Kuka se siinä?


Tornilla on vanha sanonta: "Tulis edes fasaani!" Se sanotaan yleensä siinä kohtaa kun mitään lintuja ei näy missään! Hämeenlinnassa on tosi paljon fasaaneja, joka tiellä ja talon pihalla omansa! Nyt se sitten tuli!! :)

Kommentit

M.T. Ainasoja sanoi…
Jännän värinen! Meillä päin fasaanit ovat enimmäkseen aika eri näköisiä, sinivihreä pää ja ruskeansävyinen vartalo. Olin tosi hämmentynyt, kun viime keväänä Lahden suunnalla näin yhden "tenebrosus" -tyyppisen kokonaan tumman vihreänsävyisen fasaanin juoksemassa tien yli. En ollut varmaan ikinä aiemmin nähnyt sellaista. Onko Hämeessä enemmän tämän värisiä tummempia ja enemmän sinivihreitä fasaanikukkoja? Näkisin mielelläni enemmän kuvia sikäläisistä fasaaneista! :)
Between sanoi…
Fasaanin maastoutuminen ei noin upeiden värien vuoksi taida onnistua. Meillä ei fasaaneja ole, mutta 15 km:n päässä sitäkin enemmän.
Tillariina sanoi…
Täällä paljon kasvatetaan fasaaneja ja näemmä on tuota värikirjoa on olemassa enemmänkin. Janakkalassa olen nähnyt ihan valkoisiakin fasaaneja! Tämä taisi olla vielä nuori yksilö ja puku keskeneräinen.
M.T. Ainasoja sanoi…
Mielenkiintoista. Olen retkeilly paljon Salossa Halikon seudulla, missä myös kasvatetaan ja vapautetaan luontoon fasaaneja, ja siellä on välillä tullut vastaan semmoisia tosi vaaleita koiraita, ei aivan valkoisia, mutta läikittäin hyvin vaaleita. Enimmäkseen värimuuntelu liikkuu täällä päin kuitenkin lähinnä siinä, onko kukoilla valkoista kaulusta vai ei.
Rautalintu sanoi…
On kyllä ihan eri värinen kuin nää meidän maatiaisfasaanit.