Mitä tänään syötäisiin?


Mä varsinkin viikonloppuisin kuvaan ruokia, mitä oon valmistanut. Miksi? No, siksi kun joskus keksin ihan hyvän yhdistelmän ja muuten en muista sitä, jos ei oo kuvallista muistutusta. Mä teen ruokaa sillä fiiliksellä, mitä tekee mieli! Tässä on lauantain sapuska, broileria ja sieniä.

Yhden työkaverin kanssa juteltiin ruuasta ja sen tekemisestä. Hän on pienten lasten äiti ja kokee tosi rasittavana sen kun tarvii miettiä mitä ruokaa tekisi. Kuulemma pyörii n. 15 eri aterian välissä tämä menu.  Harmitteli, että jos lapsilta kysyy mielipidettä, niin se on lihamakaroonilaatikkoa tai paistettua broileria! Jauheliha ja broileri ovat kyllä tosi monipuolisia raaka-aineita. Niistä saa vaikka minkälaista ruokaa muunneltua. Edullistakin usein, syötiin alvariinsa lapsiperheaikaan ja vielä nytkin! Toinen tuttavuus otti asian puheeksi kahvilassa, jossa kirjoitettiin yhtä ryhmätyön raporttia puhtaaksi. Sama homma, ei keksi mitä ruokaa tekisi?! Ongelmaan oli otettu avuksi valmis ruokakassi, joka toimitettiin kotiin ruokaohjeiden kanssa viikoksi huomioiden perheen koko ja ruokamieltymykset. Hintaa palvelulle tuli 20 euroa/vko. Minusta aika kallista ja itselleni olisi aika kestämätön ajatus, että joku muu kun minä päättäisi mitä syön! Ruoka puhuttaa paljon...niin otti saman asian puheeksi kolmaskin henkilö, mutta jätetään se keskustelu kertaamatta!

Kommentit

Sirpa sanoi…
Tillariina, sinä näemmä kuvaat taitavasti muutakin kuin luontoa.
Hyvä niin.
Äityli-Mummo sanoi…
Kyl mie tykkää tehä ruuat ite, tiijänpähä mitä syön, eikä oo mittää ylimääräsii säilyvyyve parannusaineita. Toista tuntii män tänäkii aamun keittiös, enneku ol kaik juurekset kuorittu, raastettu, sipulit silputtu, makkarat kuutioitu eli sävelsi juuresmakkarakiusaukse, hyvvää tul NAM!
Rautalintu sanoi…
Kyllä se ruokalista tahtoo valitettavasti kutistua aika olemattomiin. Aina tulee tehtyä niitä samoja.

Lisärajoitteita tuo se, että toinen ei suostu syömään kuin muutamia ruoka-aineksia. Kahta eri ruokaa en sentään viitsi kahden hengen taloudessa tehdä, kun en kokkaamisesta muutenkaan niin ylenmäärin pidä.
Kvilttaaja sanoi…
Hieno ateriakuva. Oikein maukkaan näköistä.