Malahide castle, 3.7.19


Kolmantena lomapäivänä teimme päiväretken Malahiden linnaan ja Howthin rannikkokylään. Malahiden kylä sijaitsee Dublin pohjoispuolella. Linna on peräisin 1100-luvulta. Sitä asutti Talbotin perhe aina 1970-luvulle asti. 


Nyt linna on avoinna yleisölle. 5 tunnin päiväretki maksoi 25 euroa sisältäen bussimatkan, pääsymaksun ja opastuksen linnassa. Oli välillä aivan mahtava päästä Dublinin hulinasta pois.


Puiset vartijat löytyvät linnan portilta.


Osa tavaroista on tuotu linnaan  muualta, mutta osa on ollut Talbotin perheen käytössä.


Suvun vaakuna.


Sali.


Pieni sisäänkäynti yläkerrokseen. Oven koputtaminen kolmesti pitäisi tuoda onnea! 


Paljon oli pientä ja isompaa esinettä näytillä.


Hauska kylpyhuone. Kuparinen amme!!

Lastenhuone. Viimeiset Talbotin lapset olivat Milo ja Rose. Milo, 7. baroni. Hän peri linnan v.1948. Hän oli toiminut diplomaattina eri maissa. Hänen kuolemansa jälkeen linnan peri hänen sisarensa, sillä Milolla ei ollut perhettä. 


Rose oli varsin ujo ihminen, mutta piti aikoinaan hienoja juhlia ja illallisia. Milo rakasti puutarhanhoitoa ja erikseen olisi voinut tutustua myös puutarhaan, mutta siihen ei oikeastaan ollut aikaa. 


Tässä maalauksessa ovat Rose ja Milo äitinsä sylissä.


Opas kertoi mielenkiintoisia juttuja vaikka kuinka! Miten seurusteltiin aikoinaan ja miten iltaa vietettiin perheen kesken.


Leijona oli tärkeä symboli Talbotin perheelle. Se näkyi huonekaluissa ja esineissä.


Kahteen makuhuoneeseen pääsi kurkistamaan, tämä oli rouvan.


Isännän makuuhuoneessa oli miesten tavaroita näytillä.
Taidetta oli näkyvillä paljon.


Kirjasto. Lopulta Rose myi linnan v. 1976 valtiolle.  Hän muutti Tasmaniaan ja piti siellä suvun omistuksessa olevaa lammastilaa, jonka nimi myös oli Malahide. Jos oikein muistan, hän vieraili Irlannissa silti säännöllisesti kuolemaansa asti.

Kommentit

Minttuli sanoi…
Upea ja mielenkiintoinen linna!

Hienot kuvat!
marketta sanoi…
Vähänkö hienot lastenrattaat!
Sirpa sanoi…
Kiva matkata kuviesi mukana...
Hieno linna!
Malahiden linnassakaan en ole koskaan käynyt, vaikka läheisessä Howthissa olen pistäytynyt kahdesti. Dublinin rannikolla riittää kyllä vaikka mitä tutkittavaa!