Praha 3.8.-6.8.17, osa 5 Vanhankaupungin aukio ja Palladium


Koettakaa kestää, vimppa päivä sitten. Onko iloisempaa ilmettä kun tällä pikkutytöllä kun pääsi kultaisten miesten kanssa kuvaan! :) 


 Tässä sitten paikallisia komistuksia, jotka halusivat kuviin!


Nyt kun on pari päivää jo oltu Suomessa, kaipaan tuota lämpöä. Kuljen kotona tosi lämpimästi pukeutuneena ja jääkaapilla käynti on tuskaa kun sieltä tulee kylmää...


Hare Krisnat lauloivat tempaavasti kadulla ja laulattivat ihmisiä!


Mä vaan kysyn, miksi nykyisin ei rakenneta näin kauniita taloja! Vitsi nämä ovat niin upeita!


Kauniiden näkymien yltäkylläisyys lähes puudutti. Lopulta ei enää pystynyt ihailemaan kaikkea. Siihen melkein väsyi. 


Toivottavasti koskaan ei tule sellaisia sotia tai luonnonmullistuksia, jotka tuhoaisivat nämä!


Melkoisia lelukauppoja, aikuisiinkin ne vetosivat! 


Näin tämän hopeamiehen myöhemmin ilman maalia...tosi nuori poika!


Viimeiseksi päiväksi jätettiin ostokeskus Palladium, jossa sisus on modernia, mutta ulkokuori oli muistaakseni vanha kasarmi. Käytiin tuhlaamassa viimeiset ropot!


Astronominen kello sattui olemaan korjauksessa, joten me ei nähty sitä ns. toiminnassa. Hieno se on näinkin. Luin karmean tarinan kellon rakentajasta mestari Hanušista, joka sokaistiin sen vuoksi, ettei hän tekisi näin hienoa toista kelloa! No, kostoksi Hanuš sitten meni tunkemaan koneistoon jakoavaimen käsiään myöten, johon sitten kuoli. Kesti kauan, yli sata vuotta, että koneisto osattiin korjata!


Toivon, että joskus pääsen Prahaan uudestaan. Oli siellä niin kivaa. Ed. ulkomaanmatkasta oli 11 vuotta. Jos ei jotain Tallinan reissua lasketa, eikä sitä siis lasketa! 


Mitään ikävää ei tapahtunut. Olimme kyllä huolella sisaren kanssa varustauduttu reissuun. Tietysti voi iskeä odottamattomia tilanteita. Eräs työkaveri oli parisen viikkoa aikaisemmin Prahassa ja se meni hotellissa vatsataudissa ja jatkui potemisena myös Suomessa. Me saatiin 4 täydellistä lomapäivää! Korvaa täysin muun loman tylsyyden!!


Äkkiä sitä tottuu muuten siihen, ettei tarvitse tehdä ruokaa, vaan suunnataan vaan mukavaan ravintolaan! Huomenna varmaan tarvitsee ekan kerran tehdä kotona ruokaa. Onhan se ihan eri tasoa omatekoinen sapuska! Ihan tekee jo mielikin.


Praha taitaa olla suomalaisten suosiossa, sillä kyllä suomenkieltä kuuli jossain päin joka päivä! Oli kiva kun ravintolassa kysyttiin kansallisuutta ja sitten osattiinkin sanoa muutama sana suomeksi! Opettelin itsekkin tsekkiä muutaman sanan. Minulle aika helppoa kun olen opiskellut jotain 5-6 vuotta venäjää aikoinaan. Paljon samoja tai hyvin samanlaisia sanoja! Sbohem!!


Kommentit

seita sanoi…
Kiitos kuvamatkasta. Praha on mukava kaupunki juuri siksi, että siihen voi tutustua kävellen. Koko ajan on nähtävää ja kuvattavaa.
Äityli-Mummo sanoi…
Mielettömä upeita rakennuksii !
Sirpa sanoi…
Upeat kuvat Prahan matkastanne.
Praha on kaunis kaupunki.
Carola Lehtonen sanoi…
Vaikuttaa kyllä oikein kivalta kohteelta, voisin hyvin joskus itsekkin käväistä.
Minttuli sanoi…
Kiitos kuvamatkasta kauniissa Prahassa!
Matkatar sanoi…
Ihania Prahan kuvia ja tunnelmia, kiva että oli onnistunut reissu! Olen käynyt siellä 17 vuotta sitten ja meillä oli pakettiautossa patja jossa nukuimme miehen kanssa. Mukana oli myös fillarit joilla liikuimme kaupungilla. Oli kyllä hauska reissu, kierreltiin pitkin Eurooppaa :D