Lintujen juoma-allas


Olen vuosia toivonut linnuille juoma-allasta. Otin sen oikein projektiksi löytää tänä kesänä ja nyt se jo toteutui. Kymmeniä liikkeitä on koluttu ja netistäkin etsitty. Mitään 300 euron graniittista jalallista tai sikakallista käsintehtyä keramiikkataideteosta ei ollut tarkoitus kuitenkaan hankkia. Ruostuvat rautajututkin halusin unohtaa. 

Mies ehdotti eilen, että käydään katsomassa Tokmannilta! No, kyseinen liike ei oo ponssanut kirjoitusta mitenkään, mutta jos joku innostuu näistä, niin sieltä löytyy ja kappalehinta on tosi edullinen 9.85 € tai jotain sinnepäin, alle kympin kumminkin. Painavaa keramiikkaa siis ja näitä oli myös neliönmuotoisia ja kahta väriä elikkä tämä ja musta.


Koristeena siis kaksi lintua, jotka saatan vielä kuumaliimalla kiinnittää pysyvästi paikoilleen. No, mun oli sitten pakko saada heti kaksi. Mietin kauan ja hartaasti, että otanko neliönmuotoiset, vaan jotenkin pyöreä veti enempi puoleensa. Vitsi, mä oon näistä n i i n onnellinen!!

 Kävin istuttamassa amppelitomaatintaimia kasvulaatikkoon kun paikalle ilmestyy meidän pihaorava!  Se alkaa juomaan niin söpösti tuosta. Yhden linnunkin olen jo nähnyt toisessa. 


Joskus ehkä 15 vuotta sitten kesälomareissulla hipelöin samantyyppistä sinistä. Kassalla oli pitkät jonot ja nuoriso kitisi, että lähdetään jo!! Mä niin kaduin sitä, että lähdin kaupasta ilman sitä allasta.

Linnut oli pakattu kuplamuoviin erikseen ja eihän me huomattu, että toiseen tuli kaksi samanlaista lintua, vaan tänään käytiin vaihtamassa toinen ja nyt on oikeanlaiset tiput!Kommentit

Minttuli sanoi…
Aika somat, edullinen löytö! Toivottavasti käy paljon janoisia lintusia!
Marru sanoi…
Todella kaunis! Pitääpä käydä katsomassa... :)
Viherrilli sanoi…
No olipa hyvä, että viimein löysit sopivat altaat:) Tommonen vois olla meillekin kiva mustana. Kiitos vinkistä:)
Äityli-Mummo sanoi…
On nätit, kelpaa tulla lintuje kylpemää :)
Pasi Lepola sanoi…
Mielenkiintoista, tuollaista voisi itsekin harkita (Eikä ole pitkä matka Tokmannille), kiitos vinkistä. Olen lukenut viimeaikoina blogeja kännykällä RSS-feedien kautta Feedlyllä, joten sivustosi ulkonäköuudistus on jäänyt homaamatta. Hyvältä näyttää ja toimii!
Häivähdys sanoi…
Vau! Kiitos vinkistä :) Olen unelmoinut sellaisesta graniittisesta altaasta (en tiennyt että niitä on oikeasti olemassa), mutta tuo sopii paremmin budjettiin.
Intianminttu sanoi…
Kivat on! Ja kaksi allasta voi olla hyvä juttu, meillä on mökillä ollut vain yksi ja se on vähän vaikeaa, kun linnut käyttävät sitä sekä juomiseen että kylpemiseen ja usein sitten myös kakkivat sekaan, niin saa olla aika usein sitä astiaa puunaamassa. Myös oravat käyvät siinä säännöllisesti.
Kruunu Vuokko sanoi…
Kyllä lintujen nyt kelpaa kylpeä.
Elmeri sanoi…
Hienot altaat! Minullakin on ollut suunnitelmissa hankkia tuollainen, mutta kaikki on liian kalliita. Täytyypä siis käydä Tokmannilla katsomassa!
Rautalintu sanoi…
Sellaista sinistä mäkin aikoinaan pyörittelin käsissäni, mutta ostamatta on aina vain.