Vihdoinkin poutaa


Sään kyttäämiseksi on mennyt nyt loma. Tuijottelen ikkunasta ja huokailen. Kun aukaisee oven ja suuntaa nyt vaikka roskapussia viemään, niin heti sataa vettä kaatamalla. Eilen oli säästä huolimatta kuitenkin ihan kiva päivä, sillä minulla oli synttärit. 53 vuotta tuli täyteen. Parittomat luvut eivät oo mun juttu, mutta voihan se olla mulle kuitenkin hyvä vuosi!? Kuka tietää. Olen yksin kotona, joten synttäripäiväni oli totaalisen rauhallinen. Kävin syömässä lehtipihvin ranskalaisilla ravintolassa, hain paketteja postista ja matkahuollosta. Nukuin pitkät päikkärit ja luin kirjaa! Juuri sellainen päivä kuin toivoinkin.


Tänään ei sada vettä, se on parasta. Siispä päätin lähteä makroilemaan, vaikka tiesin kohtuullisesta tuulesta. No, taivas meni kuitenkin pilveen, että kuvausreissu jäi normaalia lyhyemmäksi. Kiva oli kumminkin haistella metsän tuoksua ja olla siis ulkona pitkästä aikaa!


Jos sateista jotain hyvää hakee, niin puskat ovat korkeat kun mitkä! Tosin se voi tarkoittaa, että ne ajetaan pian matalaksi. Toivottavasti olen väärässä.


Kuten aina aikaisempinakin kesinä odotan kovasti pietaryrttien kukkimista, niistä ötökät tykkäävät.


Perhosia ei näkynyt kun kaksi. Eikä niiden kuvaaminen onnistunut. Kävin pikavisiitin Ankkalammella, tarkistamassa sudenkorentotilanteen. Ei yhtään.


Jippii luteitakin näki! Miten voikin ötököistä olla näin iloinen!! 


Mä vielä pari kertaa testailen tätä uutta runkoa makroihin ja sitten annan lopullisen arvion. Aina tässä vaiheessa on ruosteessa niiden makrojen kuvaamisessa ja sääkin oli huono, vaan nyt vähän tuntuu, että entinen 6D olisi tähän touhuun parempi.  Tarkennus sahaa ja sahaa. On vaikea pitää sitä yllä sen vertaa, että ehtii painaa laukaisinta.


Ötököitä kuvatessa ei voi minusta käyttää jalustaa, lisävalo olisi superia, mutta se näyttää niin ufolta, siis sellainen rengasvalo! Nyt on tullut kyllä useita ihan edullisia sellaisia, pitää vähän tutustua niihin ja jos löytyisi kokemuksia!


Kommentit

marliska sanoi…
Hienoja makroja.
Kivaa lomaa ja onnea syntsän johdosta!
Tuulikki sanoi…
Onnittelut Tillariina eilisten synttärien johdosta! 🌹Viiskolme on hyvä ikä, minulla se oli kaksi vuotta sitten :)
Juu samaa mieltä olen noista tienpientareiden puskista - miksi ne pitää niittää juuri silloin kun ne ovat kauneimmillaan, miksi ei vasta elokuussa.. :(
Ihania ötökkäkuvia, juuri noiden makrokuvien avulla avautuu ihan uusi maailma, ei sitä muuten tulisi tarkasteltua kaikkea niin läheltä.
Susanna sanoi…
Kauniit makrot!
Synttärejähän voi tässä iässä juhlia monta päivää - ei ihan heti unohda juhlineensa ;-)
Intianminttu sanoi…
Myöhästyneet onnittelut! Täälläkin on satanut niin paljon, ettei pahemmin ole päässyt ötököitä makroilemaan. Hyvä, että sinä ehdit! Kivoja kuvia!
Kvilttaaja sanoi…
Onnittelut synttärin johdosta. Oletpa kuvannut upeita luteita :D Eihän noin voi oikeastaan kirjoittaa. Luteethan ovat kamala vitsaus. Metsäluteet ovat onneksi harmittomia.
Kirsti sanoi…
Upeita kuvia ♥