Ihottumaa ja kuumetta


Reippaat pari viikkoa sitten poltin auringossa vähän olkapäitä ja rinnuksia tuossa pihalla käpätessä. Neljä päivää sitten nousi rintaan rakkulaista todella kutisevaa ihottumaa. Kuumettakin nosti ja oksetti julmasti. Eilisen päivän lounas ei pysynyt mahassa. Nokkosihottumaksi kestänyt liian kauan, märkärupi ei kai nosta lämpöä...joten itsetehty diagnoosi on vyöruusu. No, nappaan herpeslääkettä varan vuoksi ja voitelen kortisonilla. Ei oo edes iso ihottuma 4-5 cm läpimitaltaan, vaan laittoi emännän ihan vaakatasoon. Kutinaan on otettu antihistamiinia, joka ei ihan hirveästi kyllä auta.

Huomenna jos olisi jo normaalissa vedossa. Maanantain rispaanunut perhonen kuvassa. Hyvin se lensi, vaikka alasiipiä ei ollutkaan.

Kommentit

Marja sanoi…
Kaunis perhoskuva!!!
Mutta harmi Sinun ihottuma!
Jos sen arvelet olevan vyöruusua, niin eikös pidä mennä lääkäriin?!
Tillariina K. sanoi…
Marja, mä kaihdan lääkäreitä viimeiseen asti. Kokeilen aina ensin kotikonstit ja kavereiden neuvot.
Kvilttaaja sanoi…
Voihan vyöruusu. Sairastin sen kauan sitten. Viikon verran olin työpaikkalääkärin määräämällä sairaslomalla. Makoiluksi se meni. MItään ei jaksanut ja selkää särki vimmatusti, vaikka ihottuma oli vain noin 2 euron lantin kokoinen. Suosittelin lääkäriin menoa, Nykysäännöillä, kun kesälomalla sairastunut saa kompensaatiota lomaansa sairauspäiviltä.
Tillariina K. sanoi…
Kviittaaja, meni aamulla hermo kun se ei oo yhtään parantunut ja kutina on niin kestämätön, että mä rauhallinen ihminen ärisen kaikesta kaikille nyt...lääkäriajat tälle viikolle menneet, mutta huomenna käyn sairaanhoitajalla klo 9. Mitään ei jaksa tehdä, että se edes hetkeksi unohtuisi...
Rautalintu sanoi…
Toivottavasti saat avun vaivaan. Kuulostaa tosi ikävältä.