Lammin lintulava, Ormajärvi


Mies kävi uimahallissa/kuntosalissa, minä lähdin tutustumaan itselleni uuteen paikkaan, Lammin Ormajärven/jätevesipuhdistamon lintulavaan. Lähtiessä tuli kyllä mieleen, että taisi olla vikatikki lähteä yhtään minnekkään. Oli vähän heikko olo! No, piristyin kun pääsin paikanpäälle. Istuin aika paljon ja onneksi ei tarvinnut kävellä paljon mitään!


Kerrassaan upea paikka! Hämeen "Suomenoja"!! Paljon lintuja!!  Silkkiuikkuja en ole nähnyt ikinä niin paljon, varmaankin 30 pariskuntaa!! Moni kuva vaan meni hylkyyn kun mun kädet tärräsivät sen verran, että epätarkkoja tuli paljon. Riittävän paljon kuitenkin julkaisukelpoisia!


Ainoa kohentamisen kohde olisi, että ruovikkoa voisi hieman raivata. Kuvaaminen oli tuskaa kun sitä rakosta yritti etsiä!


Huomenna töihin, kai sitä yhden päivän jaksaa kun sitten voi taas levätä torstain! No, lääke on tepsinyt hyvin. 


Kuvia on niin paljon, että laitan nämä kahteen erilliseen postaukseen! Nämä kuvat ovat puhdistamon puolelta. Toiset taas järven puolelta!


Tässä voisi luulla olevan kyse kosiomenoista, vaan ei! Siinä kaksi koirasta ottelee! Tämä johti sitten siihen, että toinen joutuu lähtemään ns. räpylämäkeen!


Yleensä olen kuvannut silkkiuikkuja tuolla Vanajaveden rantareitillä. Siellä kuulemma tehdään jo pesiä!


Kiva se on näin keväällä seurata lintujen touhua! Nosti mieltä huomattavasti! Sanoinkin miehelle, että olo on kun olisi sadussa käynyt!


Toinen ihana hetki on kun linnuilla on poikasia! Ne ovat kerrassaan suloisia!


 Pesäpaikkoja ei kyllä kaikille riitä, sillä paikalla oli myös paljon nokikanoja! Ehkä nämä altaat ovat enempi deittipaikkoja!?


Oli todella lämmin. Kun eilen oli vielä lämpöä, olin pukeutunut todella lämpimästi! Oli pitkähihaista ja paksua takkia, pitkät merinovillasukat jne. Huh!! Vähemmälläkin pärjäsi, tosin sellaisesta kevytpiposta en luopunut. Lisää lämpöä on tulossa viikonloppuna, niin olen käsittänyt!


Kommentit

Minttuli sanoi…
Upeat ovat uikkujen keväthuuman kuvat!
Carola Lehtonen sanoi…
Hyviä kuvia olet saanut uikuista ja kiva kuulla, että lääkkeesi ovat tehonneet.
Kvilttaaja sanoi…
Vai on Ormajärvi nykyään noin hyvä lintupaikka. Kävin siellä lapsuudessa perhetuttujen mökillä. Hienoja kuvia olet uikuista saanut.