"Anna kuva ilmaiseksi!"


Olen viime aikoina hieman kyllästynyt ilmaiseksi kuvia ruinaaviin! Nyt on keväällä jo useammankin kerran pyydetty kuvia ilmaiseksi! Harrastajilta kai voi niin tehdä! En ole kuitenkaan koskaan niitä antanut. Olen satsannut kalustoon paljon rahaa, kyttään lintuja tuntikaupalla viikon aikana. Bensaankin kuluu rahaa. Ei ollut minusta paljon pyydetty kun tahdoin 20 euroa otoksesta, sitä olisi käytetty yhdessä myynti-ilmoituksessa, vaan sitten alkoikin ns. vedätys! Kuvaa olisikin käytetty kahdessa muussakin tarkoituksessa. Sanoin hinnaksi silloin 75 euroa ja saa täydet oikeudet käyttää missä vaan! Ei tullut kauppoja! 20 eurolla olisi pitänyt saada käyttää selkeästi yritystoiminnassa kuvaa. Sen 75 euroa olisi saanut vielä vähentää verotuksessa...ei sitten.

 Sitten on näitä erilaisia yhdistyksiä jne. Joo, mä en ala jatkossa edes keskustelemaan asiasta. En ole koskaan mieltänyt tätä harrastusta tulonlähteenä, mutta en halua myöskään jaella niitä ihan minne vaan ilmaiseksi! 

Kommentit

Pasi Lepola sanoi…
Ihan oikein toimittu, hintasi ei edes ollut kova. Sinulla ei ole mitään velvollisuutta luopua kuvistasi ilmaiseksi ja saat ihan vapaasti määrittää niille oikeaksi näkemäsi hinnan. Kannattaa kuitenkin jatkossakin jatkaa keskusteluja, on nimittäin sellaisiakin kyselijöitä, jotka ymmärtävät kuvan arvon. Helppojen kauppojen jälkeen tosin harmittaa että möinköhän sittenkin liian halvalla. :-D
Viherrilli sanoi…
Niinkö halvalla oisit täydet oikeudet antanut, onneksi ei tullut kauppoja :)
marketta sanoi…
Ei tietänkään tarvitse mitään ilman antaa. Varsinkaan yritystoimintaan! Joillekkin voittoa tavoittelemattomille yhdistyksille tai vastaaville itse voisin harkita. Tosin, eipä kukaan minun kännykkäräpsyjäni ja järkkärin automaattitoiminnolla ottamiani kuvia ole kysellytkään! ='D
Carola Lehtonen sanoi…
Hyvä että kuvasi kiinnostavat ja sitä en yhtään ihmettele, mutta jopas jotakin, että 20€ olis jollekulle liikaa pyydetty ja useampaan tarkoitukseen käytettynä 75€...aika hämmentävää, ihan oikein ettet jaa kuviasi ilmaiseksi, joku taho joka arvostaa otoksiasi olisi varmasti valmis maksamaan kuvistasi ja ellei ole, olkoot ilman.On se kummallista miten joku ajattelee hyötyvänsä sillä, että ns. "käyttää muita hyväkseen".Kysyjä ei varmasti ollut miettinyt ihan loppuun asiaa, ei ehkä myöskään ymmärrä yhteen kuvaan käytettyä aikaa, kalustoa ja niin mahdollisesti myös niitä käytettyjä bensoja.
Rautalintu sanoi…
Mulla oli yhteen aikaan sama juttu tekstaamisen kanssa.
"Tottahan sä nyt meille kirjoitat yhtäkkiä pari kunniakirjaa."
"Mulla olis yks adressi, mä tuon sen sulle, niin saat tekstata sen, kun se sulta niin kätevästi tapahtuu."

Aikani tein ihan siitä ilosta, että joku arvosti mun osaamistani. Sitten se alkoi käydä rasitukseksi ja lopulta jo osasin sanoa ei tai ainakin määrätä hinnan (ihan liian pienen siihen nähden, miten paljon käytin niihin aikaa).