Honkalanrannan lintutorni ja luonnonsuojelualue


Honkalanrannan lintutorni on tosi uusi, viime kesänä se taisi valmistua. Nyt tänään vasta kävin itse siellä. Aidanrakennustalkoot olivat ja siksi porukkaa oli kohtuudella. Alue on yksityinen luonnosuojelualue Kahilistossa, Katumajärven rannalla Hämeenlinnassa. 


Paikalla on upea iso laavu, nuotio- ja ruuanvalmistuspaikka. Taivasalla on iso pöytä, johon voi laittaa ruuat. Siitä en ottanut kuvaa, sillä siinä oli talkoväen ruuat.


Pitkospuita on useampaan suuntaan. Alueelle tulee kesäksi myös lampaita maisemointihommiin ns. ruokapalkalla. Siksi aitaa on useassa kohtaa.


Parkkipaikka on tosi pieni, siihen mahtunee n. 5-6 autoa ja se on vähän ikävästi aivan omakotitalon lähes pihapiirissä. Kunnon viitoitusta tieltä ei oikeaan suuntaan vielä ole, että me ja eräs mieshenkilö, joka oli menossa juurikin talkoisiin, oltiin aluksi hieman eksyksissä, kunnes saatiin apua puhelimitse.


Alueelle on laitettu parisen viikkoa sitten kuulemma tällaisia opastauluja linnuista ja kasveista, mitä löytyy alueelta.


Tästä kuvasta näkee, että pitkospuut ovat varsin leveät ja osittain vieläkin leveämmät ja reunustetut, että pyörätuolilla ja lastenrattaillakin on mahdollista päästä ainakin laavulle asti.


Tornista maisemaa. Lintubongareille varmaan todella upea paikka, vaan valokuvaajalle vähemmän. Torni on aika kaukana avovedestä. Koska torni on ilman katosta, niin auringonpaisteella kuten tänään, siellä oli varsin tukalaa. Kuvatessa ei voi pitää aurinkolaseja, joten hetkessä sä et näe paljon mitään mihinkään. Ruovikkoa on vieressä, mutta se on niin tiheää, että lintuja on todella vaikea nähdä, jos niitä on. Kaulushaikaran "pulloon puhaltelua" kuultiin, mutta lintua ei nähty, eikä kuvausetäisyydellä muitakaan lintuja. Kuvat ovat suoraan kännykästä, ilman mitään käsittelyä.

Kommentit

Äityli-Mummo sanoi…
Mukava näköne paikka, kelpaa tuol käyskennellä!
pike sanoi…
Että sulla on sit kauniit kuvat linnuista ja muista eläimistä, mahdat asua niin luonnon keskellä että vilisee noita kettujakin nurkissa, minulla vaielä haaveena jos saisin ketusta joskus kuvan, sinulla on myös varmasti huipun hyvä kamera.Ihailen noita kuviasi.