Google+ Followers

lauantai 31. joulukuuta 2016

Canon EOS 5D Mark IV hintaromahdus

Hmm...kyllä tässä nyt on hieman petetty olo! Kiitti vaan Canon!! Julkaistaan uusi malli syksyllä. Kauan odotettu ja toivottu! Se on tietty ihan luonnollista, että hinta hieman laskee kun ensimmäiset ovat runkonsa saaneet! Aluksi myyntihinta keikkui tuossa 4 130 euron tuntumassa. Lokakuussa hinta alkoi tasaantua 3 845 euron tasoon. Silloin minä ostin rungon, ihan lokakuun viimeisinä päivinä. Nyt kameran saa halvimmillaan 3 195 euroa! Melkoinen hinnan romahdus sanoisin! Eikö kauppa käy, vai mistä lie johtunee? Nyt tuo kamera kannattaa hankkia, jos on juurikin tätä mallia hankkimassa. Tosin kannattaa lukea tämä kirjoitus loppuun...

Edellisen kamerani hinta (6D) ei ole tippunut kahdessa vuodessa kun enimmillään pari sataa. No, aina ei voi voittaa, eikä edes joka kerta! Tässä on nyt kuitenkin niin isosta arvonalennuksesta kysymys, että luulen olevan jostain isommasta kysymyksen...Canon, olen syvästi pettynyt sinuun! Varmasti moni muukin!! Erityisesti varmasti niitä ihmisiä potuttaa, jotka ovat hävinneet lähes tonnin muutamassa kuukaudessa. Eilen latasin marraskuussa ilmestyneen päivityksen. Kamerassa on mielestäni aika paljon keskeneräisyyttä. Itse yritin saada akun kestoon parannusta ja siihen, miten virheellisesti kamera ilmoittaa akun latauksen määrän. Jos lukee käyttäjien huomioita mm. fb:ssä (kansainvälinen sivu), niin bugia toisen perään on olemassa. Toivottavasti tulevat päivitykset ne korjaavat. Tarkennuksen kanssakin on ongelmia, ainakin Tamronin pitkän putken kanssa, se on ainakin tuplasti hitaampi kun 6D:llä.Yhteistyötä muiden objektiivivalmistajien kanssa pitää tehdä ja kovasti! Olen tavallinen harrastajakuvaaja, mutta varsinkin naiset n. kymmenkunta on kysynyt neuvoja kamerahankintaan kuin myös objektiivien viime vuosina. En voi kyllä ainakaan tätä mallia suositella, valitettavasti!

perjantai 30. joulukuuta 2016

Vuoden vaihde lähestyy


Vuosi 2016 oli melkoisen tapahtumarikas. Jos minulta kysyttäisiin, niin tasaisempi ja tylsempi parempi. Viimeinenkin tyttäristä muutti kotoa pois. Sai heti kirjoitusten jälkeen opiskelupaikan, mikä on todella hienoa.Vanhin valmistui keväällä. Kolme tyttäristä asuu nyt Tampereella. Toiseksi nuorin vaihtoi maisemia juuri ennen joulua Loviisaan Porvoosta ja valmistuu tänä keväänä. 

 Uusi kamera syksyllä, jota olen käyttänyt tosi vähän huonojen viikonloppusäiden vuoksi. Kesälomasta meni 3 vkoa hukkaan potemisen vuoksi, tosin sain lomaa pidettyä uusiksi nyt syksyllä ja joulun aikaan. Keväällä ostin itselleni uuden puhelimen kun Lumioiden kohtalo oli jo saneltu ja päivitykset loppuivat. Töissä jatkuu muutokset. Piti aloittaa syksyllä täysin uudessa isossa toimipaikassa, missä lähes kaikki on eritavalla kun edellisissä. Lisäksi kerrottiin uusista muutoksista tulevana vuonna 2017, jotka ovat todella merkittäviä. Karmeaa kun ittensä pitäisi repiä kuuteen eri paikkaan ja päiviä viikossa on vain viisi. Lisäksi joudun jakamaan työpisteen henkilön kanssa, joka vähät välittää yhteisistä tavaroista ja kun on syystä tai toisesta pois, niin on vaatimassa huonetta enemmän itselleen. Seurauksena mun työt kasautuu ja kiire kasvaa. Vielä pitäisi terveyden kestää olla hometiloissa neljä vuotta. Sitten saadaan uudet työtilat! Se tarkoittaisi myös reissaamisen vähentymistä huomattavasti. Pakko jaksaa!

Kuvauksellisesti vuosi oli huono. Kesä oli surkea sään puolesta ja vielä ne potemiset! Kevätkään ei ollut lintujen osalta suosiollinen. Lintutornilla oli varsin hiljaista! Kuvittelin, että marjalinnut korvaa kaiken, sillä pihlajanmarjoja oli kivasti. Rastaat söivät viikossa lähes koko sadon.  Talvi on ollut pelkkää harmautta ja vesisadetta. No, opitimisti ollaan. Josko ensi keväänä kaikki taas paranee...Ei ole juurikaan tullut reissattua missään, joten matkakuviakin tosi vähän ja sainko kirkkosarjaankaan mitään?!? Tässä ollaan kumminkin. Uutta vuotta odottamassa!

torstai 29. joulukuuta 2016

Eilistä muistellessa


Mielialaan vaikuttaa huomattavasti sää. Niinkö mä nautin istuessani kotitalon portailla ja tähyilin lintuja.  Oli niin kaunista. Yritän ammentaa hyvää mieltä eilisestä, sillä tänään on harmaa ja ruma päivä, eikä paremmasta tietoa. Käytimme Lissen kävelyllä ja se piristi itseänikin kun näki miten kissasta oli niin kiva yhdessä hölkytellä. Lisse tarvii ns. tsemppari juoksuttajan kulkemaan edellä n. 6-8 metriä. Tsemppari menee kyykkyyn ja taputtaa käsiään intona ja kokoajan kehuen.

keskiviikko 28. joulukuuta 2016

Kop, kop!Kävin Aulangon lintuyhdistyksen ruokintapaikalla. Niin kaunis auringonpaiste tänäänkin, mutta se paikka on sellaisessa syvänteessä, että ei sinne auringon valo osu kun myöhemmin kevättalvella kun  paistaa aurinko jo korkeammalta. Lisäksi siellä oli melkein ruuat loppu. Ei juurikaan lintuja siksikään. No, puolisen tuntia pällistelin siinä, tuulikin aika mukavasti. Tuli sentään tämä käpytikka bongattua, muuten paikalle ei ilmestynyt kun tiaisia!


tiistai 27. joulukuuta 2016

Pihan lintuja 27.12.16


 Rastaat viihtyivät porukassa. Aika vähän marjoja enää, joten eiköhän ne siirry pian muualle.


Ihmeiden ihme! Viime yönä saatiin hieman lunta. Juuri ja juuri maa valkoiseksi! Piristi todella mieltä! Lintujen ruokintapaikalle ilmestyi välittömästi enempi väkeä! Lisäksi aurinko näkyi varmaankin kolmen tunnin verran!!


Lyhde on kyllä huono, mutta on siinä jotain syötävää kumminkin.


Tinttejä enimmäkseen kuvasin, mutta käväisi meillä käpytikkakin pihassa ja urpiaisia.


Huomenna pitäisi olla loman aurinkoisin päivä tiedossa.


Meidän pihalla on paras kuitenkin tähdätä lintuja koristeomenapuihin päin. Sillä aurinko on vielä varsin matalalla. 


Pakkasen puolella tänään, puolisen astetta tosin, mutta se riitti säilyttämään lumen.


Mustarastaita on paljon, mutta arkoja ovat.


Huomasin, että maapähkinäpussin pohja jo pilkottaa, eikä talisiemenpallojakaan enää ole. Pitää siis käydä ostoksilla. Auringonkukansiemeniä on ostettu jo kolmas 25 kg:n säkki ja mä yritän sillä selvitä lopputalven. En tiedä onko toiveajattelua. Se on vielä korkkaamaton ja edellisessä on vielä pariksi viikoksi siemeniä. Mukava oli ulkoilla pitkästä aikaa. Alunperin piti lähteä vähän pihaa kauemmas kuvaamaan, mutta auton kanssa tuli ongelmia. No, jos huomenna sitten.


maanantai 26. joulukuuta 2016

Väsynyt jouluvieras


Teuvo on ollut vieraana jo muutaman päivän. Tässä ihastellaan kuusta. Teuvolle ostettiin ihan omat herkut, broileria! Lahjakin tuli, joten nähtävästi kilttinä oltu! Uusi pehmeä kuljetuslaukku. Teuvo inhoaa tätä tuulista ja sateista säätä. Hyvä kun ehtii postilaatikon kulmalle pissillä ja niin nopsaa sisälle kun vain käpälistään pääsee! Piiloon kun näkee käsissä flexin! No, jokainen päivä on lähempänä kevättä!


sunnuntai 25. joulukuuta 2016

Hyvää Joulua!


Hyvää joulua kaikille lukijoille! Tuli se Tillariinan tupaankin vihdoin joulurauha! Eilen tosiaan sai vielä vaivata ja vatkata. Uunin edessä seisoskella ihan hiki otsalla. Nyt sitten vaan olla möllötetään ja nautitaan olosta. Oli mulla apulaisia, mutta on se aatto vaan enempi touhua täynnä iltaan asti. 

Mies lähti lenkille ja sen jälkeen on tiedossa sauna. Yöpaitasillaan tässä kirjoittelen sohvalla. Nyt on sitten ns. musta joulu, elikkä lunta ei löydy mistään! Vettä satanut enemmän tai vähemmän, +2 C. Lahjomiset pidettiin maltillisena tänä vuonna.  Pientä kivaa kaikille. Tyttärillä on osalla jo töitä huomenna tai kiirus poikakaverin kainaloon! Osa palaa vielä takaisinkin. Kissat ovat niin onnellisia kun talo on täynnä väkeä ja meteliä! Varsinkin vanhempi kissa on ihan nuortunut silmissä itsekkin!


perjantai 23. joulukuuta 2016

Kiireinen tonttu


Kaikki joulun laitto jäi vähän viime tinkaan. No, kuusi on nyt olkkarin nurkassa. Leipomiset leivottu ja sekametelisopat keitetty. Huomiseksi jäi kyllä vähän vielä koristeiden laittoa ja siivoamistakin. Kuvaaminen on jäänyt vaan toiveeksi. No, jos tässä vielä! Vimpat lahjatkin ostin vielä tänään ja ei niitäkään mitenkään runsaasti ole. Toivottavasti teillä lukijoilla on hommat ns. hanskassa ja joulun rauha ja lepo on edessä. Itse en ole vielä tavoittanut sitä, mutta jos huomenna puolen päivän jälkeen tilanne on toinen. 

lauantai 17. joulukuuta 2016

Venni valmistautuu juhlaan


En tiedä minkä rusetin mies löysi kaapista. Se on kevyt ja kiinnitetään tarranauhalla. Siispä Venni ei edes huomaa sellaista kantavansa. Kävi kaksi kertaa syömässä ja nyt nukkuu se kaulassa. Lissestä moinen härpäke on aivan karmea ja on jo pari kertaa Venniä häntä pörröllään ajattanut! "Talikka, etkö sä näe mitä sinuun on kiinnitetty!?"


maanantai 12. joulukuuta 2016

Jouluseimi Olen kahtena menneenä vuotena kuvannut Janakkalan seurakunnan jouluseimen v. -12 ja -13. Tällä kertaa lähikuvina. Mun Olympus hyytyi jo -6 C pakkaseen. Alkoi vilkuttamaan latauksen loppua, vaikka niin ei todellakaan ollut.


 Hahmot ovat varmaan kaikille tuttuja. 


En ole itse mitenkään uskonnollinen. En mä enää usko joulupukkiin, enkä tonttuihinkaan, mutta jouluun nekin kuuluvat. Kaikki hahmot ovat lähes luonnollisen kokoisia.


Jouluseimi on selvinnyt aika hyvin ilman vandaaleja vuodesta toiseen. Taisi olla niin, että Jeesus-vauva on kerran lähtenyt liikenteeseen. 


sunnuntai 11. joulukuuta 2016

Vettä, jäätä ja lunta


Suoranaista huiputusta oli taas sääennuste. Harmaa päivä, ei välähdystäkään auringon paisteesta. No, takuuvarmasti huomenna maanantaina senkin edestä. Ei voi mitään. Kävin ekan kerran Sääjärven padolla. Toiveissa oli nähdä koskikara, mutta eipä näkynyt. Ei yhtäkään lintua, vaikka sinne oli joku laittanut ruokintapaikankin. 


Veteen oli muodostunut jänniä muodostelmia jäästä ja lumesta.


Paikalle tuli autolla joku paikallinen mies, joka kertoi padolla näkyvän saukon ja minkkikin joskus. Aloin tiirailemaan sitten niitä. Ei näkynyt.


Kiva oli kuunnella veden kohinaa. Vedessä oli parissakin kohtaa kalastuskieltokyltit.


Pakkasta oli -8 C. 


Nämä jäljet ovat kuulemma saukon! Ei mitään tieto, uskotaan! Kohtuullisen pitkä matka tuonne, mutta toivon mukaan uskataudun tuonne yksinkin kevättä kohdin lähtemään. Aika kapea hiekkatie sinne vie.


lauantai 10. joulukuuta 2016

Tintit unohtui


Ei kuvia tullut viime viikonloppuna kovin paljon, mutta näemmä nämä unohtui julkaista. Laitetaan tintit esille! Tänään olisi ollut mahtava kuvaussää, mutta tuhlasin sen kaupoissa pyörimiseen. Ostin pari uutta mattoa ja taitaapa talouteen tulla vielä yksi matto lisää maanantaina. 

Huomenna toivon mukaan kameran ulkoilutusta edessä kumminkin. Suunnasta ei vielä tietoa. Jotenkin on vaikea saada itseään liikkeelle. Haluttaa vaan jumittaa kotona.  Leppoisaa viikonloppua!torstai 8. joulukuuta 2016

Neljä mustarastasta


Pihalla näkyy parhaimmillaan neljä mustarastasta. Tässä niistä yksi. Aika ärhäkkää porukkaa. Pienempiä lintuja nyt ajetaan pois alvariinsa, mutta ärhennellään myös isommille l. harakoille ja fasaaneille. Viimeiset eivät tosin ota uhoamista ollenkaan tosissaan. Kuinka lie monta kertaa olen näitä väijynyt. Tällä kertaa tosin menin kuvaamaan käpytikkaa! Kun se lähti lipettiin välittömästi. Istuin hieman masiksessa portaille. Mitäs nyt? Sitten huomasin naapurin puussa tämän tapauksen ja hiippailin taidokkaasti  itteäni korkeammassa norjanangervopuskassa ja pääsin lopulta kuvausetäisyydelle. Mitä höpöä sitä tekeekään yhden kuvan vuoksi...:)


tiistai 6. joulukuuta 2016

Itsenäisyyspäivän päiväkävely Alajärvellä


En tiedä olinko tyhmänrohkea, mutta kyllä vähän rannassa kävelin jäälläkin. Porukkaa jo luisteli jäällä ja näin mä pari pilkkijääkin. En mä kyllä kovin kauas rannasta olisi mennyt vaikka mikä olisi ollut. Eihän noita pakkasia nyt ihan hirveästi oo vielä ollut.


Harvinainen päivä, sillä aurinko paistoi koko päivän. Ei se kovin korkealle nouse, mutta valaisee nyt kumminkin.


Mikään hirveä ryysis ei Alajärvellä ollut, pari sauvakävelijöitä tuli vastaan.  Mukavan raikas sää, - 9 C pakkasta. Hyvin tarkeni kuvata ilman käsineitä kun piti kuitenkin aika rivakkaa vauhtia kävellessä. Alunperin oli ideana kuvata makroputkella jäämuodostelmia, mutta sellaisia ei löytänyt.


Olipa ihanaa tällainen vähän pitempi viikonloppu. Kyllä ihan lomasta kävi. Kolme päivää töitä ja sitten viikonloppu. Sitten alkaakin ihan oikeasti joulutohinat. Tänään tein piparkakkutalon.


Mä en välitä noista linnan juhlista. En oo koskaan erityisemmin. Ostin valkoisia ruusuja marketista pöytää koristamaan. Aika upeita, kukat isoja ja jotenkin juhlallisia. Syötiin smetanalohta, pottumuusia ja uunibataatteja. Jälkkäriä ei tehty, ei jotenkin huvittanut. 


Kuvista näkee, miten vähän meillä on lunta. 


 Onnenksi laitoin nastakengät jalkaan. Oli niin liukasta. En oo niillä vielä montaa kertaa kävellyt, joten aluksi olin kun rautakangen nielaissut. Vähitellen rentouduin ja uskoin pysyväni pystyssä.


Kuvasin vanhalla kameralla. Uusi oli kyllä repussa ja tarkoitus oli käydä vielä lintutornin ruokintapaikalla kotimatkalla. Kävinkin, mutta valo ei oikein osunut sinne. 


Minusta on jotenkin tosi kiva kuvata rantaa jäällä seisoen. Kun ei omista venettä, niin se on ainoa mahdollisuus kuvata siitä suunnasta. Mukavaa loppuviikkoa!

Hyvää Itsenäisyyspäivää!


maanantai 5. joulukuuta 2016

Töyhtöllinen


Olikohan näitä töyhtötiaisia useampi vai yksikö kokoajan hääräsi varsin toimeliaana? Pakkasesta huolimatta se pyrähteli salaman nopsaan sinne ja tänne. Ruokintapaikan risukkoa pitäisi vähän raivata. Kun muistaisi, niin ottaisin puutarhasakset ja vähän trimmailisin pusikkoa. Moni kuva menee silleenkin läskiksi, että koko lintu on niin risujen takana, että ei hyvää päivää!


Meilläkin oli vielä kuukausi sitten tällainen omalla ruokintapaikalla. Kuvat siis yhä Aulangon lintuyhdistyksen ruokintapaikalta. Nyt sitä ei ole näkynyt. Harmitus!!


Mielenkiintoisen rusehtavia kuvia.


Simmut kiinni ja lähtöön! Ei silleen pelota, niin paljon! Toisaalta törmäysvaara on jonkinlainen!

Tikkoja kaksin kappalein


Olen vieläkin ihan onneissani, että tulivat kuitenkin harmaapäätikat paikalle, vaikka todellakin oli sellainen fiilis, että kuvaamatta jäi. Tärkeilevä ja mahtaileva käpytikka kävi nämä melkein heti ajamassa pois, mutta arvelin niiden yrittävän toisenkin kerran. Mikä pitikin paikaansa. Ovat siis tässä samassa puussa! Toinen katselee toisen ruokailua!


Jos ei käpytikka olisi tullut taas ajamaan näitä pois, olisi voinut olla mahdollista kuvata kaksi tikkaa samalla köntsällä! SE  olisi ollut huippukuva! Joulukuussa on vaan niin hämärää, vaikka aurinko olikin tänään kivasti paikalla taivaalla. Se ei kuitenkaan yllä tuohon ruokintapaikan monttuun tähän aikaan vuodesta varmaan koskaan. Tarvii odotella helmikuuta nyt vähintään!