Nam, nam!


Tämä kuva on otettu 29.12. ja silloin siemenkakusta oli vielä tämän verran jäljellä. Se oli todella suosittu heti kun sää lämpeni. -20 C pakkasissa se oli nähtävästi liian kovaa syötäväksi. Nyt se on kokonaan finito. No, uuden pyöräyttää hetkessä! En laittanutkaan sitä koivunoksalle roikkumaan narussa, sillä halusin mahdollisimman lähelle ikkunaa linnut näkyville. Siispä asetin sen meidän graniittipenkille. Voi tietysti ajatella, että onpas epähygieenistä kun linnut pääsevät jaloillaan talsimaan ruokaansa. Toisaalta olishan ne jalat olleet kakussa kiinni, vaikka olisi roikkunut siellä puussakin, eivät ne lennosta syö! Kaikki muut linnut syövät nätisti ja rauhallisesti, paitsi mustarastaat ja talitintit, jotka yrittävät pomottaa! Yksi pöhläke istui kakun keskelle ja istua nökötti siinä kun hautomassa! Tosin eipä sellaista käytöstä hyväksytty ja kohta sille annettiin lähtöpassit!


P.S. Kuvat on otettu ikkunan läpi.

Kommentit

Tiitsa sanoi…
Hyvin on maistunut;) En tiedä kuinka paljon tuohon pitäisi sitä öljyä laittaa ettei liian kovaksi menisi vai mikä olisi paras keino.
Minulla on kakulla tiaisten lisäksi vieraillut käpytikka, mutta kuvaa en ole onnistunut saamaan. Häipyy oitis kun partsille ehdin :(
Anne sanoi…
He hee, ruokakukkulan kuningas/kuningatar :D
Marru sanoi…
Todellakin pitäisi laittaa mahdollisimman lähelle ikkunaa ruokapaikka, että sais kuvattua! Ulos kun meet kameran kanssa, niin ruokapaikka on nopsaan tyhjänä :)
JPK sanoi…
Hyvää ruokahalua vaan. Nyt onkin ehkä helpompi nokkia kun on vähemmän jäässä:)
M sanoi…
Hei hyvä kun muistutin ja hyvä minua kun täällä taas palailen tauon jälkeen kirjoituksiasi lukemaan.
Tuollainen kakkunen on minunkin tehtävä. En ole sitä tänä talvena vielä muistanut tehdä!