Google+ Followers

keskiviikko 31. elokuuta 2016

Venni Valloittaja


Teukka-chihulta unohtui meille niinkin tärkeä esine kun peti! Nyt Venni Valloittaja on ottanut sen väliaikaisesti omakseen! Hyvä Venni!! Etsin kissaa nyt illalla vähän joka paikasta. Ilmoitin miehelle, ettei löydy. Tämä oli niin yllätys. Venni nimittäin inhoaa Teukan hajua ja ehkä myös toisinpäin!

tiistai 30. elokuuta 2016

Sipoon uusi kirkko


Sipoon uusi kirkko on vihitty käyttöönsä v.1885. Sisälle emme päässeet, kuten ei yleensäkään pääse näihin uudempiin, siis edes sunnuntaina! Melkoinen tiilikolossi. Kirkko edustaa tyylisuunnaltaan uusgotiikkaa. Tämänkään kirkon ympärillä ei ole hautoja. Pokemon go -pelaajia sensijaan oli!

Istumapaikkoja kirkossa on tuhat. Sen on suunnitellut Theodor Decker. Ensimmäinen korjaustyö tehtiin  50 vuotta valmistumisesta.


maanantai 29. elokuuta 2016

Fordsonin rattori


Eikö oo komia rattori? Siitäkö kammesta pyörittää, niin lähtee käyntiin tai sitten ei.


Ei tarvi pelätä, että rengas menee puhki. Vähän siinä on ruostetta, vaan nätin värinen on tuollainen tasaisen rusehtava! 


Sibeliuksen Ainola


Mies käytti kesällä autoa korjattavana Järvenpäässä ja oli lenkkeilyt ajankuluksi tästä ohi. Siispä päätettiin käydä ihan ajan kanssa tutustumassa Ainolaan. Paikalla oli varsin paljon väkeä. Ei kuitenkaan onneksi yhtään linja-autollista, sillä sisätilat ovat pienet ja ahtaat.


Pienellä tontilla on paljon puita, isoja sellaisia. Taloa on hankala kuvata.


Etupuolta tähtäilin vastavaloon.


Tiketti maksoi 8 euroa, joka minusta oli parisen euroa liian hintava nähtävään nähden. Talossa ei pääse yläkertaan ollenkaan. Sisällä ei saa kuvata! Sen mä ymmärrän, että ei salamalla, etteivät vanhat tekstiilit haalistu, mutta muuten en. Esineitä on varsin hankala nähdä pienistä oviaukoista ja kun paikalla tosiaan oli väkeä sellaiset 30 hlöä ja pari opasta. Ei hyvä!


Saunaan pystyi katsomaan paremmin.


Siellä se on Sibeliuksen Jeaninkin paitoja pesty!


Mankelilla mankeloitu lakanoita.


Kiuas oli korkealla ja se oli niin kaukana lauteista, että on varmasti tarvittu erillinen löylynheittäjä viereen.


Vesipata, sen päältä lähti tuollainen kaukalo seinän läpi toiseen huoneeseen, jonka avulla saatiin ammeeseen lämmin vesi. Ammetta ei tietty päässyt katsomaan.


Tontilla näytti olevan parikin kaivoa. Pihalla oli kukkia, omenapuita ja marjapensaita. Itse Sibeliuksesta sai varsin omalaatuisen käsityksen, jos oli oppaan puheita uskominen. Äijä määräili pytingissä ja muut hyppivät pillin mukaan. Suuri säveltäjä oli melkoinen diktaattori! Hiljaista piti olla, veden lorinakin olisi pilannut fiilikset, siksi ei hänen aikanaan hankittu vesijohtoa!

sunnuntai 28. elokuuta 2016

Pyhän Sigfridin kirkko - Sipoo Sipoon Vanha kirkko on rakennettu vuosina 1450-54. Se on ns. Pernajan mestarin suunnittelema. Samoin kun lähistöllä olevat Helsingin pitäjän, Porvoon, Pernajan ja Pyhtään kirkot.


Mielenkiintoista oli, että kirkon ympärillä ei ollut kirkkomaata. Tuntui jotenkin oudolta kun ympärillä oli vain nurmea ja kiviaitaa.


Paikalla oli opaskin, mutta hän patsasteli näemmä mieluummin ulkona auringossa. 


Tämä kuva on otettu ns. uudelta kirkolta. Se on varsin lähellä ja hautausmaa jää ikään kun kirkkojen väliin, mutta vanhaan nähden toisella puolen tietä, jos oikein muistan.


Kirkon oven lukko.


Seinillä oli tällaisia hautajaisvaakunoita.


Tämä vaakuna kuului Nikkilän kartanon isännälle. Siihen liittyy paikallinen, vahvistamaton tarina.  Nikkilän isäntä oli kovasti kiintynyt hevoseensa ja tahtoi kuoltuaan, että heidät molemmat haudattaisiin kirkon lattian alle. Pappi ei innostunut asiasta yhtään ja ilmoitti, että ei tuu tapahtumaan. Siitä kimmastuneena isäntä päätti lähteä tappamaan papin, mutta hevonenpa kompastui matkalla ja pappi pääsi luikkimaan pakoon. No, sittenkö isäntä kuoli myöhemmin, niin hän pääsi kyllä hautaan kirkon lattian alle, mutta heppa sai tyytyä hautaan kirkon pihan pohjoispuolelle.


Tämä saarnastuoli on 1600-luvun puolesta välistä ja saatu lahjoituksena.


Kirkko oli valkoiseksi kalkittuine seinineen isomman oloinen kun ulkopuoli antoi odottaa.


Huomaatteko jotain erikoista? Siis lattia on maalattia, johon on juntattu tuollaisia pyöreitä kiviä. Erittäin epätasainen sellainen. Enpä ole ennen tuollaiseen törmännyt.


Harmillisen korkealle asetettu. Kuvaaminen oli hankalaa ja eipäs noita yksityiskohtia muutenkaan päässyt oikein katsomaan. Teksti on ruotsia ja taisi olla vuosiluku 1617 alareunassa.


Ikkunatkin olivat korkealla ja varsin isot.


Penkit oli lahjoittanut muistaakseni paikallinen Pelastusarmeija.


Kesäisin kirkko on suosittu hääkirkko. Jumalanpalveluksia pidetään ja musiikkiesityksiä. Kirkko on talvisin kiinni, sillä siellä ei ole lämmitystä, eikä sähköjä.


Ihan oven vieressä oli pienet syvennykset molemmin puolin. En tiedä mikä lie tarkoitus. 

Lennossa


Pari tuntia odoteltiin tornilla, että merimetso olisi asettunut aloilleen ja kuivattelemaan itseään. Se pelkäsi kurkia, joten se pysytteli vedessä. Pari kertaa se nousi ilmaan ja yritti tähdätä telkän pöntölle, vaan ei tullut osumaa.  Sain siitä tämän lentokuvan, josta olen tosi hyvilläni. Eilen myrskysi  ihan kunnolla, onneksi olin pukeutunut varsin lämpimästi. Huivia päähän jäin kaipaamaan, sillä tuuli otti korviin.

lauantai 27. elokuuta 2016

Kurkiperhe 27.8.2016


Tavoitteena oli saada kuva kurjenpoikasesta ja tietty koko perheestä. Kävi niin ikävästi, että toinen poikanen hävisi surman suuhun jo alkukesästä. Tästä  pidetäänkin sitten tosi tarkkaa huolta.


Kurjet olivat olleet ennen minun saapumista lähempänäkin tornia. Nyt kävelivät rantaa rauhattomasti edestakaisin. Merimetso olisi halunnut asettua telkän pöntön päälle, vaan se ei uskaltanut näiden kurkien vuoksi.


Synkronoitua kävelyä vanhemman kanssa.


On se jänskän näköinen, ihan kurki kumminkin jo!


Päivän paras! "Ota muru karpalo!"keskiviikko 24. elokuuta 2016

Vihdoinkin merimetso antautui


Näitä merimetsoja oli toissakesänä useitakin Hattelmalanjärvellä, vaan ne aina viihtyivät juurikin vastarannalla, jonne mun 600mm:n putkella ei todellakaan yllä. En ole koko tänä kesänä käynyt tornilla varmaan 2-3 kertaa useammin. Johtunee huonoista keleistä ja potemisesta. Pompin kyllä innosta kun näin tämän linnun istuvan telkän pöntön päällä!


Siinäpä se muina metsoina katseli maisemia. Jee, aika mahtavaa!


Täytyi oikein kunnolla levätä vai hautomaanko se nyt alkoi?! :)


Ha-haa...merimetso tikahtuu nauruun! 


Kovasti toivoin, että se levittäisi siipensä ja sekin toive toteutui.


Vimpassa kuvassa lähdetään jo lentoon. Sinne meni. Hyvä mieli tuli kun kuvat viimein sai.

sunnuntai 21. elokuuta 2016

Hämeen keskiaikamarkkinat 21.8.2016


Ihmiset olivat tänä vuonna markkinoilla hyväntuulisia ja antoivat mielellään kuvata itseään! Se oli tosi kiva juttu. Sää näytti aika epävakaiselta klo 13 maissa kun saavuin alueelle.


Kauppa kävi. Nyt jälkikäteen tuli mieleen, että tuollainen kori olisi ollut kiva autoon yllättävien ostosreissujen varalta. No, jälkiviisautta siis.


Hui, ensin katsoin, että siinähän on susi! Ihan kiltti koira kuitenkin!


Tämä naiskööri lauleli ja säesti itseään hieman pikkutuhmin sanoituksin. Hauskaa oli katsomossa.


Skottimusaakin kuultiin.


Paljon oli työnäytöksiä ja käsityöläiset olivat keskittyneitä.


Välillä täytyy ottaa virvoittavaa!


On siinä kauniin värisiä lankoja!


Toisella puolella villaa karstattiin ja neulottiinkin.


Hmm...noitarumpu ja viikinki! :)


Paikalla oli pari paattiakin. 


Tämä poika oli hieman huonolla mielellä, mutta yllytin hymyilemään minulle, että saan hienon kuvan! Eikö tullutkin nätti hymy! Eikä kuvakaan oo huono!


Tänä vuonna nämä harrastajien teltat olivat hieman hajallaan. Mielestäni viime vuonna oli paremmin järjestetty. 


Salaperäinen hymyilijä!


Kalloja ja sarvia löytyi useammaltakin pöydältä!


Ostoksia on kiva tehdä!


Keskiaikaista, ehkä  hieman goottirock tatsilla!


 Auringon paiste, pilvet vaihtelivat parin minuutin välein. Enpä muista näin tiuhaan vaihtaneeni vähään aikaan kameran asetuksia!


Vahva oli rumpali, mutta myös soundi!


Iloinen myyjä, vaikka en mitään ostanutkaan! Näin juuri!!


Kaunis asu.


Tämä poika uskalsi poseerata. Olisipa ollut varaa ottaa vähän väljyyttä taustaan. Yritin tänäkin vuonna välttää sellaisia nykyajan esineitä taustalla.


Vanajan neito!


Herkkuja oli vaikka mitä! Näiden makeiden kimpussa oli myös ampiaiset! Ihmiset olivat ihan hätää kärsimässä.


Ehkä viime vuotista vähemmän näki yleisöllä ajanmukaisia asuja. Itse yritin ihan oman vaatekaapin kätköistä löytää edes jotain sinnepäin. Musta isonappinen paita ja siinä päällä oli ruskea nyörikorsetti. Pronssisia Kalevala-koruja. 


Kauppias tarkastelee tuotteitaan.


Kaupanteon välissä ehtii juttelemaan ja moikkaamaan kuvaajaakin!


Rouva ei ollut kuvauspäällä! Minusta tämä on kuitenkin hauska...:)


Sikaa vartaassa. Hyvin oli kypsää jo!


Mansikoita suklaakuorrutteella!


Nämä aasit olivat varmasti markkinoiden ahkerimpia työntekijöitä! Lapset saivat ratsastaa niillä.


Ihania vuohia! Minäkin silittelin niitä aika ahkeraan!


Tällä hepulla oli jutut! Taisi yrittää iskeä naapurikojun likkaa!


Raudan valmistuksen opas voi olla tarpeen kun tehdään rautaa!


Taitavaa!


Kyllä muuten on melkoinen ääni kun tuo mies ruoskaa laulatti! 


Samaisen kojun toinen mies.


Koruja valmistuu näppärillä sormilla!


Soittaja!


Kolme ja puoli tuntia markkinoilla tuli oltua ja sää kirkastui juurikin kun olin lähdössä. No, ei voi mitään. Kunto ei kestänyt enempää! Taistelunäytöstä en kuvannut kun ei päässyt lähellekkään esiintyjiä!