Linnapaistia uunissa


Uusi pata pääsee ekan kerran töihin. Jännityksestä kädet tärisi kuvatessa, että ei nyt mitkään hyvät kuvat. Naudanpaistia 1.5 kg pintaruskistettuna, porkkana, sipuli, 3 anjovisfileetä, valkosipuli, maustepippureita, laakerinlehti, yrttisuolaa, vasikanfondieta, siirappia, puolikas tuore chili ja vettä. Uuniin 150-175 C ja ajattelin nyt ainakin 2,5 tuntia hauduttaa. Käännän kerran tai pari paistia liemessä.

Lisukkeena perunoita, liemestä suurustettuna ja kermalla paranneltuna kastiketta, brysselinkaalia, mustaherukkahilloa ja valkosipulipikkelsiä. Pata on niin iso, 4.2 litrainen, että liha näyttää ihan pieneltä. No, jos joskus on enempi väkeä syömässä,  ei ainakaan pata kinnaa vastaan ruuanlaitossa. 

Upea sää on nähtävästi peruttu. Meillä on +10 C ja täysin pilvistä. 


Kommentit

Kirsti sanoi…
Oioi, kuinka herkullisen näkönen, nam..
Tuulikki sanoi…
Onnea uudelle padalle, ja mukavia kokkaushetkiä.
Joku tuollainen pata minunkin pitäisi hankkia, siis valurautainen mikä olisi emaloitu - on helppohoitoisempi.
Äityli-Mummo sanoi…
Kylläpä näyttää herkulliselle...