Olipas hurjaa...


Hämeenlinnan yllä oli eilen hurjat salamat ja vettä satoi aivan kaatamalla. Jotkut ihmiset kertovat nauttivansa kunnon taivasshowsta! Mä en nauti. En pelkää ukkosta ja salamointia, vaan valitettavasti olen jotunut seuramaan myös sen tuhoa! Lähisukulaisen saunarakennus paloi maan tasalle pihapiirissä ja tuli uhkasi myös asuinrakennusta. Salama siis sen sytytti. Muistan niin hyvin yöllisen puhelinsoiton asian tiimoilta. Vain vähän aikaa tätä ennen sukulainen oli menettänyt puolisonsa. Mieli ei kestänyt kahta surua ja hän lopetti syömästä ja kaikenkaikkiaan elämästä. Pian hänkin sitten kuoli. Siksi hieman ärsyttää kun jotkut puhuvat salamoinnista kun ilotuliteraketeista, jotka nekin voivat tosin olla vaarallisia, varsinkin väärin käytettynä. Viime kesänä koulukaverin jalan läpi meni salama. Onneksi kenkä suojasi hyvin! Kengän pohjaan tosin tuli reikä! Jos olisi mennyt kehon läpi, todennäköisesti olisi vainaja. Lääkäri oli onnitellut hyvästä tuurista!

Odotellaan, josko vielä tulisi vakaammat kelit ja pääsisi kuvaamaan. Reilu viikko vielä lomaa jäljellä! Eilen ostin ekat ja ehkä myös viimeiset mansikat, hyviä olivat kyllä! Makeita ja mehukkaita. 

Kommentit

JPK sanoi…
Katselinkin tuossa eilen salamatutkasta, että sielläpäin näytti aika rajulta. Ukkonen on minun mielestä ihan kiva välillä jos ei mene mahdottomaksi. Se kuitenkin puhdistaa ilmaa, mikä on ollut ainakin täällä tosi painostava.
seita sanoi…
Olen samaa mieltä ukkosintoilijoista. En nauti vaan suhtaudun pelolla ja kunnioituksella ukkosiin. Lapsuudestani muistan lähelläpititilanteen kun kotimme sähkömittari syttyi tuleen ukkosella.
Susanna sanoi…
Perjantaina ukkonen räjähteli tässä ihan vieressä monen monta kertaa. Nöyräksihän se vetää. Lähes välittömästi välähdyksen jälkeen tuli repivä jyrähdys ja tämä tapahtui toistuvasti ja tiheästi kerta toisensa jälkeen. Tosi lähellä oli siis teilläkin.

Meillä on kerran mennyt televisio rikki ukonilman seurauksena. Nyt kaikki vempaimet irrotettiin pois antenneista, netistä ja osa koko sähköverkosta.
Äityli-Mummo sanoi…
Tääl ei oo ukkosta näkyny, kiva olis ku tulis, mut ei tekis tuhojaa, tois vaa sattee raikastammaa ilmaa.
Rautalintu sanoi…
En todellakaan kaipaa ukkosta. Minä pelkään.

Viime viikolla leimahteli aika lähellä muutaman kerran ja siinä ainoassa suunnassa, mistä ukkonen pääsee tähän päälle. Sitten se tapaakin ryskätä ihan huolella, kun se ei pääse myöskään pois kuin lähtemällä sinne samaan suuntaan. Onneksi se tällä kertaa kääntyi pois eikä tullut kohdalle.