Punasotka


Poikia oli varmaankin kolme yhden leidin ympärillä. Tosin näytti siltä, että valinta oli jo tehty!


Punasotka koiras on todellakin punaruskeapäinen ja punasilmäinenkin vielä.


Tytteli on selkeästi värittömämpi, mutta upea tuo selkäpuolen kuviointi! Nokka on molemmilla kaksivärinen.


Olisi todella upeaa asua lähellä näin mahtavaa lintupaikkaa!! Kiva kun luontopolku kulkee lähes kokoajan niin, että vesi on näkyvissä.


Ainoa ikävä asia on meluhaitta, jonka aiheuttaa se "laitos" siinä kulmalla! Korvatulpat eivät olisi olleet haitaksi. 


Kommentit

Kirsti sanoi…
Hienot kuvat komeasta linnusta. Hyvää Vappua!
Kvilttaaja sanoi…
Kävit siis Suomenojalla. Valitettavasti tuo upea lintupaikka on uhattuna. Espoo haluaa laajentaa asutusta. Kai kuvasit muitakin harvinaisia lajeja. Poikkesitko Maarin ja Elfvikin lintutorneilla myös. Nekin ovat visiitin arvoisia. Punasotka on Bird LIfen vuoden 2018 lintu. Niillä on tosiaan epätasapaino sukupuolten suhteen. Naaraita on paljon vähemmän kuin koiraita.
Äityli-Mummo sanoi…
Wautsi, vähäks upee pariskunta! Iloisat vappua !
Susanna sanoi…
Suomenoja on mainio kuvauspaikka etenkin näin keväällä, kun kasvusto on pienempää ja antaa paremmat kuvausmahdollisuudet :-)

Oikein hyvää vappua!
Tillariina K. sanoi…
Kvilttaaja, meidän pääkohde oli vanhankaupinginlahti ja Viikki, jotka tuottivat siis pettymyksen. Taisin ottaa peräti kolme julkaisukelpoista kuvaa! Ehkä oli vaan huono tuuri! Bongaajia/kuvaajia oli kun vapputorilla väkeä! Pitkospuilla sai väistellä kokoajan ja jonoa oli torneille! Ehdotin siis miehelle, että jos auton nokka kääntyisi vielä Suomenojalle, ettei tulisi ihan hutireissua. Kello oli jo paljon, joten se oli sellainen "juoksulenkki". Minä en siis itse aja autoa muualla kun ihan tässä kotipuolessa. Tarvin aina kyytiä muualle! Hyvä reissu kumminkin!!
Rautalintu sanoi…
Tuo naaraan kaunis kuviointi toimii varmasti hyvin suojavärinä.