Google+ Followers

tiistai 31. tammikuuta 2017

Loput tiaiset


Tässä sitten viikonlopun loput lintukuvat! Tammikuun viimeistä päivää viedään. Todella hyvä juttu! Ei kuulu mun suosikkikuukausiin! 


Jo jokin aikaa sitten mun piti siirtää "blogin lukijat- laatikko" tuonne oikealle sivuun, sillä bloggeri ei suostu näyttämään kun muutaman henkilön profiilikuvat! Google+ seuraajat vievät ns. paraatipaikan, vaikka suurin osa henkilöistä on mulle ihan tuntemattomia! En tykkää!! Onko muilla samanlaista ongelmaa?

Hömötiaiset ovat kuulemma vähentyneet. Harmillista, se on oikein söötti tipu. Pikkuvarpusten määrä on ainankin omalla pihalla suorastaan räjähtänyt. Ne tosin tykkäävät pysyä noiden siemenpallojen kimpussa ja jättävät muut ruokintapaikat muille lajeille. Olisi hienoa, jos omalle pihalle ilmestyisi jokin harvinaisempi tapaus, vaikka pähkinänakkeli! No, sitä saa todellakin vielä odotella.


maanantai 30. tammikuuta 2017

Beigen sävyissä


Vaikkakin päivät pitenevät hurjaa vauhtia, niin silti harmautta tai beigeyttä on nähty ihan tarpeeksi. Toisaalta näihin töyhtötiaisen kuviin nuo sävyt oikeastaan sopivat. En oo vielä oikein tottunut säätämään valoisuutta uudella kameralla. Helposti ylivalottuu kuvat. 


Meidän oman pihan töyhtötiainen ei vieraile nähtävästi ihan joka päivä. No, onhan meidän asuinalueella useita hyviä ruokintapaikkoja. Vaihtelu virkistää varmaan lintuakin!


Oletteko huomanneet miten upeat, ruskeat silmät töyhtötiaisella on? Olisipa mullakin! :)


Vihdoinkin tavattiin...


Pyrstötiaiset kruunasivat kyllä tammikuun! Olen vain kuullut, että ne pyörivät Aulangon lintuyhdistyksen ylläpitämällä ruokintapaikalla. Samaan aikaan mun vierailujen kanssa ei ole tätä ennen törmätty, siis tänä talvena. Järkyttävän nopeita lintuja. Otin muutaman otoksen kun pyrähtivät oksalle, mutta ne ovat niin epäteräviä, ettei kehtaa julkaista. Jos me vielä nähtäisiin helmi-maaliskuun aikana, ainakin mun toive on suuri.

Neljä lintua, joista kaksi aina lenteli ja harhautti minut niiden perään, sillä aikaa kaksi kävi syömässä! Kerrassaan ovelaa!  Samaan aikaan paikalla oli pariskunta kiikaroimassa lintuja, he taisivat missata nämä linnut kokonaan. Niin pikainen vierailu se oli.


sunnuntai 29. tammikuuta 2017

Kiipeilevä kiipijä


Mahtava lintupäivä, 21 lajia yhteensä! Sää oli tosi huono. Pelkkää harmautta! +1 C.  Kotipihan pihabongaus sujui melko odotetusti. Käytiin pikaisesti lisäksi Aulangon ruokintapaikalla lintuja katselemassa ja sieltä löytyikin mieluinen yllätys, muuta siitä myöhemmin ensi viikolla.


Pitkästä aikaa kuvia puukiipijästä. Se ilmestyi yllättäen maahan tutkimaan ruokatarjontaa. Jotain löysikin nokkaansa.


Lumet sulavat nopsaan, loskaa ja jäätä enimmäkseen jäljellä. Ai niin, pitäähän mun merkitä tänne blogiin päivän saldo pihabongauksen osalta:

3 mustarastasta
28 pikkuvarpusta
7 harakkaa
20 talitiaista
10 fasaania
19 sinitiaista
3 viherpeippoa
9 keltasirkkua
2 urpiaista
1 kuusitiainen
lauantai 28. tammikuuta 2017

Pihalintuja


Eka pihabongaus suoritettu tänään klo 9.50-10.50. Alku oli tosi kehno, mutta puolen tunnin kuluttua alkoi tapahtua. Parasta oli kun 8 urpiaista lensi paikalle lyhyesti ruokailemaan. Meinaan mä silti huomenna ottaa uusiksi. Nimittäin muutama lähes joka päivä vieraillut laji jäi näkymättä mm. kuusitiainen ja käpytikka. Jos huomenna olisi parempi onni. Keittiön ikkunasta taas kerran kuvattu. Oli viikolla luvattu niin nättiä säätä, mutta plussakeliä ja täysin harmaata sitten saatiin. 

Mun auto on korjaamolla, joten en pääse oikein minnekkään. Jos huomenna lähtisi sitten kävelemään lähimaastoon. Jos ei ehkä kuvia saa, niin raikasta ilmaa. Tällä viikolla on iskenyt pari kertaa astmakohtaus. Hyvä saada happea ja puhdasta ilmaa. Keuhkot ei oo kunnossa flunssan jäljiltä!


tiistai 24. tammikuuta 2017

Pihabongaus lähestyy!


Meille on luvattu nollakelejä viikonlopuksi, jolloin edessä on pihabongausviikonloppu! Pieni pakkanen olisi parempi, lintuja tulee silloin enempi ruokinnalle. No, kunhan ei sada taivaan täydeltä räntää/lunta. 

Perjantaina täytyy panostaa vähän normia enemmän ruuan valikoimaan! Kauppareissua siis pukkaa. Yleensä lasken linnut tunnin ajan molempina päivinä ja ilmoitan sen päivän, mikä oli parempi. Eihän kyseessä ole kilpailu, mutta se jollain tavalla kuitenkin itseäni palkitsee kun on useita kuukausia lintuja ruokkinut, että niitä sitten onkin. Hyvää bongausviikonloppua kaikille osallistujille!


maanantai 23. tammikuuta 2017

Kurremetsän kurret


Näin metsässä kolme kurrea, mutta vain yhdestä sain kuvan. Olin varannut variksille reppuun eilen leipää, mutta niitä ei näkynyt reissullani, joten laitoin leipää kivelle. Ehkä ne syö joku muu kun orava, metsän eläin kumminkin! Nyt mä tajusin, että onhan tässä talviloma ennen pääsiäistä, eikä siihen ole kun 5 vkoa enää! Sitä odotellessa.


sunnuntai 22. tammikuuta 2017

Lisää rastaita


Päätin lähteä siinä klo 11 maissa valokuvausreissulle. Olin jo pakkaamassa reppua ja pukemassa vaatteita kun pihalta kuuluu melkoista mekkalaa! Pakko oli käydä vilkaisemassa. N. 20 rastasta, varmaankin juuri eilen näkemäni parvi laskeutui meidän koristeomppupuuhun.  Joka oksalle riitti ruokailija.


Jotenkin se ruuan löytyminen nostatti tunteita ja linnut välillä kävivät toisiinsa kiinni. Nokka otti lähikontaktia naapuriin. Iso määrä omppuja tippui lumeen. 


Helppoa syötävää, melkoista sosetta tässä vaiheessa jo.


Jos olisin rynnännyt kameran kanssa ulos, olisivat linnut lähteneet pois. Siispä kuvasin ikkunan läpi. Siinä vaan helposti jää kohde epäteräväksi ja lasi tekee vääristymiä taustaan.


Yritin katsella olisiko joukossa ollut punakylkirastaita, mutta eipä näkynyt, vain tavallisia räkättirastaita. Kaikki eivät tulleet ihan samaan aikaan syömään. Muutama tähysti naapurin koivussa. Meidän asuinalueella lentelee joku haukka, pari kertaa olen sen nähnyt.

Aivan upea sää tänään. Aurinko paistoi ja yöllä oli satanut uusi kerros lunta. Olen varma, että huomenna on jalat kipeät. Kuvia nyt ei tullut juurikaan, mutta saipa raikasta ilmaa.


lauantai 21. tammikuuta 2017

Rastas


Olin hieman yllättynyt kun asuinalueella lentelee sellainen kahdenkymmenen rastaan parvi. Nimittäin ruokaa taitaa olla aika vähän tarjolla tai ainakin marjoja. Jonkin verran löytyy marja-aroniaa, mutta ihan vaan muutamista pensaista. Näiden kuusien vieressä onkin matalat pensaat ja niissä vähän marjaa. Monissa taloissa pensaat viime kesänä leikattiin alas. Linnut halusivat, että menen pois ja mä taas tahdoin, että ne tulisivat syömään, että saisin kuvata! Annoin periksi rastaille!


Meillä on lunta!


Ei sitä paljoa ole, mutta maa valkoisena! Parissa pihassa oli lumiukkojakin! Kaunis sää, mutta menin tyhmä hukkaamaan sen Aulangon lintujen ruokintapaikalle. Eihän siellä lintuja ollut kun ei oltu täytetty ruokintatelineitä. Yksi oli aivan tyhjä ja kahdessa oli ihan vähän. Nähtävästi siementaloissakaan ei ollut paljon mitään, sillä kuoria ei ollut maassa ja muutama lintu lähti ilman siementä. Tämä oli kolmas kerta kun käyn siellä ja ruokaa on vähän. Kotiin palatessa kävin pikaisesti kävelemässä Hirsimäen teitä. Kolme käpytikkaa ja mustarastasta näkyi! Rastaitakin sellainen 20 linnun parvi. Parempi näemmä pysyä ihan tässä kotosalla lintuja väijymässä!

Pilkkihaalari osoittautui todella hyväksi! -4 C astetta pakkasta, mutta tuulen vuoksi tuntui paljon kylmemmältä. Haalarin alla minulla oli vaan kerrasto. Lämpimämpi kun meillä sisällä ja puvun keveys kävellessä oli tosi kiva juttu. Lahkeet hiemen kahisee, mutta sille ei nyt voi mitään.


sunnuntai 15. tammikuuta 2017

Suosittua


Alkutalvesta menin ostamaan Prismasta linnulle talisiemenpalloja ämpärissä, keltainen verkko. Ne eivät kyllä oikein maistuneet. Kolme palloa kului parissa viikossa. Ostin seuraavaksi Pirkan vihreässä verkossa olevia ja ne ovatkin sitten niin hyviä! 1-2 palloa laitan tuohon telineeseen joka päivä. Menekki on aika hurjaa. 10 pikkuvarpusta olen kerralla nähnyt ruokailemassa ja tänään tuossa puussa oli peräti 21 lintua! Pitää vaihtaa vaan parempaan paikkaan tuo, että useampi mahtuu kerralla. Näemmä linnutkin ovat tuotetietoisia! Kuvat otettu keittiön ikkunasta!


torstai 12. tammikuuta 2017

Pilkkihaalari, enää ei palella!


Taisin jo mainita, että ostin pilkkihaalarin. Tänään se viimein tuli! Tilasin sen siis verkkomyynnistä. Koko on S. Todennäköisesti koko XS olisi ollut paremman näköinen, mutta luultavasti rinnankohdalta hieman liian tiukka. Tässä taas on harteissa 80-luvun leikkaus eli leveyttä piisaa! Bodarilook! Hieman pitkät ovat hihatkin.  Lämmin se on kun mikä ja sitä juurin hain! Alle mahtuu tosi paljon vaatetta, että tarkenee oikeasti kylmälläkin säällä. Taskuja on paljon ja isoja! Jonkin verran heijastimiakin, tosin en mä yleensä pimeällä liiku. Kestää kosteuttakin ja pitää tuulen. Ei ole painolla pilattu. Huono kuva kännykällä valitettavasti. Olen ihan tyytyväinen ainakin vielä ostokseen. 

Blogissa on vietetty hiljaisuutta, sillä podin toista viikkoa tosi ikävää flunssaa. Astma meni niin huonoon kuntoon, että piti käydä lääkärissä. Syljin verta ja keuhkot kun tulessa. No, uusi piippu on auttanut jo hyvinkin, saikulla kuitenkin viikon loppuun. Eilen piti samaan syssyyn vielä iskeä migreenin, että podettu on.

perjantai 6. tammikuuta 2017

Onnellinen harakka


                           

Harakka myös kuvattuna kodinhoitohuoneen ikkunan läpi. Teki mieli tehdä uudeksi vuodeksi nakkihodareita ja teinkin parikin kertaa. Hodarisämpylöitä jäi kuitenkin viisi kappaletta yli. Harakat saivat kolmena peräkkäisenä päivänä nauttia niistä! Ne pomppivat innosta ja tunkivat nokkaansa niin paljon kerralla kun saivat mahtumaan. Syöminen tapahtui pihlajissa. Kerran ukkofasaanikin kävi nokkimassa sämpylöitä, mutta ei oikein ymmärtänyt harakoiden innostusta!


torstai 5. tammikuuta 2017

Flunssapotilas


Kuvituskuvina kodinhoitohuoneen ikkunasta napatut mustarastaskuvat! Täällä siis nyt podetaan flunssaa. Ei kuumetta, mutta kurkku kipeä, nuha ja päänsärkyä! Olihan se arvattavissa kun tytär tuli sairaaksi joululomalla kun käväisi töissä, jossa potilaat flunsassa. Huomenna tyttären pitäisi päästä töihin ja varmaan meneekin, sillä hän sairastui 27. päivä jo. 

Kovasti alkoi pakkaset paukkua täällä etelässäkin. -18 C näkyy olevan mittarissa. Tosin tuolla pohjoisessa on menty tietty aivan toisissa lukemissa. Taisi jo -40 C paukkua rikki, jos oikein muistan. Lintulaudoilla on väkeä kun jossain "Linnut" elokuvassa. Maassa, ilmassa ja kaikkialla. Sinitiaiset rähisevät ihan vaan huviksensa ja ajavat toisia pois.  Kukaan ei onneksi välitä niistä pahemmin.

Mä päätin, että enää en palele ulkona. Tilasin eilen itselleni pilkkihaalarin tai lämpöhaalareiksi niitä myös kutsutaan. Monet kerrokset vaatetta ja silti on jäätynyt ulos mennessä, jopa -16 C on tuntunut tuulessa melkein sietämättömältä. En tiedä millainen tuo haalari on ja tuliko tilattua oikea koko. Ainakin kovasti mittailin itteäni mittanauhalla. Toivotaan, että on oikein lämpöinen, kevyt, helppo pukea ja alle mahtuu vielä hyvin välikerroksia. Naisille löysin tasan 4 eri mallia ja kun mulla oli aika tarkka tuo hintabudjetti, niin ei siinä ollut hirveästi valinnanvaraa. Piti myös olla silleen kuvaamisen kannalta hillityn värinen, tässä on vähän pinkkiä, mutta ei paljon, tereissä ja hupussa. Pääosin siis musta. Tietysti pakkaset loppuu kun se haalari on käsissä, mutta onpa vastaisuuden varalle.


sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Kieli pitkällä!


Jännä juttu tämä vuoden vaihde. Ihan kun oikeasti voisi aloittaa jotain uutta. Joka päivä tietty voi, mutta nyt erityisesti! Siitä on varmaan todella pitkä aika kun olen tehnyt uudenvuoden lupauksia! Taisi liittyä jotenkin laihduttamiseen tai karkkien syönnin vähentämiseen. Kumpikaan ei tunnu nyt mitenkään tärkeältä, joten annetaan lupaukset olla.

Blogimaailmassa on nykyisin paljon hiljaisempaa. Useat sellaiset blogit, joiden päivityksiä odotin ns. "kieli pitkällä", mitä ihanuuksia tällä kertaa onkaan tarjolla, ovat hiljentyneet tai lopettaneet melkein kokonaan toiminnan. Eikä tämä omakaan blogin pito ole ollut niin tärkeää kun aikaisemmin. Monesta syystä johtuen. No, katsotaan mitä vuosi tuo tullessaan. En oo vielä lyömässä hanskoja tiskiin. Joskus tulee mieleen, että mitä jos aloittaisi alusta. Eri teemalla, eri nimellä jne. Monella bloggarilla on useampikin blogi. Jos ei yhtä saa ylläpidettyä, niin tuskin kaksi on ratkaisu kumminkaan. Laitoin jo auton lämpiämään, tarkoitus oli lähteä Aulangon tipuja kuvaamaan. Sitten iski laiskuus! Taidan ottaa välipalaksi täytekakkua ja paneudun samalla joululahjakirjaan!

Onnellista Uutta Vuotta 2017!


 Yleensä me ei osteta ilotulitteita, mutta jostain syystä ajauduin myyntipisteelle eilen. Neljä pataa ostin lopulta. 


Mies ehdotti reissua Kotkaan, mutta en mä niin näiden tulitusten perään oo, että sellaiselle reissulle olisin innostunut! Lisäksi isot ihmismäärät jotenkin ahdistaa. Varsinkin, jos porukka on kännissä! Ei huvita. Nyt sitten uuden vuoden kujeet ja ajatukset jo mielessä! 


Kai tässä nukkumaan pitäisi lähteä. Ihanan rauhallista. Lemmikit ottivat paukut varsin hyvin, jopa Teukka! Reipas poika!!