Google+ Followers

tiistai 27. syyskuuta 2016

Tuhmia teini-ikäisiä ninjakurreja!


Olen käynyt kyllä ihan ahkerasti täyttämässä ruokintapisteitä. Tässä sitä Ninja I mussuttaa maapähkinää.


Ninja II omalla vuorollaan. Mies sai sellaisen kuvankin, että ovat samaan aikaan ruokailemassa, vaan minun kuvatessa meni piirileikiksi.


Kyllä nuo koristeomputkin jossain vaiheessa voivat maistua, nyt niillä heitellään lähinnä toisia!


Kävi sitten eilen niin, että hetkeksi pähkinät loppu! Siispä Ninjakurret alkavat hajoittamaan ruokintamökkiä! Niin tuhmaa!! 

sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Ruokintaa


Kolme ruokintapaikkaa tänään pystytetty linnuille ja oraville. Kaksi "taloa", joissa on siemeniä. Lisäksi puutarhaportissa roikkuu siementalipötkylä. Vielä laitetaan talisiemenpalloja esille sitten kun oikeasti kylmenee. On käynyt vipinää aamusta iltaan. Tinttejä, mustarastaita, fasaaneja, harakoita, oravia jne. Varmaankin yhteensä pari tuntia seurailin lintuja kaiken kaikkiaan. Tuli niin hyvä mieli. Ulos en saanut pilvisenä päivänä itseäni pakotettua. 

Lokakuu alkaa pian. Vuosi alkaa olla loppupuolellaan. Onneksi on vielä syysloma, joulu ja uusivuosi! Niitä odotellessa. Eilen kävin kampaajalla. Tummat kutrit lähti värinpoistolla ja sitten uudet suklaanruskeat tilalle ja vähän kuparia raitaa joukkoon. Todella piristävä muutos, sillä samalla sävyllä oli menty useita vuosia. Syyslomalle on varattu pieni matka, ihan Suomessa, mutta siitä sitten myöhemmin tarkemmin.

tiistai 20. syyskuuta 2016

Tintti on huolissaan!


Sää kylmenee ja ruokaa ei näy!  "Sinä siellä! Oletko funtsinut, että ruokaa tipuille!!" Olen mä, viikonloppuna alkaa toden teolla ruokintakausi. Laitetaan mökit paikoilleen täynnä siemeniä ja talisiemenpallojakin tarjolle. Sait ylipuhuttua, vaikka alunperin ajattelin, että lokakuuhun odotellaan.

maanantai 19. syyskuuta 2016

Pitkän päivän jälkeen...


Taitaa käydä kuten tälle sorsalle! Tänään on tiedossa 12 tunnin työpäivä. Sitä odotellessa. No, hieman helpottaa urakkaa, että tietää saavansa 5.12. vapaapäivän ja siis pitkän viikonlopun yhdistettynä itsenäisyyspäivällä. Perinteisesti olen ylityöpäivänä palkinnut itseäni myös pizzan muodossa kotimatkalla. Katsotaan, maistuuko tänään. Lämmitysmasiina laitettiin autoon, sillä aamuisin on ollut jo niin kylmä, että ikkunat ovat olleet huurteessa. Tänä aamuna kuitenkin +7 C, että lämmityskausi ei sitten vielä alkanutkaan. No, kyllä se pian on ajankohtaista.

Hyvää alkanutta viikkoa!

sunnuntai 18. syyskuuta 2016

Hassunnäköinen mustarastas


Tällainen "raaka" mustarastas herkutteli pihlajanmarjoilla. Kai siitä vielä ihan kelpo mustarastaspoika tulee. Aamulla meidän kotipihalla vieraili neljä teini-ikäistä fasaania. Olipas varsinkin kukkopojat olevinaan. Harakkakin sai kyytiä ja siskolikat myös!


torstai 15. syyskuuta 2016

Kurkiperhe lennossa


Hattelmalanjärven kesän kurkiperhe (aikuiset ja yksi poikanen) ovat
 jossain jo muualla, ei ole hetkeen kai näkynyt. Sensijaan vieraileva perhe on nähty minunkin silmin jo pari kertaa. Tässä lähtevät niemestä lentoon. Kaukana ovat, mutta isoista linnuista saa jonkinlaisen kuvan kuitenkin. Satoja kurkia on nähty muuttomatkalla ihan omassa pihassa. Hieman haikealla mielellä niitä katselee. Kevääseen on niin pitkä aika.

Tänään tapahtui jotain tosi mukavaa, mutta olen liian väsynyt iloitakseni siitä. Ehkä viikonloppuna asia on toisin. Tyttärien muuton seurauksena vanhempi kissa on päättänyt nyt sitten nukkua meidän parisängyssä ja vieläpä niin, ettei vanha paikka jalkopäässä enää kelpaa, pää pitää saada tyynylle ja vartalo minun kylkeä vasten. Ahdasta tulee ja kääntyminen on hankalaa. Aikaisemmin suosi vuoronperää jokaista perheenjäsentä n. viikon ja sitten vaihtoi sänkyä. Onhan se tavallaan kivaa, mutta...


tiistai 13. syyskuuta 2016

Korento kivellä


Olin vain ihan iltakävelyllä Hirsimäessä kun huomasin tämän ison korennon nautiskelevan puron rannalla olevassa isossa kivessä lämmöstä. Lintuputkella ei voi mennä kovin lähelle kuvaamaan, joten yritin sohia sitten sieltä kauempaa. Mahtava hyönteinen!  Joku ukonkorento tämä on, mutta minä en osaa näitä erottaa, onko iso-, suo- vai siniukonkorento. Ajankohta kyllä viittaisi viimeiseen.

Minuun on taas iskenyt tuo nukkumistauti. Mitään ei tee niin mieli kun vetää hirsiä. Ajankohdalla ei oo väliä kun vaan saa nukkua. Yöt menevät niin nopsaa, että olen aivan ihmeissäni aamulla, että juuri laitoin pään tyynyyn ja taas ylös, oikeasti on mennyt 7-8 tuntia. Päikkäreihin en oo nyt viikolla sortunut, mutta taitaa olla myös niiden aika.

sunnuntai 11. syyskuuta 2016

Omia ja naapurin


Ylempänä naapurin kirsikoita tai mitä lienee. Alla oman pihan koristeomenapuun hedelmiä. Ne ovat todella happamia. Kelpaavat linnuille ja oraville yleensä siinä vaiheessa kun pakkanen on niitä jo puraissut ja muita marjoja alkaa olla vähän. Lämmintä ja kaunista oli tänään, vaan kuvauskohteiden kannalta oli vähän haasteellista. Missä kaikki linnut ovat? Kävelin varmaan 7 km ja eniten lintuja taitaakin olla ihan omassa pihassa.


lauantai 10. syyskuuta 2016

Kuvaussäätä odotellessa

 

Aamu oli sateinen ja harmaa. Kävin istuttamassa kukkasipuleita kukkapenkkeihin. Laitoin valkosipulipotut uuniin paistumaan. Kuvittelin saavani ne kaikki sipulit maahan tänään, ei onnistunut. Huomiseksi jäi pari pussillista. Laukat sai kaivaa 12 cm syvyyteen, jossa olikin sitten juuria sen verran, että hiki siinä tuli niitä repiessä. Sitten siis syömään. Paistoin naudan pihvin pottujen seuraksi. Niin hyvää!! Puolen tunnin päikkärit ja vaan ihme vetkuttelua ollut tämä iltapäivä. Kävin suihkussa ja ajattelin sitten mennä kuvaamaan. Ei onnistu. Ei jaksa. Syön kinuskileivoksen, jos siitä saa pontta! Hoh-hoijaa...huomiseen sitten. 

Mun lauantai on hieman pilalla, sillä perinteinen illan brittidekkari on peruttu jonku Yle 90 -ohjelman vuoksi. Kyllä on katalaa!!

Epäilevä telkkä


Tämä tyttö oli eilen ainoa, joka suostui kuviin lintutornilla. Sieltä sitä tullaan hyvin epäilevän näköisenä!


Sivuttain ruovikossa ja ilme yhä sama!


Mä taidankin puhaltaa sulle kuplia veteen, tykkäätkö?


Mestari!!

perjantai 9. syyskuuta 2016

Jäit kiinni!


Olin jo kävelemässä kotiin päin kun tiellä tulee orava vastaan. Se on niin yllätetyn näköinen! Jotain on posket pullollaan!  Meidän pihalle on myös ilmestynyt orava. Eilen se pomppi koristeomenapuussa ja tänä aamuna etupihan pensaissa. Vein kourallisen pähkinöitä. Jos suostuisi vielä kuviin! Ennakkopalkkio siis.


torstai 8. syyskuuta 2016

Iloinen laulaja


Löysin iltakävelyllä pienen tikliparven. Olisiko siinä ollut jotain kymmenen lintua. Aina kun pääsin niitä lähelle tuli joku pyöräilijä tai koiran ulkoiluttaja paikalle. Linnut lensivät välittömästi pakoon. No, nämä nappasin. Aika ilmeikäs tapaus!


tiistai 6. syyskuuta 2016

Sipuleita


Niin siinä kävi, että melkein kaikki sipulikukat katosivat mun pihalta viime talven seurauksena. Siispä kauppaan hakemaan uusia. Yhteensä 8 pussia nappasin mukaani. Viikonloppuna laitan multaan. Tulppaaneja on kolme ja kesälumipisaraa pari pussia. Toivottavasti keväällä nousevat ilostuttamaan. Jos ei, niin jätän sipulikukat pois kokonaan.


Vielä on nättiä...pihassa


Kesäkukat innostuivat lämmöstä ja auringosta. Eilen taisi olla parhaimmillaan +18 C. Viikonlopuksi on luvattu jopa +20 C. Sopii mulle. Ehtii sitä palella myöhemminkin. Olen jo pikkuhiljaa kuitenkin alkanut kerätä kaappiin linnunruokaa ruokintakautta varten. 30 talipalloa ämpärissä tuli ostettua jo. Luulen, että lokakuussa aloitan. Nyt jo käy talitinttejä koputettelemassa ikkunaa, mutta koputelkoon vaan. Kyllä ötököitä riittää, sisällekkin tuli eilen muutama ja kissat riehaantuivat täysin. No,  kärpäset vaan ovat niin hyviä niiden mielestä!

Fasaanimuori käy näyttämässä poikuettaan. Kolme lapsosta, melkein äiteensä kokoisia. Ukkofasaani on kasvattanut höyhenpukua sulkasadon jälkeen. Alkaa jo näyttää kukolta! Oravia ei ole näkynyt, mutta ilmestyvät kun ruokinta alkaa.
maanantai 5. syyskuuta 2016

Mutkia matkassa...


Elämä ei aina suju ilman mutkia. Tämä mutka on kuitenkin ihan silmin havaittava ja muutaman kerran on meinannut tossu tuohon tarttua. Sijaitsee lintutornille vievällä polulla! Eilen metsänpohja oli niin kostea, että siellä sai todella varovasti kulkea. Harkiten ja kunnolla askeltaen koko painolla. Olen kerran liukastunut pienen puron ylittävän sillan kohdalla ja tehnyt niin laajan spagaatin kun nyt housut antoivat periksi. Ei ollut kiva tunne sisäreisissä. Ollaan varovaisia!

sunnuntai 4. syyskuuta 2016

Pieni metsäretki


Kävin lintutornilla, mutta siellä ei tapahtunut mitään. En viitsinyt märässä metsässä vaihtaa lintuputkea pois, joten kaivoin kännykän taskusta. Se ei ihan toimi hämärässä, mutta sai kelvata.


Suomi-Ruotsi yleisurheilun maaottelua on tullut katsottua, vaikka ei niin innostakkaan kyseinen sportti. Syyskuun eka viikko on alkanut. Viiknloppu meni aika vetisissä keleissä. Ensi viikolle on luvattu kohtuu hienoa säätä. 


lauantai 3. syyskuuta 2016

Omenastruudeli


Keskellä viime yötä iski migreeni. Sitä podettiin sitten koko päivä. Illalla tuli tunne, että tarvii jotain lohduketta, omenastruudelia! Muistin, että pakastimessa on filotaikinaa. Siitä se valmistuu vallan nopsaan. Yleensä syöty jäätelön kanssa. Sitä ei nyt löydy, koska en pystynyt lähtemään kauppaan. Hyvää oli. Täytteenä siis omenia, rusinoita, sokeria ja kanelia.