Google+ Followers

tiistai 28. kesäkuuta 2016

Lapsosia!


Kannatti syöttää sitä äippäkurrea, josta on täällä blogissa useitakin kuvia! Luultavammin hänen perilliset, kaksi kappaletta ainakin asustaa nyt tässä meidän pihapiirissä.


Niin pieniä ja söpöjä! Toisella on tällaiset pyöreät korvat ja toisella suipot. Suippokorvasta on vain kännykkäkuvia kun en ajatellut ensin edes kuvata näitä. Ainakin tunnin mussuttivat pehmeitä versoja.


Aika lähelle päästivät. Kävin heittämässä maapähkinöitä puun viereen, mutta eivät ymmärtäneet ollenkaan kyseisen safkan päälle. No, eihän maapähkinöitä Suomessa luonnossa olekkaan.


Mun nuorin lapsi sai opiskelupaikan! Tampereen yliopistolle enkkua lukemaan. Virallinen tulos tulee 1.7., mutta kai jostain sai tuloksen katsottua kun tuli naurua ja itkua samaan aikaan päästäen pihalle asiasta kertomaan. Mahtava homma. Tietää syksyllä, että asutaan miehen kanssa taloa sitten kahdestaan. 


maanantai 27. kesäkuuta 2016

Kukkia...


Mies sai laitettua mun upouusiin kasvilaatikoihin eilen illalla multaa. Olin jo päättänyt, että käyn niihin istuttamassa myös vähän kukkia, ei pelkkää syötävää! Sääkukkia ja kesäpäivänhattua. En yleensä diggaa keltaisia kukkia, mutta tässä on jotain aika vastustamatonta. Siis ihan kun toisesta maailmasta nämä kukat. Mikä väriyhdistelmä!

Tänään on mun synttärit. Täytän 52 vuotta. Yritän houkutella porukat ulos syömään! Mansikkainen Brita-kakku on perinne. Sen mä tahon myös! On jotenkin paljon kivempi olla 52 kun 51 vuotta. Seuraava ikä, mikä joltain tuntuu taitaa olla 60 vuotta. No, sitä odotellessa.


sunnuntai 26. kesäkuuta 2016

Ankkalammen ötököitä


Mitä lie univelkaa tässä vielä kuorsataan. Aamupalan jälkeen menin oikoselleni ja heräsin vasta parin tunnin kuluttua. Lisse oli ilmestynyt kainaloon, joten ei ihme jos nukuttaa. On se sellainen "nukkumatti" tuo meitin kisu. Oli niin aurinkoinen päivä vielä aamupalan aikaan, mutta sitten muuttuikin pilviseksi. 


Ajattelin lähteä Ankkalammelle sudenkorentoja katsomaan. Auto ei käynnisty. Mies testaa sellaisella mittarilla, että onko akussa virtaa?! No, on. Ei käynnisty auto miehenkään käsissä vasta kun kolmannella yrityksellä. Sanoin lähtiessäni, että pidä kännykkä mukana, jos joudun soittamaan apua auton kanssa.


No, olihan siellä korentoja, vaan ei sitä nättiä auringonvaloa. Ei silloin näy korentojen kivat värit ja terävyyskin on kadoksissa. Tämä tapaus on jännästi selkä notkolla tuossa.


Tästä kuvasarjasta tuli sitten tällainen "himmeä" sitten. Joku oli saanut ison kalan, sillä rannalla oli tosi iso kasa suomuja, ei mitään pieniä suomuja! 


Jos tämä yletön nukkuminen loppuisi ensi viikolla. Taidan käydä myös ostamassa kesän kunniaksi väsyttämättömiä antihistamiineja, vaikka ei ole niihin reseptiä. On lämmintä. Vaatteet liimautuvat ihoon kiinni. +26 C.

Juhannuksen makrot


Puolen päivän jälkeen sää selkeni mukavasti. Tuuli kylläkin. Mies jatkoi puutarhahommia, joten minä päätin tehdä ennen ruokaa pienen rundin lähipuskissa.


Ei nyt mitään ötökkäryntäystä näkynyt, mutta muutaman kuvan nappasin. Lisäksi olen aika "ruosteessa", makrotuntuma aivan hukassa. Ajattelin, että räpsitään nyt, ei mitään paineita. 


Oli tosi kiva käveleskellä aivan rauhassa. Yksi koiranulkoiluttajapari tuli vastaan. Koirat eivät tykänneet minusta, vaan haukkua räksyttivät kovasti. Ehkä kamera ei ollut niistä kiva, vaan tosi epäilyttävä. Niin tai sitten ihan vaan minä, kissanhajuinen pallero. Olen aika potsissa kunnossa. Kävely kipeällä polvella ei oo kivaa ja kyykistyminen laittaa sen narisemaan kun ruostuneen saranan. 


Tämä kuva kai parhain, jo mittarina on terävyys. Näitä näkyikin useampi. Käytiin juhannuksen kunniaksi saunassa. Koivuvastakin löytyi ja kiva sillä oli itseään ja saunakaveria vastoa. Mun silmät kuivaa saunan jälkeen pari päivää ja punoittaa. Siksi en käy kovin usein, en edes joka kuukausi.


Tänään alkoi pionit kukkia pihassa. Huomenna taidan tehdä niistä kukkakimpun sisälle. Pietaryrtit ovat vielä näin "raakoja", joten parasta ötökkäkautta saa vielä hetken vartoa.


torstai 23. kesäkuuta 2016

Loma lähestyy


Tänään on vimppa työpäivä ja sitten alkaa se kauan odotettu loma. Töissäkin täytyy siivota. Laittaa ilmoituksia s-postiin, keskukseen jne. milloin mahdollisesti ollaan taas paikalla. Viimeiset työpaikan kukat roudataan kesäksi hoitoon kotiin. Se on siinä


Sen jälkeen käydään ruokakaupassa. Siellä on mitä todennäköisemmin mielettömät ruuhkat. Pitää vaan ottaa huumorilla töniminen ja jonotus.


Huomenna kotona juhannuksen pikasiivous ja viimeisten kesäkukkien istutus.  Sitten alkaa relaaminen! Lintujen laulua ja pörriäisten pörinää! Ihanaa! Tämä on suunnitelma, toivottavasti menee näin. Talitintin poikasen vilpitön katse saatelkoon meidät keskikesän juhlaan!

Hyvä Juhannusta!


tiistai 21. kesäkuuta 2016

Kiireisiä lintuja


Kovaa hommaa se on varmaan kasvattaa lintujenkin poikasensa. Sellaista tahtia vietiin ruokaa linnunpönttöön, että ihan heikotti. Montakohan poikasta siellä lienee onkaan!?

Talitinteillä poikaset olivat jo oksilla kiljumassa ruokaa. Ne tulivat varsin lähelle minua pällistelemään. Sitten vanhemmat tulivat komentamaan kauemmaksi. 


maanantai 20. kesäkuuta 2016

Oujee, amiraali!


Ei ihan priimakunnossa, mutta kumminkin. Se on nyt 3 herätystä vielä tiedossa ja sitten se loma! 4 työpäivää. Aika malttamaton fiilis päällä. Mitään ei ole suunniteltu. Varmaan nyt päiväreissuja kumminkin. Juhannus ei oo minulle ollut koskaan kummoisempi juhla. Olisi kiva olla pihalla ja nauttia kuitenkin kesäyöstä. Olisi vain sopivaa säätä tiedossa. Meillä ei oo tavallisesti pihalla ollut hyttysiä, mutta nyt kyllä.

sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Juhannusruusu


Melkoista pyräkkää piti viikonlopun sää. Nyt illalla alkoi jo kirkastua. Tuuli kyllä, mutta lähdin pikapyrähdykselle ruuan ja päivätorkkujen päälle. Ei näkynyt juurikaan ötököitä, eikä oikein lintujakaan. Juhannusruusu kukkii. No, mitä nyt sateiden jäljiltä on kukkia enää jäljellä.


lauantai 18. kesäkuuta 2016

Kuvia sateessa


Pakko oli päässä ulos ja kuvaamaan, vaikka satoi. Tuon runko+objektiiviyhdistelmän pitäisi olla roiskevesitiivis, joten ei huolta. Minä olin vähemmän tiivis ja kaikki vaatteet piti viedä kuivumaan.


Mielenkiintoista oli liikkua metsässä polulla. Linnut lauloivat ja näin kuinka kirjosieppo antoi kyytiä parille käpytikalle. Orava kurkisteli puusta. Jokin pikkulintu kuskasi ruokaa linnunpönttöön kaikesta huolimatta. Kun ei ollut lintuputkea, niin katse kohti maata.


Märkä keli aiheutti sen, että sain jonkin allergisen reaktion varmaankin ilman homeista. Ei muuta kun takaisin kotiin ja lääkettä ottamaan. En antanut periksi, vaan takaisin ulos. Nenä siis alkoi vuotamaan,  suun limakalvot turposivat. Lääke auttaa aika pian. Sade yltyi.


Lyhyintä mahdollista reittiä kotiin. Vastaantulijat olivat ainakin yhtä märkiä ja vaihdettiin osaanottavia ilmeitä jokaisen kanssa.


Olen niin vähän kuvannut nyt kesäkuussa, ettei ole tällaista ennen koettu. Tarkoitus on ensi viikolla loman alkaessa parantaa tapansa. Ei ole vaan ehtinyt ja blogien lukeminenkin on ollut sellaista, että välillä ei ole siihenkään tullut ryhdyttyä. Tämän vuoksi en tunne oloani yhtään omaksi itseksi. Mä olen kerrassaan nyt hukassa. Yritän vaan selvitä töissä viimeisistä töistä, joita on jostain kumman syystä ilmestynyt normia enempi. Päikkärit ovat olleet työpäivän päälle enempi sääntö kun poikkeus.


Pelkään niin, että heti juhannuksen jälkeen tulee traktori viikatteella puskat ajamaan matalaksi ja en ehdi yhtään ötökkäkuvia ottamaan. Saisi edes pari viikkoa kuvausrauhaa ja säätä!

keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

Siili iltapalalla


Mies halusi grillata pihvit. Paistuvan lihan tuoksu valtaa ilman. Yllättäen mun perennapenkistä alkoi kuulua valtaisaa tuhinaa! Äkkiä hakemaan sisältä kissanruokaa ja kamera. Makroputki!! No, eiku laukomaan vaan kuvia!


Se kävi pari kertaa nuuskimassa lautasta lipoen kielellä. Nähtävästi mun läsnäolo haittasi hieman.


 Nälkä voitti ja kylläpä sapuska maistui. Hain lopuksi kuppiin vielä vettä.


maanantai 13. kesäkuuta 2016

Rappiollista kauneutta


Työmatkalla on tällainen jo lievästi kärsinyt rakennus. En ole paikkakuntalaisia, joten sen käyttötarkoitus aikojen alusta on hieman hämärässä. Epäilen olleen ihan huoltamo, vaikka varmaankin aika upea aikoinaan.


Ajoin autolla pihaan ja kaivoin kameran esille. Heti ajatus oli, että kuvaan mustavalkoisena. Tosin näin jälkikäteen tuli mieleen, että olisihan samat kuvat voinut ottaa myös värillisenä. Ehkä jonain toisena päivänä. 


Auringonpaiste oli niin kirkas, ettei meinannu nähdä näytöltä kunnolla asetuksia. 

sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Nerokas voikukka


Voiko enää hienompaa systeemiä levittää siemeniään olla? Jokaisella siemenellä oma henkilökohtainen lentohärpäkkeensä. Viikonloppuna istutin kesäkukkia aivan hirveän määrän. Ei silti mitään kukkaloistoa ole kun ripottelee kasvit pitkin pihaa. Raivasin talvituhoja pois, mutta pelaan varman päälle ja odotan vielä joidenkin kasvien kanssa, jos sittenkin jotain eloa vielä ilmenisi. En nyt menisi veikkaamaan kuitenkaan kovin isoilla summilla elpymisen puolesta. Poden jotain puutarhadepistä, onneksi mies ei. Hän innokkaasti touhuaa kun mä vaan ilmoitan, että mitä tehdään. Tuntuu, että tekemistä on liiankin kanssa. Jos noita työleirejä on vaan edessä, milloin ehtii nauttia pihasta? Jos juhannukseksi saisi suurimmat jobit pois alta. Kai se on nyt tavoite. 

En saanut kuvattua oikein mitään viikonloppuna. Podin hammaskipua ja polvikin reistaili. Olin niin raatona lauantaina, että melkein koko päivä meni nukkumisessa. Perjantaina tuli huonoja uutisia sähköpostilla työjutuissa. Meni totaalisesti fiilikset. Aina vaan lisää töitä, eikä meinaa selvitä entisistäkään. No, ei kannata murehtia etukäteen. Se on ensi syksyn probleemi.


perjantai 10. kesäkuuta 2016

Ekoleikkuri


Rusakko rouskuttaa ruohoa pihalla. Oikea ekoleikkuri, lannoittaa samalla toisesta päästä! On se vaan arka eläin. Kuvat otettu ikkunan läpi ja olin niin hiljaa kun vaan ikinä osaan. Silti se taisi olla varsin tietoinen mun touhuista. Kyllä se tuijottaa suoraan minuun.


Hieman epäröivän näköinen vieläkin. Pysyykö tuo täti tuolla talossa vai tuleeko mua uhkaileen sillä mustalla putkella pihalle?


Ei sentään olla pelkästään hänen varassa nurtsin lyhennyksessä. Meillä ostettiin eilen uusi ruohonleikkuri! Oujee, miten mahtava juttu!

Hyvää viikonloppua!


torstai 9. kesäkuuta 2016

Lintulapsia


Tänään kotikadulle ajaessani ihmettelin näkymää. Kolme harakkaa kököttää keskellä tietä! Väistykää tiput, mun tarvii ajaa pihaan. Ne mitään väisty, vaan aukovat nokkiansa ja metelöivät. Lopulta ne nostavat kytkintä. Sitten mä tajuan, ne ovatkin lintulapsia! Äkkiä kamera kotoa ja pihalle. Olivat sen verran fiksuja, että välttelivät minua. Yhdestä sain kuvan. Ehkä niitä oli jopa neljä, sillä yhdestä puustakin kuului metakkaa. Kiva yllätys!

Myrskyn jälkeen, on poutasää...


Toivon mukaan niin. Ainakin näin ikkunoista katsottuna näyttää siltä, että pihalla kaikki on ok.  Tuulee tuolla vieläkin, mutta ei siihen tahtiin kun yöllä. Tuntui, että katto lähtee. Otin kovasti troppia kun polvea alkoi särkeä ja menin muutenkin ajoissa nukkumaan. Työkaveri vinkkasi luontaistuotteesta, jonka pitäisi auttaa niveliin. Kävin eilen sen ostamassa. Mun polvi rahisee kun siellä olisi hiekkaa ja on se turvonnutkin vähän. Portaiden ylöspääseminen vaatii hieman keplottelua. Vanhuus ei tule yksin.


Tänään on tiedossa kivaa ja vähemmän kivaa töissä, joten tasapaino säilyy. Jännä oikeastaan todeta, miten väsyksissä sitä oikeasti onkin ennen lomaa. Tällaista totaalista ittensa piippuun vetämistä en ole ennen itsestäni havainnut. Kaikki tekeminen vaatii tupla-ajan, sillä ei vaan jaksa. Enkä mä vaadi itseltäni nyt kyllä yhtään enempää. Ollaan niiden vähien työkaverien kanssa, jotka eivät oo vielä lomalla purettu mennyttä vuotta ja me ollaan kaikki samassa jamassa. Toisaalta positiivista on se, että usko parempaan ei oo vielä mennyt. Jos loman jälkeen hommat sujuisivat sutjakkaammin...siis monella tapaa.


Viikonloppu siintää jo mielessä. Elpyisi tuo kinttu sen verran, että ei tarvi ihan sisällä sitä vaan lepuutella. Jotain hoppua luonto pitää. Jäi yhden pikkupionin kukinta kokonaan noteeraamatta kun se tapahtui nyt viikolla. Olin sitä niin kovasti odottanut. Sain lumipalloheisin tänä vuonna pelastettua kirvoilta suihkuttelemalla sitä rasvattomalla maidolla. Kesäkukkia olisi pusseissa autotallin nurkilla varmaan viisi pussillista, niiden kimppuun pitäisi päästä. Kasvimaa pitäisi kääntää ja puhdistaa kerran taas. Mies kävi eilen ostamassa lannoitetta. Jotain olisi kiva saada sinnekkin kasvamaan. Viime kesä oli tosi huono, sato oli melkein nolla. keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Vettä sataa kaatamalla


Eilen katselin töissä ikkunasta ulos kaunista kesäpäivää. Ajattelin lomapäiviä, jolloin saa nukkua pitkään. Syödä aamupalan hitaasti ja nautinnollisesti. Laittaa päälle shortsit ja t-paidan. Laittaa sandaalit jalkaan ja kameran kaulaan. Lähteä kuvaamaan ötököitä puskiin. Miten ihanaa....No, työpäivän päälle kotona päätin kokeilla edes vähän esimakua touhuun. Heti kun pääsin n.300 metrin päähän, aurinko meni pilveen ja nousi aika mahtava tuuli. Aloin melkein ääneen naureskelemaan, että juupasta juu. Äkkiä kotiin. Hellemekon helmat alkoivat uhkaavasti jo nousta korkeammalle kun oli sallittua! Pohjoisesta on tulossa kesämyrsky ja nyt se on jo silleen päällä, että sataa vettä kaatamalla. Yhden ötökkämakron ehdin napata ja se on tässä! :)

sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Juhlat juhlittu


Tyttären yo-juhlat on juhlittu. Pientä draamaa oli, mutta loppu hyvin, kaikki hyvin.
Ruokia syödään vielä ensi viikon alkukin, mutta haittaako tuo. Me kaikki ollaan oltu tänään niin väsyneitä, että päivä on mennyt lähinnä loikoillessa.


Sää muuttui kylmäksi ja tuuliseksi. Kävin nopealla happihypyllä lähimetsässä ennen ruokaa. En löytänyt muuta kuvattavaa kun kukkia. Seuraavaksi odotellaan kesälomaa. 14 työpäivää! Jospa ensi viikonloppuna pääsisi taas valokuvaushommiin.