National Botanic Garden, Dublin 2.7.19


Yksi jo kotona päätetyistä kohteista oli tämä kasvitieteellinen puutarha! Ensinnäkin me molemmat, sisko ja minä tykätään kasveista ja toisekseen tämä nähtävyys oli ilmainen! Oltiin katsottu karttaa ja päätelty, että tänne ei niin pitkä matka ole! Olipa kumminkin! Eksyttiinkin jo matkalla kerran.


Väkeä oli, mutta ei mitenkään hurjasti. Ihan rauhassa sai katsella ja tutustua. Kaikki oli aivan äärimmäisen hyvin laitettua ja hoidettua. Olisi ollut hyvä kun aurinko olisi enemmän suostunut näyttäytymään kuvien vuoksi. Yllätävän lämmin päivä, varmaankin jotain +22 C.


Näki paljon ihan tuttuja kasveja, mutta sitten aivan tuntemattomiakin.


Näistä korkeavartisista ja isokukkaisista unikoista olin aivan haltioissani. Niitä oli useita sävyjä ja vähän joka paikassa.


Tätä paikkaa suosittelen todella lämimästi. Alueella on iso kahvilarakennus, jossa voi nautiskella teetä, kahvia ja ruokaakin oli tarjolla. Vessat olivat siistit. Kasvihuoneita on paljon ja ne ovat kauniita ja koristeellisia.


Kuvissa ei näy puutarhureita, mutta heitäkin oli työnsä ääressä useassa paikassa. 


Kyllä sellainen paratiisimainen fiilis iski. Paikka näkyi olevan häävalokuvaajienkin suosiossa. Paikalla oli myös päiväkotilapsia, heille oli oma opetusalueensa, jossa tietysti muutkin saivat käydä.

Alueella on ihan metsääkin, mutta siellä kävimme tosi nopeasti. Puiden tuntemus on vähän heikko ja kylttejä ei ihan joka puun viereen ei oltu laitettu. Nämä sinisarjat olivat todella upeita, olisipa niitä omassakin pihassa!


Suloinen ja varmaan uusi istutus!

Huomasimme sisaren kanssa, että kasvihuoneiden kasvit olivat usein ns. "valeistutettu" paikoilleen elikkä olivat siis purkeissa. Silleen niitä oli varmasti helppo siirrellä tarpeen vaatiessa.


Tuon kaislakattoisen pienen rakennusken ympärystää putsattiin ihan käsin! Kovaa hommaa!


Kasvihuoneissa oli sitten myös eläimiä, lepakoita ja gekkoja pölyttämässä. Banaanipuu ihan edessä.
Yhdessä kasvihuoneessa oli menossa sellainen superkosteutus, että jätettin menemättä. Mun luonnonkiharat olisivat villiintyneet ihan hurjiksi!


Näitä kuvia katsellessa tulee halu päästä uudelleen...siitä olikin tosi pitkä aika kun viimeksi olen käynyt kasveja katsomassa ylipäätään missään!


Näistä mä näen vielä unta joku päivä!!


Oli kiva huomata paluumatkalla, että useita näistä kasveista löytyi ihmisten pihoistakin! Nähtävästi eräänlaisiin palmuista on tullut jo muoti-ilmiö! Niitä oli kaikkialla! Jotenkin tuntui hassulta, koska oltiin Irlannissa.


Mitähän nämä isot kasvit oikein ovat?Tämä oli joku austaralialainen kasvi. Hauskan näköinen.


Oltiin luettu hotellissa esitteestä, että alueella on varsin erikoisia oravia...juuri kun sisarelle mainitsin niistä, niin eivätkö heti ilmestynyt paikalle, varmaan 5-6 kpl.


Siis todella kesyjä oravia. Meikäläisiä oravia paljon isompia! Häntäkin kunnon kapistus! Valitettavasti ei ollut tarjota kun käsipäivää!


Kommentit

marketta sanoi…
Upean näköinen paikka. Ja wau, mitä kaktuksia! 🌵 💚
Minttuli sanoi…
Upea puutarhakohde Dublinissa! Näyttää aika paljon olevan samoja mitä Madeiralla, esim nuo komeat harmaaneidonkielet.

Carola Lehtonen sanoi…
Wau, kiva vierailukohde, olisin varmasti itsekin valinnut käyntikohteekseni. Kiva päästä blogisi välityksellä Dublinin reissulle, kiitos