Pataleipä


Jännittävää, millaista tästä tuli...kuumaa! Ei voi vielä maistaa. Aika matala tästä tuli, vaikka nousi tosi hyvin. Ehkä mä laitoin liian vähän jauhoja? Tein tällä ohjeella...Toisaalta tuo pata on niin julmetun iso, että sekin voi selittää kokoa.

Pataleipä

5 dl vehnäjauhoha
2 dl kaurahiutaleita
3 1/2 dl vettä
1,5 tl suolaa
1 tl hunajaa
hiivaa herneenkokoinen pala
öljyä padan voiteluun

Se on ainakin varmaa, että pata on aivan mahtava. Nyt olen sitä kaksi kertaa käyttänyt ja hyvin toimii. Patapaistissa liha oli todella mehevää, koska kansi on todella painava ja kaikki neste, kosteus pysyy padan sisällä. Olisinpa ostanut sen vaan jo aikaisemmin.


Kommentit

Rautalintu sanoi…
Aika lättänä tuli munkin pataleipäkokeilusta aikanaan. Mutta maku oli hyvä eikä leipä kuitenkaan ollut liian tiivistä.
Tuulikki sanoi…
Onpa herkullisen näköinen pataleipä, ja varmasti maistuikin ihanalta :)
Äityli-Mummo sanoi…
Syötävä hyvä näköstä...saisinpa nuo leivä kuoret syötäväks, näyttät nii rapeelle .
Kruunu Vuokko sanoi…
Onpa veden kielelle nostattava pataleipä.