Uusi putki -Tamron 150-600mm f/5-6.3 SP Di VC USD G2


Olen n. 10 päivää omistanut uuden lintuputken Tamronin 150-600mm f/5-6.3 SP Di VC USD G2. Sellaiset 4-5 kertaa olen sillä nyt kuvannut ja olen varsin tyytyväinen ostokseeni. Ensinnäkin tarkennus on aivan selkeästi nopeampi kun vanhemmassa mallissa. Bokeh on rauhallisempi ja nätimpi, se näkyy mm. näiden kuvien taustoissa, ruovikko ja tiheä koivikko voi pilata lintukuvan kun ne puskevat taustalta liian hallitsevana.


Lähin tarkennusetäisyys on 2.2 metriä. Vanhassa mallissa 2.7 m. Joskus linnut vaan tulevat liian lähelle, nyt kuvan ehkä vielä voi saada. Lisäksi toivon, että sudenkorentoja on nyt tällä mahdollista kuvata.


 Uusi putki on 50 g painavampi, olisin luullut että ero olisi ollut suurempikin. Se vaikutelma tulee ehkä siitä, että putken materiaali ja viimeistely on jotenkin jykevämmän oloinen.


Kuvanvakain on myös tosi hyvä! Siinä on nyt kolme valintaa: normaali, vakautus vaakasuunnassa ja vakautus valotushetkellä. Olen käyttänyt nyt tuota vimppaa kun sen pitäisi tuottaa terävimmän kuvan. Putkessa on myös jonkilainen sääsuojaus. 

Lintutornilla oli vallan jäätävä keli. Kestää kauan saadan sormet notkeiksi ja veren kiertämään. Tuntuu jotenkin hurjalta ajatella, että kesällä sinne voi ehkä mennä shortseissa ja täytyy juoda pullovettä, ettei läkähdy. Ehkä ensi kesänäkin voi tulla vielä sellaisia kelejä! Nyt tornille pukeudutaan kun talvella, -15 C pakkasilla. Siltikin oli niin jäätävän k y l m ä.

Kommentit

Navettapiika sanoi…
Onnia uurelle putkelle! Nämä kuvat ainaki on erinomaasia, mutta ohan ne ennenki ollu :)
Rautalintu sanoi…
Todella kaunis tuo ensimmäinen kuva. Se on kuin maalaus.
Anu sanoi…
Hyvin olet saanut pysäytettyä linnun liikkeen. Hienoja kuvaushetkiä uuden putken kanssa!
Vikki sanoi…
Tarkkoja kuvia. Onnea uudelle putkelle
Omistan tämän vanemman mallin, se vaan pitäisi ottaa useammin mukaan :)
Tillariina K. sanoi…
Vikki, on mullakin ollut se vanhempi malli pian kolme vuotta ja on vieläkin. Tosi tyytyväinen ollut molempiin.
Kvilttaaja sanoi…
Hienoja kuvia olet saanut uudella putkellasi. Toivotaan, että ne shortsikelit tulevat pian. Ihan pikkulintujen vuoksikin.
Äityli-Mummo sanoi…
On se komia lintu, ihaillaa näitä, sudekorentokuvia ootellessa :)