Pihakurre talvimaisemassa


Pihassa pomppii nyt ainakin kolme eri kurrea, koska nähty samaan aikaan. Voi niitä tietysti olla enemmänkin. Ensin oli suojakeli ja sitten iski -7 C pakkasta. Hanki meni kivikovaksi. Siinä saa kurrepoweria käyttää, että vanhat jemmat löytyvät! Toisaalta eipä niillä niin tähdellistä ole löytyä, sillä uutta ruokaa on tarjolla jatkuvasti.


Vanajaveden rantareitillä on paljon tammia. Olen joka syksy kerännyt maahan pudonneita tammenterhoja yllätykseksi oraville. Nyt ei niitä ollut missään. Ostin sellaista pikkulintujen siemenseosta, jossa on kauraa, hirssiä ja olikohan se nyt okraa tms. No, se näkyy maistuvan myös kurrelle. Tosin on se selkeästi auringonkukansiementen ja maapähkinöiden kannalla eniten.

Mä en tiedä mitä Hattelmalanjärven oraville on tehty kun ovat muuttuneet niin aroiksi. Ennen niitä sai kuvata tosi läheltä. Kun ajat auton paikalle, pinkovat jo menemään pakosalle. Joku on niitä ajattanut...tyhmää!! Ai niin, kuvat otettu sisältä lasin läpi.


Kommentit

Sussi sanoi…
söpöt kurret:)
Tuulikki sanoi…
Voi että, kyllä nuo oravat osaavat sitten olla suloisia <3
Hienoja kuvia olet taas saanut otettua!

Carola Lehtonen sanoi…
Kivat kurrekuvat:) Kaikki eivät pidä kurreista?! Ikävää, että joku näkee asiakseen niitäkin pelotella ja saada ne epäluuloisiksi, pelokkaiksi ja varuillaan oleviksi.
Äityli-Mummo sanoi…
Nii pörröne turkki, voiha nappisilmä, tupsukorva, kyl oot sulone <3
Piia sanoi…
Apua miten suloisia kurreja <3