Vuorentaan joutsenet


Varmaankin jo viikko sitten asettui ryhmä joutsenia Vuorentaan pelloille. Siellä käyskentelee myös muutama kanadanhanhi. Kauppareissulla bongasin ne ekan kerran. Harmittelin sitä kun ei tietty kameraa mukana.  No, eilen klo 16 maissa muistin, että ne joutsenet unohtui taas kuvata! Vielä ehtisi, valoisaa oli ja matkaa ei sinne ole autolla kun reippaat pari kilometriä oikotien kautta.

Laskin, että 21 joutsenta löytyi ja niistä oli useita viime vuoden poikasia harmaalla höyhennyksellä.
Kanadanhanhia ilmestyi kuusi kappaletta, mutta ne olivat joutseniin nähden aivan liian kaukana.


Homma oli sen vuoksi aika vaikea, että tuuli ihan älyttömän kovaa. Otin varmaan 200 kuvaa ja olisiko 10 ollut edes kohtuullista. Sitten taivaalle ilmestyi harmaat synkät pilvet, jotka pari kertaa raoittuivat sen verran, että sain juurikin nämä kuvat otettua. Epäilin hetken jo sitäkin, että kamera on rikki kun en saanut tarkennusta millään kohdalleen. Se oli se mun huojuminen tuulessa toivon mukaan kuitenkin syynä.


Kuulin eilen, että Hattelmalanjärven jäät ovat hellittäneet! Avovettä jo löytyy. Olisipa kiva kun sinne alkaisi tulla paljon vesilintuja nyt. Kurkipari on jo ilmestynyt ja joutsenpari myös. Mahtavaa!!

Kommentit

Navettapiika sanoi…
Nämä kuvat on ainaki onnistunehia. Tännekki o jo muutama muuttanu. Komeeta lintuja.
Sirpa sanoi…
Kauniita kuvia joutsenista!
Tellu Tom sanoi…
Kaunista ... Meillä täällä ollut vain 2 laulujoutsenta ja 2 kyhmäriä.
Kvilttaaja sanoi…
On ne upeita. Noidenkin leviämisestä saamme kiittää vuosikymmeniä kestänyttä suojelutyötä. Sama pätee merikotkiin. Kunpa myös monelle muulle vähemmän huomiota herättävälle lajille saataisiin metsästyskielto.
Katinka sanoi…
Kauniita kuvia ihanista joutsenista! Kevät on jo pitkällä. Nyt alkaa olla kohta tulokkaiden bongaaminen ihan oven takana =D.
Vikki sanoi…
Säkipelto on niin kiva tausta joutsenille, hienot kuvathan sait!
seita sanoi…
Joutsenkuvia katselee aina mielillään. Ensimmäisessä kuvassa on hieno valo taustalla.
Sussi sanoi…
joutsenet ovat aina yhtä komea näky!