Lintukirjoja


On noita lintuja sen verran pitkään jo kuvattu, että teki mieli hommata muutama kirja tunnistusta ja muutenkin vaan mielenkiinnosta lintuja kohtaan. Oli aika edullisia opuksia, joten tilasin sitten kolme aika tavalla erityyppistä opusta. Näitä olen iltalukemisena sängyssä tavannut jo parisen viikkoa. Tilasin netin kautta ja harmillisesti kahdesta opuksesta oli nurkat vähän taitoksella ihan kohtuullisen hyvästä pakkaamisesta huolimatta. Täytyy ostaa kontaktimuovia, että eivät menee kovasta plaraamisesta huonoon kuntoon!

Kommentit

Lintujen tunnistaminen on yllättävän koukuttavaa puuhaa. Itse innostuin siitä viime talvena. Olisi ehkä itsellekin hyvä idea hommata joku kirja avuksi :) Mukavaa loppuviikkoa Sinulle!
Varpuslintu sanoi…
Hyvät hankinnat! Toi Svenssonin ym. Lintuopas on ihan paras määritysopas. :)
Äityli-Mummo sanoi…
Varmaa kiva lueskella, katella kuvia ja oppii jottai uuttakii.
Päden paja sanoi…
Varmasti hyvät kirjat tunnistamiseen! Meillä mummilassa on useampikin tunnistuskirja ja niitä usein selaillaan..Joidenkin lajien tunnistaminen luonnossa on kovin haasteellista,varsinkin niiden jotka eivät kauaa malta pysyä paikallaan:) Mukavaa syksynjatkoa ja bongailuhetkiä♥
Anu sanoi…
Hyvä hankinta! Minä taisin aikoinani ekana ostaa tuon lintuharrastajien "raamatun" eli Svensson, Mullarney ja Zetterströmin Lintuopas. Se on paras määritysopas ja sitä voi aina vaan uudestaan lueskella ja katsella. Sitten, vuosien varrella, kirjahylly alkoi täyttyä muistakin lintukirjoista... Nälkä kasvaa syödessä :)
Kvilttaaja sanoi…
Hyviä hankintoja teit. Minulla on noista kaksi kirjaa. Lasse J Laineen kirjaan tartun aina ensimmäiseksi. Tykkään hyvistä lintuvalokuvista. Piirroksien tutkiminen on joskus välttämätöntä vaihtopukuisten ja nuorten lintujen kohdalla, mutta Svenssonin Lintuoppaan kuvat ovat kovin pieniä.