Urpiaisten vuosi


Jos ei nyt tilhiä tai rastaitakaan ole vielä päästy kuvaamaan, niin urpiaisia sitten niidenkin edestä. Niitä on vähän kaikkialla. Löytyy kotipihan ruokinnalta, peltojen reunamilta, Aulangolta ja Hattelmalanjärven ruokintapaikalta. Toivottavasti ruokaa riittää niille kevääseen asti!


Siispä kuvataan sitten mitä on tarjolla! Ihan söpöjähän nämä ovat! Herkästi ne pörähtävät lentoon, jos  jotain pelästyvät. Hauskan tuima ilme useimmilla! Se oli ilmiömäistä, että vanhin Suomessa rengastettu lintu oli 10 vuotta 6 kk ja 20 päivää vanha! Siis tuollainen pikkutirppa!!

Viikonloppuna tein ekan kerran ruuaksi Moskovan pataa, tosin hieman muunnellen! Voi olla, että mun ilme oli kun tällä tipusella! Kyllä se hyvää oli, mutta suolakurkku ja sinihomejuusto ovat aika vahvoja makuja lihapadassa. Minä lisäsin mukaan herkkusieniä ja juustoa kohtuullisen paljon vähemmän kun ohjeessa. Kiva se on välillä kokeilla uusiakin ohjeita! 


Kommentit

Varpuslintu sanoi…
Oi että mitä söpöjä kuvia! Urpiaisia talvehtii tosiaan tällä hetkellä aivan mielettömän paljon. Niitä on ilo havainnoida. :)
Piia sanoi…
Urpiaiset ovat kyllä vallan suloisia! :)
Kruunu Vuokko sanoi…
No ovatpa tosiaan söpöjä.