Praha 3.8.-6.8.17, osa 3


Teimme aina ed. iltana reittisuunnitelman seuraavaksi päiväksi. Laadimme parhaimman reitin kävellä, etsimme valmiiksi ruokailupaikan ja päivän kohteet. Tämä "väärän vänkkyrä talo" piti tietty nähdä! Se olikin mukavasti matkan varrella. Tuollaiset vanhanaikaisen näköiset automobiilit olivat erittäin yleinen näky. Niissä istui usein aasialaisia turisteja.


Olisi ollut kiva tietää, oliko näissä upeissa taloissa ollenkaan asuntoja vai pelkkiä toimistoja ja firmoja? Prahassa autokanta oli varsin uutta ja mitään vanhoja kärryjä ei edes nähty. Pyöräilijöitä oli varsin vähän, toisaalta ei heille oikein olisi ollut tilaakaan.


Tästä risteyksetä tuli varsin tuttu.


Vltava-joessa näkyi tällainen ponttooni, jossa makoili komea mustekala!


Raitiovaunuja oli useita erilaisia. Tämä edusti niitä vanhempia malleja.


Prahan linnan siluetti Vltava-joen rannalta päin.  Linnaa rakennettiin yli tuhat vuotta. 


Tässä kohtaa aloimme juurikin kokea nestehukkaa sopivasti ja tutustuimme Prahan olutmuseon pubiin! 


Sisareni nautti hunajaoluen nimeltään Bakalar ja minä Matuskan, joka mielestäni oli greippilimukan ja oluen sekoitus. Siis ikään kuin hedelmäinen olut. En ole oluen ystävä, mutta täytyy sanoa, että hyvää oli Tsekin olut. Tällainen nirppanokkakin veti kevyesti sen litran päivässä, vaikka kotona juon vain puolikkaan pienestä tölkistä! :)


Hanoja oli pitkä rivi ja lisäksi sai myös pullosta juomaa! Hinta oli tietysti reissun kallein, mutta tämän paikan tarkoitus nyt oli muukin kuin juoda halvat oluet! Tähän väliin täytyy sanoa, että koko matkalla ei löydetty huonosti pidettyä veskiä! Siis kaikki ultrasiistejä ja vaivaa oli nähty myös niiden sisustamisessa. Monissa oli hajusteina suitsukkeita, ruusunterälehtiä jne. Tämän paikan vessassa oli hienot lavuaarit ja hanatkin! 


Takaseinällä oli oluenvalmistuksesta kiva piirros! Muut asiakkaat suosivat ulkoterassia, mutta me tahdottiin olla välillä viileydessä ja rauhallisessa ympäristössä!


Seuraavaksi tarkoitus oli suunnata Kaarlensillalle, joka on 516 metriä pitkä ja vain 10 metriä leveä!


Vaikka silta olikin todella ruuhkainen, sinne mielestäni ehdottomasti kannattaa suunnata!


Siellä on kansainvälistä, leppoisaa tunnelmaa! Porukat liikkuivat nätisti ja mitään tönimistä ei ollut ja patsaita sai katsella mielin määrin ja kuvauskin onnistui. Käytin välillä kännykkää sen vuoksi, että sai kotiporukoille nopeasti facebook päivytyksen päivän nähtävyyksistä.


Sillalla on kolmekymmentä tummanpuhuvaa pyhimyksen patsasta. Patsaista suosituin on varmasti Pyhän Johannes Nepomukilaisen patsas, sen koskettaminen tuo onnea ja mahdollistaa myös palaamisen Prahaan.  Seurasimme koskettelua hieman sivummalta, koska japanilaiset turistit olivat sen kimpussa. Tämä patsat ei ole kylläkään se.


Taivas oli pilvinen, mutta silti käristimme ihomme 30 suojakertoimesta huolimatta. No, ei ole päässyt syntymään pohjarusketusta huonon kesän vuoksi.


Sillalla soi musiikki! 


Löytyi vähän joka makuun kivaa kuunneltavaa!


Tämä oli mun ehdoton suosikki! Siis niin vetoava soundi, että mä olin kun lumottu  kobra intialaisen fakiirin käsittelyssä! Miehellä oli jännä lauluääni ja nuo didgeridoot ovat aivan mahtavia. Miten tuollaisesta putkesta voi tulla niin vinkeä ääni!


Mä oon kai jotenkin hassu kuvatessa, sillä ei ollut yksi tai kaksi kertaa, että mun kanssa alkoi joku toinen kuvaaja tai ihan vaan joku random tyyppi pelleilemään. Tämä mies käveli oman kameransa kanssa aina vaan lähemmäs ja melkein oli objektiivit kiinni toisissaan lopuksi! Kyllä vähän nauratti! Jotkut ne keksii!!


Tässä kuvassa ollaan jo vanhankaupungin portin puolella. Tästä alkoi ihan tiukka ylämäki kohteena Prahan linnan alue, josta illalla erillinen postaus.


Jatkuvasti näki erilaisia esiintyjiä. Tässä miimikko, joka oli pukeutunut varsin hauskaan asuun! Hänellä oli sydänkuvio kainalossa, jota näytti ensin ja osoitti sitten jotain ihmistä!


Tässä lisää sitten näitä turisteja kyyditseviä hienoja kärryjä!


Kommentit

Katinka sanoi…
Upeita kuvia! Tämähän oli todellinen nojatuolimatka =D. Tuo ensimmäisen kuvan rakennus oli kyllä hassu. Matkakuume täällä sen kun nousee =D.
Rautalintu sanoi…
"Vähän" erilaista kuin täällä meillä.