Viikonloppua odotellessa


Nähtävästi sitä ennen ei oikein ole kuvaussäätä. Vanhin tyttäreni täyttää tänään 25 vuotta. Se päivä oli täynnä huolta ja pelkoa. Hän syntyi 7 vkoa etuaikaa ja lisäksi sain sairaalassa anafylaktisen shokin eräästä lääkeaineesta. Minua oltiin viemässä jo synnytyssaliin kun ennen hissejä olivatkin kääntymässä tehohoitoon. Ei hengitys kulkenut ja taju alkoi jo lähteä. Oli tunne, että nyt mä kuolen. Kaikesta selvittiin, mutta oli se päivä. Tämä tytär odottaa nyt vauvaa viimeisillään. Mielenkiintoinen tilanne. Ei taida enää ehtiä syntyä tämän vuorokauden puolella. Kaikissa seuraavissakin synnytyksissä oli draamaa, jos minkälaista. 

Eilen kävin kampaajalla. Alkuvuodesta alkoi projekti hiukset vaaleammaksi. Silloin tehtiin värihuuhtelu ja siirryttiin vaaleanruskeisiin hiuksiin. Jossain vaiheessa ne olivat tummuneen tosi tummanruskeiksi tai melkein mustiksi. Nyt on koko vuosi aina vaan vaalennettu pohjaa ja otettu vaaleita raitoja. Se tässä uudessa värissä on erityisen hyvää, että oma juurikasvu ei juurikaan näy. Tämän vaaleammaksi en halua enää tullakkaan. Alkaako taas tummempi kausi joskus, se jää arvaukseksi. Nyt mennään näin. Luonnossa hiukset ovat vaaleammat, raidat eivät edes kunnolla näy. Mies sanoi, että tuollaiset hiukset minulla oli 30-vuotiaana. Saattoipa ollakkin.

Kommentit

marliska sanoi…
Ihana kesäinen tie.
Nuorekas (kohta) mummi.
Saila sanoi…
Ihana tukka, väri sopii sinulle ihanasti! Ja voi mikä ihastuttava suomifilmikuva tuo koivikkotie.
Paljon onnea tyttären synnytykseen!
Minttuli sanoi…
Tosi onnistunut hiusten väri!

Onnea tyttärellesi sekä syntymäpäivänä että erityisesti äidiksi tuloon. Uskon että kaikki menee oikein hyvin!

On minullakin ja tyttärelläni ollut suurta draamaa synnytyksissä, joten vahvasti hengessä mukana♥

Rautalintu sanoi…
Huh, on siinä ollut dramatiikkaa kerrakseen! Onneksi kaikki meni hyvin.

Kyllä sä oot kaunis!
Sussi sanoi…
todella kaunis kampaus!

Onnea tyttären synnytykseen!
orvokki sanoi…
Kiva leikkaus sun hiuksissasi, ja tosi ihana väri.
Tuon värinen minullakin on ollut, ja sitten se vaihteli tummemman ja vielä tummemman välillä pakollisten harmaan peittävien juurivärjäysten takia (joita tein pääosin itse ja tottahan aina latvoihinkin meni väriä). Tämän vuoden alussa hermostuin ja vaalensin raidoilla ja kesän alussa edelleen, eli minulla on nyt aivan vaalea tukka. Mutta eipä näy enää harmaa. Kumma kuinka monta vuotta tuskaili harmaan tuloa (mä aloin harmaantua pääkakkulalta jo 30 v jälkeen pikkasen), mutta vasta nyt hyväksyy, että tukka vois olla harmaa. Tosin ei mun ole vielä ihan sellainen hopean värinen. Aika kiva olla vaaleatukkainen, viimeksi teini-ikäisenä olin. Mutta mä olenkin hurjan paljon vanhempi kuin sinä :)

Ivana tuo kukkapiennar.