä on kun mustelmilla. No, jos tässä vetreytyisi taas. Hyviä kelejä on luvassa taas huomisesta lähtien muutaman päivän ajan. Tinttejä


Olipa voimaannuttava kuvausreissu. Tuntui ihan sille kun olisi saanut jotain sisäisiä akkujaan ladattua. Ei vielä täyteen, mutta jotain 25 % taisi tulla! :)


Lintuja on kiva kuvata kun sää sallii.


Yhtään sairasta lintua en ole nähnyt koko talvena. Hyvä niin.


Ostin eilen uuden talisiemenpötkelön ja isot pussit maapähkinöitä ja auringonkukan siemeniä. Jotenkin olin muka sillä mielellä, että noilla mennään maaliskuu ja huhtikuussa ei enää tarvisi ruokkia! Höpöhommelia! Kyllä mä vielä yhden satsin joudun ostamaan.lauantai 27. helmikuuta 2016

Kuumaa ilmaa


Olin palaamassa iltapäiväkävelyltä kun kuulin kovaa kohinaa yläpuoleltani!  Jee, kuumailmapalloja! Meillä oli ihan kohtalainen vinkka maan kamaralla, että tiedä millainen tuolla yläilmoissa. Pallojen vauhdista päätellen aika haipakkaa yläilmoissakin! 


Niinpä valitettavasti en saanut tästä kauneimmasta pallosta kunnon kuvaa kun se oli jo suuntaamassa Hirsimäen taakse.


Ihan tahallani yritin saada joihinkin kuviin puiden latvuksia, että ei olisi niin tylsä sarja!


Sorry vaan, Diners Club...mä en ihan hirveästi digannut teitin pallosta! 


Varmaankin kaikki jotain mainostivat, vaan tästä mä en pääse ollenkaan hajulle, että mitä! Kivan pullukka pallo kuitenkin. Näemmä paljon väkeä kyydissä, joissakin näytti olevan vain yksi.


Hämeenlinna & Rantasipi pallo on iloisen värinen! Olipa hyvä tuuri, että satuin paikalle. Ne lensivät varmaan 5 minuutissa kaikki ohi. 

Loman kunniaksi...puukiipijä!


Kävin ennen ruuanlaittoa pikavisiitillä ruokintapaikalla. Enpä ehtinyt kauan aikaa viipyä kun paikalle tuli puukiipijä! Kyllä tällä menolla loma onnistuu yli odotusten!!

  
En nyt äkkiseltään muista kuvanneeni sitä koskaan lumella. Siinä se etsi varmaan maahan varisseita siemeniä.


Asetusten kanssa oli temppuilua, sillä aurinko paistoi tosi kirkkaasti kun se paistoi ja sitten kun meni pilveen, oli todella harmaata. Meillä on pakkasta -5 C juuri sopivasti, vaan kun lumihangessa seisot liikkumatta, niin jo tulee tuossakin kelissä kylmä.

keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Pikkulauantain fiiliksissä


Nappasin ruokatunnilla kuvan ittestäni töissä joku päivä viime viikolla. Kuva siis otettu kännykällä ja Lumia selfie kuvaohjelmalla, jolla pystyy kuvaa mukavasti manipuloimaan mieleisekseen. Pientä säätöä siis tehty! :)

Näin karmeaa painajaista yöllä ja heräsin jo klo 5.30. Stressi purkautuu minulla usein juuri unissa. Tämä viikko on aika kiireinen. Rakastan Hercule Poirot kirjoja ja nyt on mitä ihanin kevättalvi, että joka arkipäivä aina 4.4. asti pyörii telkkarissa klo 17.09 Herculen varhaiset jutut!  Hyvä Yle!!! Tätä  mä juuri tarvitsin kevään odotuksessani. 29.2.2012, tasan neljä vuotta sitten ostin ekan järkkärini ja aloitin valokuvausharrastukseni. 4 vuotta!! Miten nopsaan aika on mennyt. 

Huomenna tai ylihuomenna tytär tulee talviloman viettoon Porvoosta Teukka-chihun kanssa. Jos ei sää suosi luontokuvauksia, niin ainakin kuvaan sitten Teukkaa!!


sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Helmikuu jo pian hellittää


Niin sitä taas sujahti viikonloppu ilman kuvan kuvaa. Viikko vielä ja sitten edessä on talviloma. Jos sitten jotain saisi otettua. Silti viikonloppu oli oikein mukava. Ei voi valittaa. Parasta on se, että helmikuu alkaa olla jo loppupuolella, jippii! Katselin viime vuoden huhtikuun alun kuvia ja nehän olivat jo ihan keväisiä! Nämä kaksi räpsyä on omalta pihalta.


P.S. Muutaman päivän pysynyt tuo lukijamäärä tasaluvussa 200! Kiitos kaikille lukijoille!!

perjantai 19. helmikuuta 2016

Vanhat


 Töissä on mulla se etu, että kerran vuodessa näkee vanhojen tanssit!


Kauniita pukuja, kampauksia, koruja ja tansseja


Joskus myös pääsee itse tanssimaan.  


En oikein tykkää kun tanssit on siirretty koulun juhlasalista liikuntahallille. Lattia on ruma. Katsomo heiluu kun laiva myrskyssä. Enkä tajua miksi vain 1/3 osa valoista oli päällä. Olipa haasteellista kuvata. Toisaalta olisi pitänyt ottaa tuttu ja turvallinen Canon mukaan, eikä Olympusta.


Kova homma on tanssijoilla. Eilen esiintyivät vanhemmille. Tänään oppilaille, paikallisessa osuuspankissa ja vanhainkodilla myös.


Hieman ihmettelin tanssijoiden vakavia ilmeitä, ehkä oli jännitystä ilmassa.


Joinakin vuosina on ollut selkeitä muotivärejä tyttöjen tanssipuvuissa, vaan nyt löytyi kaikkia mahdollisia värejä.


Mr Hattu oli ainoa, joka oli asusteilla tänä vuonna hieman repäissyt. 


Pitkiä nuoria miehiä!


Varmasti vetävin osuus oli ns. vapaa tanssi, johon oli ympätty musiikiksi joitakin klassikko pop-biisejä kuin nykypäivän renkutuksiakin.


Hieman huumoria peliin!


Mikä lie juttu tässä. Tämä pari oli kyllä muuten tanssien ilopillereitä! Varsinkin tyttö!! Ehkä vähän vaan showta menossa! :)


Jokin lentobiisi!


Hieman mua harmittaa julkaista näin epäteräviä otoksia, mutta...menköön!


Sain tietää myöhemmin, että hallin valoista on moni rikki, että valoa ei pihdattu muusta syystä. (Lisätty tekstiin 20.2.)


Aina lopuksi pääsevät pikkusiskot ja -veljet tanssimaan. Siinä kohtaa mä kyllä hommaan ittelleni silmäkulmat kosteiksi. Niin suloisen näköistä!


 Yllättävän hyvin askeleet asettuu ilman harjoittelua!


Kunnes taas ensi vuonna samaan aikaan!

torstai 18. helmikuuta 2016

Penkkarit


Penkkareita vietettiin tänään. Oma nuorin tyttärenikin osallistui lukiossaan niihin.


 Joskus on ollut joku yhtenäinen teema, mutta nyt en ainkaan itse sellaista keksinyt.


Kivaa se on kun opiskelun lomassa vielä noudatetaan näitä perinteitä ja pukeutuminen on aina hauskaa!


Tosi hieno oli myös abi-gaala. Oli nähty kovasti vaivaa! Peruskoululaiset seurasivat silmät pyöreänä touhua! 


Kuvaamiseen suhtauduttiin tosi hienosti. Kyselin yksityiskuviin lupaa, mutta näitä joukkokuvia napsin menemään. 


"Hullu kissanainen", ihan kun minä! :) No, oli muutama kisu enempi kun mulla.
Eihän näissä asuista näe kuka siellä puvun sisällä on! 
Gaalan juontajat! 


Päivä oli niin kiireinen, että en ehtinyt syömään! No, karkkia tietty jonkin verran!


Metsuri ja sotilas.


Sitten vähän hurjempiin asuihin...


Sarvet olivat mielenkiintoisesti ihan irtona hiuksissa jotenkin mystisesti kiinni. Nuo silmät! Mä
  säikähdin oikeasti!!
Suloinen perhonen löytyi myös.


Yhteiskuva ei oikein onnistunut, sillä tulin liian myöhään paikalle. Enkä tajunnut säätää asetuksia!