Urpiaisia Saarioisjärven Lapinnokan lintutornilla


Hämeenlinnassa sää oli aika ruma, harmaata ja satoi lunta! Klo 13 luvattiin jo vähän aurinkoa, mutta olin epäuskoinen. Teki ihan hirveästi mieli nuotiolla paistettua makkaraa, joten houkuttelin miestä reissuun Valkeakosken Saarioisjärven lintutornille. Siellä on nuotiopaikka.


Kaupan kautta. Ostettiin makkaraa, sinappia ja korvapuustit! Kotona oli keitelty termospulloon teetä. Olin varma, että lintuja ei saa kuvattua sään vuoksi! No, kyllä se vain kirkastui taivas. Tosin kuvatessa sai parin minuutin välein vaihtaa asetuksia, sillä valo muuttui alvariinsa.


Mitä, mitä! Nuotiopaikka oli lumen alla, eikä polttopuita missään! Se niistä makkaroista sitten. Onneksi lintuja oli kuitenkin. 


Valikoima ei ollut suuren suuri, mutta eipä se juuri missään!


Paikalla oli useita kuvaajia! Viisi itseni lisäksi. Onneksi ei sentään kaikki yhtäaikaa. Alue ei oo kovin iso. 


Aika hyvä suojaväri puunrunkoa vasten!


Se on kiva, että lintutornin vieressä on monenlaista puuta, Linnuista saa tosi vaihtelevia kuvia kun ei tarvi parilla oksalla niitä kuvata.

Kommentit

Mukava, heleän pehmeä valo näissä. Toka kuva on jotenkin tosi veikeä - hauska ilme ja asento! :) Nuotiopaikat tuntuvat usein talvisin jäävän vaille hoitoa. Ei niille useinkaan tuoda kuin yksi kuorma polttopuita syksyllä ja sen pitäisi riittää koko talven yli - kai oleteteaan, ettei kukaan käy kuitenkaan talvikeleillä. Varmin keino saada nuotiomakkaraa onkin ostaa myös säkki polttopuita mukaan.
Minttuli sanoi…
Kyllä urpiainen osaa olla kaunis näissä kuvisssa!
Rautalintu sanoi…
Ihanat kuvat, mutta erityisesti ihastuin tuohon kolmanteen kuvaan.
Carola Lehtonen sanoi…
Urpiainen on kyllä nätti, Hienot kuvat!!
Äityli-Mummo sanoi…
Vähäks o veikeitä ilmeitä.