Maassa, puussa ja lunta suussa


Telkkarissakin oli juttua, että mm. urpiaisia on ennätysmäärä! Se on totta. Niitä näkee vähän kaikkialla, ainakin meilläpäin! Muistan kun näin niitä ensimmäisen kerran. Ei mitään tietoa, mikä lintu! Onneksi tuon punaisen otsan vuoksi oli helppo löytää oikea laji netistä!


Yleensä ne liikkuvat parvissa! Hattiksella niitä näkee usein myös ihan yksin! 


Pesimäkausi on urpiaisilla pitkä, huhtikuusta heinäkuun loppuun! Voivat saada kaksikin pesyettä. Nyt pakkasella näkee, että välillä menevät hankeen vasta sataneeseen lumeen melkein uppeluksiin. Olisiko niin sitten lämpimämpi, en tiedä?


Kommentit

Äityli-Mummo sanoi…
Eka ja vika kuva, aiva ihanat...ekas mökötettää, vikas tuijotettaa vihasest, näit o nii kiva katella oikei hartauvel, aja kans !
Minttuli sanoi…
Urpiainen on niin ihanan pieni ja vikkelä! Loistokuvat!
Rautalintu sanoi…
Mä en oo nähnyt tänä talvena meillä kuin 2 urpiaista ja nekin vain kerran. :(
Huopalintu sanoi…
Meillä oli paljon urpiaisia, mutta sitten niitä kuoli paljon. Luulen että oli salmonellaa :(