Linnapaistia ja punakaalilisäkettäSaatte vähän vaihtelua mun lintukuviin! Mä rakastan perinteistä patapaistia, tässä versiossa on kyllä vaikutteita ns. linnapaistista. Siis anjovista (4 fileettä) laitettu pataan nesteen joukkoon! Ei kuitenkaan mitään piparkakkuja kumminkaan. Se on joissakin versioissa!  Porkkanaa, sipulia, laakerinlehti, kokonaisia maustepippureita, suolaa, siirappia ja vettä. Painoa naudansisäpaistilla oli 1.2 kg. Paistoin maltillisessa 150 asteen lämpötilassa reippaat 1 1/2 tuntia. Ruskistetaan voissa pinta ja vettä noin puoleenväliin lihaa. Kannellinen pata on ehdoton! Kermaa, sinapinsiemeniä sisältävää sinappia, siirappia, vasikanfondia ja suurustetta nesteeseen, niin tulee kastiketta. Mä yleensä maustan vielä lisää, laitan vähän cayennenpippuria ,valkosipulimaustetta ja rakuunaa mukaan!

Punakaali oli kaupassa edullista, 0.89 euroa/kilo. Nettiin etsimään ohjetta. Eipä löytynyt kovin monenlaisia, lämmintä lisäkettä ja salaattia! No, lisäkettä sitten. Punakaali ohuesti leikattuna, punasipuli samoin, punajuurilientä, ketjap manis-kastiketta, punaista balsamicoa, siirappia, yrttisuolaa ja voita. Hyvää tuli. Aika mielenkiintoisen näköistä! Kerran oon ennenkin tehnyt, mutta siinä taisi olla omenaa ja punajuurta. Kaali ei oikein sovi mun vatsalle, mutta sehän oli lisäke, että paljon ei tullut otettua. Tuli heti nälkä...onneksi tätä ruokaa on eväänä töissä!Kommentit

Sussi sanoi…
Enpä ole ennen ajatellut, että anjovis sopii myös lihan kanssa mausteeksi. Punakaalia käytän paljon paistoksissa muiden vihannesten kanssa.
Carola Lehtonen sanoi…
Nam, hyvältä näyttää ja varmaan myös maistuu!
Saraheinä sanoi…
Näyttää herkulta!
Hirrrrrvee nälkä, tällänen kuva ei kyllä helpota yhtää!
Häivähdys sanoi…
Kuulostaa (ja näyttää) herkulliselta!
Äityli-Mummo sanoi…
Anjovis o yllättävä hyvä mau antaja ruokii...niiku kaneli, neilikka ja kardemummakii.
seita sanoi…
Punakaalilisäkettä teen aina jouluksi kinkun kanssa. Muuten samat aineet, mutta siirappia en ole lisännyt. Se täytyy testata seuraavan kerran. Linnapaisti ohjeesi mukaan täytyy myös kokeilla. Kiitos.